YuliHrytskoff

Бальзам для губ з ефектом сяйва Bielenda Sparkly Lips «Mermaid»

Бальзам для губ з ефектом сяйва Bielenda Sparkly Lips «Mermaid»
Бальзам для губ з ефектом сяйва Bielenda Sparkly Lips «Mermaid»

Коли в польського бренду Bielenda вийшла нова серія сяючих бальзамів для губ «Sparkly Lips», я дуже захотіла їх спробувати! Але ціна на них на той час була немаленька, а відгуків ні одного. Тому з покупкою я вирішила трішки зачекати. Але нещодавно на них була дуже хороша знижка (та й зараз ще є), тому, довго не роздумуючи, я придбала бальзамчик із цієї лінійки у самому світлому відтінку - «Mermaid», про який і йтиме мова у даному дописі.

Бальзам для губ з ефектом сяйва Bielenda Sparkly Lips «Mermaid»

Бальзамчик приїхав до мене запакованим у милу картонну коробочку рожевого кольору, на якій є вся необхідна інформація про засіб від виробника.

Сам бальзам являє собою класичний помадний футляр, виготовлений із прозорого пластику. До слова, пластик посередньої якості, трішки скрипить, думаю, якщо сильніше потиснути чи допустити його падіння – з’являться тріщини. Але я стараюсь користуватись бальзамом акуратно, тому поки-що корпус ще цілий) Але дизайн такий симпатичний, привертає увагу і мені подобається!) Чимось нагадує мені гігієнічні помади кінця 90-х, прямо ностальгія)

Кришечка закриває корпус міцно, з клацанням. Самостійно не злітає.

Механізм, за допомогою якого викручується/закручується бальзам, працює справно, не заїдає.

Але що найбільше привертає увагу в цьому бальзамі – це його стік! Він класичної циліндричної форми, зріз злегка скошений. Але як же він неймовірно сяє! Навколо стіку є величезна кількість дрібнесеньких сяючих часточок – це неймовірно красиво виглядає!

Об’єм бальзаму – 3.8 г.

Вже традиційно, характеристику будь-якого косметичного засобу розпочинаю із розбору його складу. А в даному бальзамі він дуже навіть непоганий! Містить велику кількість поживних речовин, як от олію ши, мангову, соєву та рицинову олії; вітамін Е, сквален і навіть сучасний фізичний сонцезахисний фільтр! Так, є в складі й дуже велика кількість допоміжних компонентів, таких як регулятори в’язкості, емоленти, барвники і ароматизатор, але всі вони абсолютно безпечні і більшість із них навіть зареєстровані як харчові добавки.

Повний список компонентів складу із їх характеристикою добавляю:

Caprylic/Capric Triglyceride – емолент (натуральний помякшувач з кокосової олії).

Hydrogenated Polyisobutene - регулятор в’язкості, емолент (це синтетична рідина, яка використовується для заміни мінеральних і силіконових масел у рецептурах. Діє як гідроізоляційний і пом'якшувальний засіб).

Cera Alba – емульгатор, регулятор в’язкості (бджолиний віск).

Octyldodecanol – емолент (жирний спирт).

Butyrospermum Parkii Butter – олія ши (каріте).

Euphorbia Cerifera Cera - канделільський віск (володіє розгладжувальними і зволожуючими властивостями і використовується в засобах для догляду за губами).

Mangifera Indica Seed Butter – олія манго.

Copernicia Cerifera Cera – карнаубський віск (рослинний віск, ексудат листя пальми Copernicia cerifera. Використовується в губній помаді як структуроутворюючий компонент, що підвищує їхню твердість і температуру плавлення і надаючи сильного блиску губній помаді).

Aroma – парфумерна віддушка.

Silica Dimethyl Silylate - регулятор в’язкості, емолент.

CI77891 – санскрін (сучасний фізичний фільтр - діоксид титану).

Calcium Aluminum Borosilicate – загусник мінерального походження.

Ricinus Communis Seed Oil – касторова олія.

Silica – абсорбент, регулятор в’язкості.

Tin Oxide – абразив, барвник (це природний мінерал, який використовується в різноманітних косметичних засобах для надання їм мерехтливого ефекту).

Glycine Soja Oil – соєва олія (зволожувач).

