Моя історія з брекетами:)

Моя історія з брекетами:)

Усім привіт!😏

Не знаю наскільки це вписується в концепцію клубу, та прочитала в багатьох дівчат клубу пунктик "встановити брекети", згадала як це було зі мною, як багато років я відкладала цей процес, всі мої страхи та вирішила розповісти і свою історію від початку і до тепер🙃

Хто б що не казав, а мода на здоровʼя таки існує! В школі батьки пропонували мені встановити брекети, бо вже було зрозуміло, що краще точно не стане😁 Але я відмовилась від такого подарунку долі))

Років 10 тому всі ці американські фільми де головний аутсайдер школи обовʼязково або в брекетах, або в окулярах робили свою справу для маленької дівчинки в Україні) Я дуже щаслива, що така думка про комфорт і здоровʼя перестала існувати і зараз я вважаю, що це шалено красиво! Найголовніша порада моїм сестрам була- лікуйте зуби поки живете за рахунок батьків😂 і моя молодша сестра вже в брекетах))

А моя історія твердих намірів виправлення посмішки почалась якраз рік тому

Десь в січні я дала собі обіцянку, що поставлю брекети саме в цьому році, дуже зухвале рішення рахуючи обставини та ще й той факт, що через неприємний досвід в дитинстві я не була в стоматолога без жартів років 15. До того думала про брекети кілька років, страх стоматологів відійшов на другий план, на перший- страх виставленого ними чеку.

Я багато працювала і вже в квітні я прийшла зробити чистку і отримати консультацію до свого стоматолога (перед цим було кілька невдалих спроб консультацій в інших лікарів, які хотіли видалити мені кілька передніх. зубів і поставити якийсь розширювач в рот, не без цього. Тому як в будь-якому лікування краще не обмежувати себе одним спеціалістом). Яке було моє щастя, коли виявилось що в мене немає карієсу і не треба ставити ніяких пломб (до брекетів обовʼязково треба пролікувати всі зуби). Ну хоч цю генетичну лотерею я виграла! А от іншу програла - в мене виросло 4 зуба мудрості які потрібно було видаляти😅

Ще десь 2 місяці я ходила з цією думкою і відкладала цей момент. І нарешті наважилась.

Видаляла я по 2 зуба за раз, без седації. Це вже не входило в мій бюджет точно)) Та і насправді треба просто себе налаштувати. Я весь час думала про те, що це всього лиш неприємний останній крок до моєї мрії. Гроші вже нарешті відкладені, ортодонта знайшла, невже неможливо трошки потерпіти?

Пощастило жити в столиці гумору, то лікар відволікав мене жартами як міг. Думаю якщо попросити увімкнути щось, чи зробити так, щоб ви не бачили інструментики то ніхто не відмовить.

Верхні зуби мудрості зазвичай видаляються за півтори секунди, з нижніми важко майже у всіх. Болі я не відчувала взагалі, але відчувала сильний тиск. Виривали мені за раз один верхній+один нижній зуб. на все разом йшло хвилин 40.

Не дивіться ті тік токи де в людей розпухає все обличчя! таке звісно можливо, але все індивідуально! В мене взагалі не було набряку, знеболювальні пила тільки коли в день виривання зубів, коли переставала діяти анестезія- як радив лікар.

З їжею в мене було дійсно важкувато, якщо у вас є блендер це значно спростить існувати перші днів 4-5 після видалення.

Моя історія з брекетами:)

Після видалення першої пари зубів, я чекала десь 2-3 тижні, поки заживуть місця де раніше були зуби. Потім пішла видаляти наступну пару. Все було так само як і в перший раз! І вже через місяць ортодонт встановив мені брекети🥰 одразу на дві щелепи, та через неправильний прикус зробив надкусочні пломби..

Вставлювати брекети не боляче взагалі! Через кілька годин вони почали (по моїм відчуттям) ніби хитатись як молочні в дитинстві, тільки всі одразу😅

Результат був миттєвий. Я ні секунди не жалкувала що зважилась на це!

Я посміхаюсь майже на всіх фото, я схудла, обличчя виглядає краще та стала нарешті правильно доглядати за зубками!

Встановлювала я найпростіші металеві брекети, ходжу до ортодонта раз на 3-4 тижні. Після корекції буває трохи боляче 1 день, а буває взагалі не відчуваю різниці.

Різниця між фото всього два місяці.

Якщо раніше я використовувала щітку і пасту с супермаркета то тепер це

Іригатор, ополіскувач, паста, щітка орто, монопучок, ортодонтичний віск і десь ще загубила віск))

Усім гарного дня і втілення мрій! Все буде у влучний момент💘