Попова Наталія

Помилки зберігання косметики

Помилки зберігання косметики

Пропоную детальніше розібрати це питання, адже від того, як ви будете зберігати свою доглядову косметику, залежить її еффективність та ваш результат.

Перше на що ви маєте звертати увагу при купівлі косметики - це термін придатності кінцевий та термін придатності з моменту відкриття баночки ( значок у вигляді відкритої креманочки на зворотній стороні баночки з намальованою цифрою) от саме стільки часу після відкриття засобу ви зможете його використовувати.

❗️Зверніть увагу на те, що натуральна/органічна косметика зазвичай має дуже короткий термін придатності близько 3 міс. Тому краще не ризикувати та не наносити такий засіб собі на шкіру, якщо не хочете отримати алергічну чи ще якусь небажану реакцію.

Помилки зберігання косметики

📍Отже, давайте пройдемося по найчастіших помилках в зберіганні косметики:

❌ діставати крем пальцями - якщо ви так раніше робили, то хочу вас засмутити, адже так робити не можна, так як таким чином бактерії та мікроорганізми із пальців рук потрапляють в баночку та починають активно там розмножуватись. Тому в такому випадку рекомендую використовувати спеціальний пластиковий шпатель щоб набирати ним засіб.

❌тримати косметику в ванній кімнаті - висока вологість та температура миттєво скорочують термін придатності ваших засобів, після чого вони стають непридатними до використання.

Найкраще - сухе місце, без доступу до сонця та вологи.

❌ щільно не закривати кришечки засобів - при контакті засобу з повітрям відбувається процес окислення, який знову ж скорочує їх термін придатності.

❌ використовувати засіб в якого з‘явився якийсь дивний запах, колір чи він почав розшаровуватися - такий засіб відразу викидаємо в смітник скільки б яасу йому не було. Зазвичай так швидко псуватися можуть засоби з вітаміном С, а також олії.

❌ не очищувати свої пензлики та спонжі для нанесення косметики, знову ж, на них накопичується велика к-сть бактерій, які потрібно обов‘язково час від часу очищати.

Чи дотримувалися ви всіх цих рекомендацій? Які помилки виявили в своєму зберіганні косметики?

Попова Наталія
76
Підписники
0