YuliHrytskoff

Натуральний крем для обличчя для чутливої, атопічної шкіри "Кайко і Кокош: Чудо-ліки" 4Organic

Натуральний крем для обличчя для чутливої, атопічної шкіри "Кайко і Кокош: Чудо-ліки" 4Organic

Натуральний крем для обличчя для чутливої, атопічної шкіри "Кайко і Кокош: Чудо-ліки" від польського бренду органічної косметики 4Organic я купила для дитини, але періодично користуюсь ним і сама. На момент написання відгуку крем у нас вже майже закінчується, думка про нього сформована, тому спішу поділитись враженнями про нього у даному дописі.

Одразу після покупки крем був запакованим у простеньку картонну коробку досить низької якості. В принципі, це дрібниці, адже важливіше – якість та «робочість» самого крему. На коробці є вся необхідна інформація про засіб від виробника, правда, тільки на польській та англійській мовах.

Сам крем розфасований у матову пластикову тубу білого кольору, на обороті якої – скорочено основна офіційна інформація від виробника. До речі, туба якісна, на відміну від коробочки, в яку вона була запакована, має милий дизайн – мені подобається. Але вижимати з неї крем трохи важкувато…

Кришечка фліп-топ, закривається міцно, крем крізь неї не витікає.

Дозатор виконаний у вигляді отвору у кришці – дозувати крем зручно.

Об'єм крему стандартний – 50 мл. Але розхід у нього великий, закінчується він набагато швидше аналогічних кремів з таким же об’ємом.

Склад. Виробник в описі засобу зазначає, що крем містить 99% інгредієнтів натурального походження. Його склад унікальний та підібраний відповідно до потреб чутливої шкіри. При цьому, активними компонентами виступають такі складові як:

  • Екстракт насіння льону в складі заспокоює подразнення і відновлює ліпідний бар’єр епідермісу, завдяки чому має захисну дію. Цей інгредієнт відмінно підходить для догляду за атопічною шкірою.
  • Масло солодкого мигдалю і масло ши володіють потужною живильною дією.
  • Арганова олія відмінно зволожує і відновлює епідерміс.
  • Сік листя алое вера має заспокійливу дію.

Крем не містить ароматизаторів або барвників.

Ну що ж, давайте подивимось, чим же склад цього крему такий унікальний та детально розберемо кожен компонент:

Aqua – вода, рзчинник.

Isoamyl Cocoate – емолент.

Polyglyceryl-3 Stearate – емульгатор.

Glycerin – зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт.

Caprylic/Capric Triglyceride – емолент.

Pentylene Glycol – зволожувач, розчинник.

Aloe Barbadensis Leaf Juice - екстракт листя алое вера. Заспокійливий компонент, зволожувач.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – мигдальна олія. Емолент.

Glyceryl Stearate – емульгатор, емолент.

Linum Usitatissimum Seed Extract – екстракт насіння льону. Зволожувач.

Butyrospermum Parkii Butter – олія ши (каріте). Емолент.

Camellia Sinensis Leaf Extract – екстракт листя зеленого чаю. Антиоксидант. Заспокійливий компонент.

Phalaenopsis Amabilis Extract – екстракт фаленопсису приємного (вид роду фаленопсису родини орхідні).

Tocopherol – вітамін Е. Антиоксидант.

Helianthus Annuus Seed Oil – олія соняшникова. Емолент.

Argania Spinosa Kernel Oil – олія аргани. Антиоксидант, емолент.

Cetearyl Alcohol – спирт цетеариловий. Емульгатор, емолент, стабілізатор емульсії.

Sodium Stearoyl Lactylate – емульгатор.

Xanthan Gum – регулятор в’язкості, стабілізатор емульсії.

Caprylyl Glycol – зволожувач, емолент.

Sodium Phytate – фітат натрію (натрієва сіль фітинової кислоти, насиченої циклічної кислоти). Є повністю натуральним хелатуючим агентом, який може використовуватися в якості заміни динатрію і тетранатрію ЕДТА в косметичних продуктах. Хелати.

Triethyl Citrate – ефір лимонної кислоти. Застосовується як антибактеріальна добавка.

Citric Acid – лимонна кислота. Буферизація.

Sodium Hydroxide – сильний луг. Контроль за рН, денатуратор. Дуже корозійний, залишає сильні опіки. Може завдати серйозної шкоди очам. Шкідливий при контакті зі шкірою або при вдиханні. У високих концентраціях викликає подразнення та почервоніння шкіри. (Але не треба боятися цього компоненту! Перед лугом йде кислота, яка його нейтралізує, а отже, він не може завдати шкоди шкірі. Даний компонент виступає тут всього лиш як регулятор рН). Проте, поклавши руку на серце, скажу, що мені все ж було б спокійніше, якби таких компонентів у складі взагалі не було, бо коли купляєш щось із доглядової косметики для дитини, хочеться, щоб кожен компонент був просто ідеальним та максимально безпечним!

