ksnklb

Досвід з Q+A Zinc PCA Daily Moisturiser

Досвід з Q+A Zinc PCA Daily Moisturiser

Час розповісти про цей крем, тому беремо попкорн і сідаємо зручніше 🍿.
Він з'явився у мене раптово: мені був потрібен крем, і мені на очі потрапив цей, з надписами: Цинк, Ніацинамід, у приємному дизайні Q+A...
Мінуси купляти щось нове у фізичному магазині у тому, що не завжди знаєш яка текстура, конситеція цього засобу, а коли йдеться про крем, то ще важче.

Досвід з Q+A Zinc PCA Daily Moisturiser

Але що ж, у мене з'явився такий гарний тюбик у темно-зелених тонах.
Об'єм 75ml, крему там відповідно так само, і вистачить його надовго.
Всередині крем був запаяний фольгою, що вже приємно.
Якщо казати про дизайн Q+A, то для мене він трішки мультяшний, він мінімалістичний та при цьому дуже приємний оку, а лінійка з цинком має темно-зелені тона, що виглядає класно.
На тюбику є загалом потрібна інформація. Що ще класно, то це те, що бренд позначає яким типам шкіри підійде цей крем, але є нюанс: навіть на сайті виробника написати, що крем підійде більше жирній та комбінованій шкірі, але це зрозуміло, у складі серборегулюючі компоненти.

Консистенція крему досить густа, потрібно лише трішки засобу і навіть навіть тоді він буде лишати білі смуги на обличчі, через що доведеться чекати, щоб він трішки "підтанув" та увібрався. Текстура однорідна, а колір білий.
Аромат не надто приємний, він наче кремовий, але з різкістю від цинку, адже має цю металічну нотку. На обличчі він не залишається.

Цей крем у мене майже 4 місяці і я не розуміла що з ним не так, а потім розуміла і виявилось, що це не він робив і нарешті я зрозуміла у чому його "приколи".
Так, крем висвітлює шкіру, допомагає швидше боротись із висипами і загалом при цього застосуванні висипів менше, зволоження середнє.
А ще він матує шкіру.
І саме у цьому головна пастка, тому що спочатку шкіра виглядає ідеально, наче після ретуші: вона світла, пори невидимі, тон рівний, але до кінця дня відчувається жирність на шкірі, а пори стають видимі, і загалом тон вже не такий рівний, магія зникла, а карета перетворилась на гарбуз.
Та все ж цей крем краще працює вдень, адже якщо його наносити наніч, то зранку можна встати з таким добре жирним обличчям, жирнішим, ніж удень. Тому загалом, вдень він ще нормальний, лише під кінець робочого дня шкіра жирінша.
За відчуттями, шкіра ніжна після крему, приємна на дотик.

Ще один нюанс це те, що крем загалом освітлює шкіру та вирівнює тон, але на ділянки з почервонінням він одразу так не впливає, а через загальне вибілення, червоні ділянки наче ще більше підкреслені. Та з часом та дією цинку, ці почервоніння заспокоюються і стають світлішими.

І ще один нюанс, але можливо це лише мій, адже крем заважкий для моєї шкіри.
Це те, що він скочується, якщо не робити часто пілінги чи скрабуваня.
Він наче з часом просто накопичується, і які б вмивалки я б не використовувла, всерівно потрібно провести гарний пілінг, інакше під кінець тижня крем сам по собі буде скочуватись і я не згадую про спф чи тон, який можна нанести по ньому.
І так, через це пори можуть бути не в захваті і з часом активніше бруднитись, і це ще я не враховую жирність, яка після нього з'являється.

Особисто мені він підходить як денний крем, справді подобається ефект у перші години після нанесення, шкіра від нього не страждає, є зволоження, з пілінгом два рази в тиждень його "нюанси" не відчутні. Та вдруге я б його не повторила, подобаються легші текстури.

Склад відповідає моєму опису, адже візуальна сторона у перших кілька годин після нанесення цього крему просто супер. А важкість крему можна пояснити соняшниковою олією, яка йде друга у списку.
Складники здебільшого безпечні, якщо ви не боїтесь олій у складі чи певних видів спирту. Виробник зазначає, що крем не для чутливої шкіри, що одразу зрозуміло, якщо подивитись на склад.
Складники на початку списку здебільшого призначені для надання шкірі візуально гарного вигляду, а вже далі цинк та ніацинамід.

Aqua (Water) – вода.
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – олія соняшникова, емолент, має зволожуючі та регенеруючі властивості.
Cetearyl Alcohol – цетеариловий спирт, згущувач, стабілізатор, може заспокоювати та пом'якшувати шкіру.
Glyceryl Stearate – стеарат гліцерину, неіоногенне ПАР ,емульгатор.
Caprylic/Capric Triglyceride – отримують з кокосової олії та гліцерину і вважається чудовим пом’якшувальним і відновлюючим шкіру інгредієнтом, запобігає випаровуванню вологи. Покращує текстуру засобу, заповнює нестачу ліпідів, насичують шкіру жировими компонентами.
Glycerin – гліцерин, зволожувач.
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice – сік листя алое, має зволожуючі та протизапальні властивості.
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil – олія насіння винограду, емолент, антиоксидант.
Zinc PCA – цинкова сіль, піролідон-карбонової кислоти, сприяє серборегуляції, допомагає зменшити акне, зберігаючи вологість.
Eleutherococcus Senticosus (Siberian Ginseng) Root Extract – екстракт женьшені, володіє багатьма корисними для шкіри властивостями, що сприяють її здоровому тону та вигляду.
Niacinamide – одна з форм вітаміну B, використовується для покращення тонусу та текстури шкіри, сприяє серборегуляції та зменшенню запалень.
Sodium Hyaluronate – гіалуронат натрію, притягує вологу і зменшує запалення.
Sucrose Stearate – стеарат сахарози, емолент, має пом'якшучі властивості, консервант.
Sodium Stearoyl Glutamate – сіль глутамінової кислоти, антиоксидант, має пом'якшуючі властивості.
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil – олія жожоба, захищає шкіру від втрати вологи.
Xanthan Gum – полісахарид мікробіологічного походження, емульгатор, згусник.
Coco-Glucoside – кокоглюкозоід, неіонна поверхнево-активна речовина, яку можна використовувати в якості пінооутворюючого, очищаючого, кондиціонуючого агента.
Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract – екстракт жимолості духмяною, консервант, на шкіру має антибактеріальний, тонізуючий вплив.
Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract – екстракт жимолості японської, природний антибактеріальний та антивірусний компонент.
Coconut Alcohol – кокосовий спирт, цей спирт зазвичай використовують як емульгатор.
Tocopherol – є чистою формою вітаміну Е з сильними антиоксидантними властивостями.
Citric Acid – лимонна кислота, може бути тут як консервант.
Dehydroacetic Acid – консервант.
Benzyl Alcohol – консервант, що може викликати алергічні реакції.
Sodium Benzoate – консервант.