Anna_feerie

Дарсонваль для росту волосся та здорової шкіри

Дарсонваль для росту волосся та здорової шкіри
Дарсонваль для росту волосся та здорової шкіри
Дарсонваль для росту волосся та здорової шкіри

Чомусь про дарсонваль говорять дуже мало, натомість на кожному кроці ми чуємо про мікротоки, гальваніку та RF-ліфтинг. Вважаю такий ігнор абсолютно несправедливим, тож, будемо виправляти ситуацію! Сьогодні розповім про свій досвід користування та ефект від курсу процедур, який я пройшла з середини листопада.

Але про все по порядку. Більше 100 років тому фізіолог Жак Арсен Д’арсонваль довів, що високочастотний струм має позитивний вплив на здоров’я (за що йому від мене велика подяка 😍). Працює прибор завдяки низькій силі, але високій частоті електричного струму (між поверхнею тіла та електродом створюється коронний розряд). Цей розряд розвивається також в глибинах тканин, а окрім нього виникають електромагнітні випромінювання та ультразвукові коливання, що створюють свого роду дренаж вивідних протоків.

Дарсонваль для росту волосся та здорової шкіри

Електромагнітні випромінювання стимулюють обмін речовин, тканинне дихання, регенерують пошкоджені тканини, а також сприяють частковому розсмоктуванню сольових конгломератів у суглобах. І спочатку прибор, названий на честь його винахідника, використовувався саме в медичних цілях. Тільки уявіть, наскільки широкою є область його застосування:

- Дерматологія (кожні захворювання): екзема, акне, атопічний дерматит, псоріаз, червоний плаский лішай, осередкова та системна склеродермія, келоїдні рубці, себорея, лупа, випадіння волосся;

- Терапевтичні захворювання: бронхіт, бронхіальна астма, дискинезія шлунка та кишківника, гіпертонія;

- Неврологія: остеохондроз, неврити, судинні захворювання ЦНС (головні болі, в тому числі мігрень, хвороба Рейно, неврастенія);

- Хірургічні захворювання: фурункули, опіки, гематоми, трофічні язви, післяопераційні інфільтрати та рани;

- Хвороби суглобів: артрит, поліартрит, спонділоартроз;

- Захворювання м’язів, сухожиль та суглобних сумок: міалгія, міозит;

- Хвороби артерій та вен: варікоз, тромбофлебіт, трофічні язви;

- Лор-захворювання: тонзиліт, фарингіт, отит, риніт, гайморит та ін.

І можу підтвердити, що дарсонваль дійсно працює, я це неодноразово перевірила на собі та на своїх близьких. Швидко проходять гематоми та наслідки падіння, допомагає в лікування гаймориту, облегшує стан при варікозному розширенні вен і т.д. Але ж ми тут про б’юті, я пам’ятаю))).

Щодо косметології, то я довгий час (подивилась гарантійний талон свого девайсу – покупка датована 19.05.2015 р.)) використовувала дарсонваль для лікування своєї проблемної шкіри. Зараз зустрічаю багато інформації, що це ледь не єдина функція прибору в плані шкіри, ну, хіба що експерти також визнають позитивний вплив на укріплення судинної стінки, а ще на боротьбу з постакне та рубцями. Але на собі я бачу й інші ефекти!

Та почну все ж з омріяного анти-акне: завдяки електромагнітному випромінюванню, а також озону, що виникає в процесі процедури, знищуються шкідливі бактерії, а запальні елементи швидше підсушуються та заживають. Я оброблюю проблемні місця двома способами: якщо немає якихось дуже активних запальних елементів, то проводжу контактну дарсонвалізацію (тобто торкаюсь електродом обличчя і проводжу за масажними лініями), якщо ж на обличчі з’явився болючий зрадник – то оброблюю його безконтактно, тримаючи електрод на відстані 1 см від шкіри.

Я так захопилась, що не розповіла вам про вигляд та складові прибору, вибачаюсь!) Апарат складається з двох частин: генератора (це частина, яку ми вмикаємо в мережу) та трансформатора (це та штучка, в яку вставляються електроди). Ну, і звісно, електроди – в моєму наборі їх три, для обличчя в формі грибочка, паличка для роботи з великими частинами тіла та гребінець для волосся. Взагалі у виробника насадок-електродів набагато більше, їх можна докуповувати та змінювати. Маленький нюанс з практики: з часом електроди можуть хитатись в трансформаторі, це дуже легко виправити за допомогою тоненької викрутки))). В середині трансформатора є бовтик, який можна легко закрутити і електроди знов будуть щільно сидіти в гнізді (звісно, такі процедури робимо лише при вимкненому приборі).

Так от, стосовно ефекту на шкірі: дарсонваль дійсно лікує висипи, навіть великі болючі фурункули або починають розсмоктуватись після процедури, або швидше визрівають. Постакне також проходять трохи швидше (це вже мої реальні висновки після курсового використання, спрямованого саме на боротьбу зі слідами висипань). Але ще я помічаю ефект ліфтингу та покращення тургору, як після мікротоків – хоч це ніде і не зазначено! Та кінчики брів і мімічні заломи на лобі не дають збрехати – обличчя дійсно стає свіжішим та більш бадьорим)).

Ну, і на десерт, поговоримо про волосся. Тут одразу від мене дісклеймер: дівчата, прибор дуууууже класний, але це не чарівна паличка (хоч доволі схоже), тож не зможе зупинити сильний волоссяпад. Коли в мене було випадіння довжиною в кілька років, в результаті якого шевелюра помітно поріділа, дарсонваль не зміг його зупинити. Про свій шлях, обстеження та лікування я писала окрему статтю, тож, якщо для вас це актуально, залишу посилання: https://club.makeup.com.ua/post /18634/

Але цього разу я вирішила пройти курс більше з профілактичної ціллю, адже в листопаді надмірного випадіння не було, проте я багато нервувала, хворіла, проходила лікування антибіотиком, тож підозрювала, що все це може негативно відбитись на стані волосся. І просто стала робити процедуру спочатку для обличчя, а потім для волосся (до речі, забула згадати, що перед та після використання обов’язково треба обробляти електроди антисептиком та насухо витирати).

Через деякий час, не змінюючи догляд, я побачила, що під час миття випадає менша кількість волосків. Також волосся почало швидше відростати (по моїм скроням це особливо помітно). Не зважайте на сивину - так, її за останній рік стало більше, але то цілком зрозуміло та обгрунтовано, зважаючи на виклики нашого життя...

Тож, як профілактичний засіб, а також як додатковий спосіб стимулювати проліферацію клітин та прискорити ріст нового волосся я однозначно рекомендую дарсонваль! На мій погляд, в разі діагностованого випадіння ідеально поєднувати його з медичними призначеннями, вітамінами та масажем голови зі стимуляторами, тоді ефект буде максимально вираженим 🤗.

Ось такий сьогодні лонгрід, дякую всім, хто дочитав до кінця. І, якщо ви давно хотіли спробувати на собі ефект дарсонвалю, моя щира рекомендація – зробіть це, бо прилад дійсно того вартий! 🥰