Benzoic Acid – консервант. Зареєстрована як харчова добавка Е21. Дозволено як консервант для косметики «натурального» напрямку.

Sodium Benzoate – консервант. Нетоксичний. Зареєстрований як харчова добавка Е211.

Potassium Sorbate – консервант. Зареєстрований як харчова добавка Е202.

Як на мене, нічого особливо унікального у складі немає. Так, хороший робочий склад базового крему. Містить велику кількість корисних активних компонентів, серед яких масла та натуральні екстракти. Важливо, що у складі немає потенційно небезпечних компонентів чи складників, які можуть викликати алергію чи подразнення. Так, є луг, але він нейтралізується кислотою і виступає тут всього лиш як регулятор рН; є консерванти, але вони відносяться до умовно безпечних, та й без них косметичний продукт не зміг би існувати, оскільки зіпсувався б, приблизно, днів через три після виготовлення… Тому все відносно непогано! Але й не ідеально…

Консистенція засобу кремоподібна, дуже ніжна та невагома, щільність, як і жирність, - мінімальні.

Текстура однорідна.

Колір – напівпрозорий молочно-білий.

Запах – дуууже специфічний! От мені явно пахне лугом (хімічною речовиною) чи сечовиною (але її у складі немає)… Та, на щастя, запах крему відчувається тільки під час його нанесення на шкіру та «злітає» буквально в хвилині, абсолютно не залишаючись на шкірі. За декілька використань звикли)

Так як я купила даний крем для дитини, то, зазвичай, і використовуємо його для догляду за дитячою шкірою, проте, інколи можу використовувати його і самостійно, так як я власниця чутливої шкіри та при надмірній реактивності виникає потреба в от таких от заспокійливих засобах.

Наносимо крем на попередньо очищену шкіру ввечері та/або вранці (крем універсальний, підходить для використання у будь-який час доби). Завдяки своїй ніжній текстурі, крем дуже легко розприділяється по шкірі та поглинається майже миттєво – максимум до 5 хвилин. Не залишає на шкірі ні відчуття плівки/маски, ні липкості, ні жирності. Не дає вираженого блиску – мінімально. Не провокує надмірної жирності шкіри на протязі дня.

Після нанесення крему та його поглинання шкіра почувається дуже комфортно – немає стянутості, проходить печіння чи свербіння та будь-які інші неприємні відчуття, які виникають при подразненій шкірі.

Але зволоження крем дає мінімальне… Про живлення взагалі мова не йде. Абсолютно не прибирає лущення, які виникають внаслідок сухості чи після подразнення шкіри. Саме тому використовую його тільки в якості денного крему чи як базу під макіяж (з декоративною косметикою не конфліктує).

Використовую цей крем також і при необхідності заспокоїти шкіру після травмуючих косметичних процедур, наприклад, після чистки чи пілінгів, та навіть після корекції форми брів). Інколи закриваю ним інші косметичні засоби з кислотами.

Нещодавно в дитини на личку виник дерматит, який мав, найімовірніше, алергічну природу. На щоці з’явилися виражені червоні плями, які почали лущитися, пекти та спричиняли дитині сильний дискомфорт. Цей крем гарно заспокоїв шкіру та зняв печіння, хоч і не до кінця. За декілька днів його використання плями посвітлішали, але не зникали, як і лущення. Ситуація не змінювалася, аж поки я не почала змащувати дитині личко Цикапласт бальзамом від Ля Рош (La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+) – от тоді ситуація пішла на поправку і личко очистилось повністю за два дні (наносили бальзам вранці та ввечері).

Пори крем не забиває.

Алергії, подразнення, висипань, чи будь-яких інших негативних реакцій зі строни шкіри крем ні у мене, ні у дитини не викликав.

Натуральний крем для обличчя для чутливої, атопічної шкіри "Кайко і Кокош: Чудо-ліки" 4Organic – в загальному, непоганий. Це хороший варіант для власників чутливої чи навіть надчутливої шкіри, з атопічним дерматитом, іншими шкірними захворюваннями чи коли просто треба заспокоїти шкіру після травмуючих косметичних процедур або закрити агресивні активи. Він справді гарно заспокоює шкіру та дарує їй комфортні відчуття. Має доволі непоганий склад. Але й мінуси в нього також є, до яких віднесу недостатнє зволоження і неприємний (хоч і скороминучий) запах.