Tocopherol – вітамін Е (антиоксидант).

Beta-Sitosterol – стабілізатор емульсії (інгредієнт типу жирної кислоти, отриманий з рослин).

Squalene – антиоксидант, ідентичний до шкіри інгредієнт.

Sodium Saccharin – штучний підсолоджувач.

CI45410 – синтетичний барвник.

Polyhydroxystearic Acid – емульгатор.

Calcium Sodium Borosil - синтетичний інгредієнт, який використовується як наповнювач у макіяжі, догляді за шкірою та інших засобах особистої гігієни.

CI77861- регулятор в’язкості, абразив.

Консистенція бальзаму – класичний твердий стік, трохи жирненький, при високій температурі може злегка підтаювати. Містить велику кількість дуже дрібного шиммеру.

Запах – приємний! Кондитерський ванільний, солоденький і дуже «смачний». Відчувається майже весь час перебування бальзаму на губах, але він не дратує і не відволікає – не є сильно інтенсивним.

Смак – солоденький. Якби не блискітки, прекрасно підійшов би для поцілунків) Але, боюсь, після них в обох партнерів все лице буде в блискітках)))

Нанесення. Ефект. Наноситься бальзам дуже легко, завдяки своїй маслянистій, злегка жирнуватій текстурі, буквально скользить по шкірі губ. Блискітки відчуваються мінімально і ніякого дискомфорту не створюють.

Не створює відчуття липкості, плівки чи замазки на губах. Волосся до нього не липне.

Бальзам прекрасно зволожує шкіру губ та захищає її від несприятливих погодних умов, будь-то сонце, вітер чи мороз. Після використання бальзаму (і навіть його повного поглинання) відчувається, наскільки шкіра губ гарно зволожена, я би навіть сказала – наживлена! Гарно підліковуються тріщинки чи ранки, якщо такі є.

На губах веде себе непогано – лущення чи будь-які інші недоліки не підкреслює, навіть навпаки – приховує їх, в складки не забивається. Може трішки витікати за межі губ, але не критично, мені навіть подобається такий ефект – це візуально надає їм об’єму. Єдиний мінус в поведінці цього бальзаму – він може утворювати білу лінію на стику слизової губ! А це я в косметиці для губ найбільше не люблю! Правда, якщо раз витерти це скупчення бальзаму серветкою, то більше така лінія не утворюється. Я для себе знайшла такий вихід – наношу бальзам на губи за 10 хвилин до виходу з дому, а перед самим виходом – протираю губи зі сторони слизової серветкою. Але, якщо треба користуватися бальзамом поза межами дому – то виходять такі собі танці з бубном, бо потрібно постійно поглядати в дзеркало…

Стійкість, як для бальзаму, непогана – 1,5-2 години. Далі – основа бальзаму повністю поглинається в шкіру, але на губах залишаються ніжні мерехтливі блискітки.

Демакіяж – елементарний! Бальзам з легкістю стирається навіть звичайною сухою серветкою, але, при цьому, блискітки залишаться. Правда, й вони змиваються навіть просто водою.

У виробника бальзамчики із даної лінійки представлені у чотирьох відтінках – «Mermaid», «Unicorn», «Fairy Dust» та «Queen» - вони різняться кольором стіку бальзаму та блискіток. Я ж обрала самий світлий та, на мій погляд, «носибельний» відтінок - «Mermaid».

Це прозорий (у стіку – біло-кремовий) бальзам із великою кількістю дрібнесеньких золотистих та, подекуди, рожевих блискіток, які просто неймовірно сяють на сонечку та при штучному освітленні.

Так бальзам виглядає при звичайному денному освітленні (фото зроблені біля вікна).

А так – на сонечку і при штучному освітленні.

І ще декілька свотчів бальзаму на губах з контуром різного кольору.

Загалом, Бальзам для губ з ефектом сяйва Bielenda Sparkly Lips «Mermaid», мені дуже навіть сподобався! Він неймовірно сяє та красиво виглядає на губах; має хороший безпечний склад; приємний аромат та солодкий смак; володіє чудовими доглядовими властивостями. Але ця його здатність утворювати білу лінію на стику слизової губ мене розчарувала та підпортила загальне враження від бальзаму…