Daria S

Фізичні VS Хімічні сонцезахисні фільтри ☀

Фізичні VS Хімічні  сонцезахисні фільтри ☀

Фізичні фільтри є екранами, що відбивають УФ промені. У складі зазвичай присутні діоксид титану та оксид цинку. Ці речовини мінерального походження та мають білий пігмент, залежно від виробника до составу можуть входити масла або силікони для легшого нанесення.
Фізичні фільтри не токсичні, не проникають у шкіру, не накопичуються в організмі та не викликають алергії. Тому їх вважають більш безпечними та використовують у дитячих сонцезахисних засобах. Як наприклад Helan Sole Bimbi SPF 50 Sun Care Milk, він займає перші позиції у різноманітних світових рейтингах .


Мінуси є завжди, так найбільшим для мене є те що засіб має дуже вибілюючий ефект, як і будь який фізичний фільтр, я до цього була готова і мій лайфхак використовувати такого типу spf частіше узимку, коли сонце не таке агресивне, з моїм літнім тональним кремом який на 1-2 тони темніший ніж мій зимовий. Це працює ідеально, але треба пам’ятати що через те що фільтр сидить на поверхні шкіри і не поглинається через 3-4 години макіяж починає виглядати більш текстурним ніж зазвичай або як кажуть б’юті гуру cakey)

Фізичні VS Хімічні  сонцезахисні фільтри ☀
Фізичні VS Хімічні  сонцезахисні фільтри ☀

Хімічні фільтри є блокаторами - вони поглинають УФ промені, але при цьому руйнуються і самі. Ось чому, дерматологи радять перебуваючи на відкритому повітрі у сонячну пору року, регулярно оновлювати будьякий сонцезахисний крем.
З хімічними фільтрами дещо складніше, зараз майже кожний сезон з’являються все нові види хім. фільтрів, старі називають небезпечними, які здатні накопичуватися в організмі та бути причиною ендокринних захворювати і цей ланцюг складно розірвати. Безперечно можна сказати що цих інгредієнтів треба точно уникати: Benzophenone-3 (Oxybenzone), Benzophenone-4, PABA, Butyl Methoxydibenzoylmethane (Аvobenzone) та інші , які простій людині як я запам’ятати майже неможливо тому не забувайте використовувати гугл для перевірки того чи іншого компоненту. (Доречі це стосується не тільки сонцезахисних кремів)
Проте є безумовні плюси, такі фільтри можуть бути у вигляді гелю, сироватки,спрею, емульсії, зволожуючі, з шимером, матуючі и тд, кожен зможе знайти щось для себе)
Я обрала Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun Gel SPF 50+ PA++++ він має легку текстуру з прозорим сяючим фінішом та добре зволожує шкіру готуючи її до нанесення макіяжу.

Тож висновки робіть самі, мені подобається мати обидва варіанти для різних ситуацій. Звичайно перша думака буда що треба однозначно обирати "безпечніший" варіант але у дні коли я не хочу наносити тональну основу на все лице мені на допомогу приходить хімічний фільтр,доречі його можна обрати одразу з тінтом. Тестуйте що підходить саме вам і вашому ритму життя та вдалих покупок на Makeup ♥