the age of aquarius

Порожні баночки #5

Порожні баночки #5

Перші порожні баночки в 2024, let's go ;)

1. Лосьйон з морошкою для сухої та дуже сухої шкіри тіла, Barnangen

Не знаю, який лосьйон для тіла може бути кращим за цей. На мій погляд, він ідеальний. Живильний, але не жирний та липкий. Приємний запах, але не парфумований.

2. Глибоко очищувальний гель для схильної до недосконалостей шкіри обличчя та тіла, CeraVe

Користалась цим для спини для боротьби із висипаннями. Суттєво допомогло проблемі, але не можу сказати, що це заслуга саме цього гелю, тому що мій догляд комплексний, разом із тоніком та періодичними масками з білої глини.

3. Протизапальні патчі від акне, Cosrx

Наклеюю на ніч вже на дозріле акне. Десь у відгуках читала, що його треба проколоти голкою перш ніж наклеювати, щоб патч краще витягнув гній (яке бридке слово 🤢), але я ще не встигла спробувати.

Допомагає швидшому загоєнню десь у 50% випадків.

4. Очищувальний крем-гель для чутливої шкіри, La Roche-Posay Toleriane

Дуже ніжний, не піниться, але я саме такий і шукала. Тому здається, що розхід досить великий, але це ще й через рідку текстуру і не найбільш зручний дозатор. Я не наношу щільний макіяж (але навіть якщо б наносила, спочатку знімала б його міцеляркою/молочком), тому в екстремальних умовах не тестувала. Мені очищення достатньо. Жодного дискомфорту не викликає. Вже користуюсь новим тюбиком, бо, навіть якщо б хотіла, знаходити гелі для вмивання, що не піняться, досить важко.

5. Зволожувальний крем з антиоксидантним комплексом, Trilogy

Крем з антиоксидантним комплексом із шипшиною, марулою, а також оліями помаранчової квітки і вечірньої примули. Вважаю, що це один з діамантів, що я знайшла у світі натуральної косметики. Я ніколи не ставлю якусь грандіозну мету перед зволожувальними кремами і не вважаю за потрібне витрачати на них купу грошей, тому цей для мене - perfect match і кохання з першого дотику. Дуже приємно відчувається на шкірі, робить її оксамитовою без перебільшення і добре зволожує без жирного блиску. Користувалась ним з листопада і це була, мабуть, перша зима, коли я обійшлася без жодних лущень. Але, звісно ж, не кремом єдиним, за шкірою доглядаємо комплексно. А пахне як! 😊

Обов'язково куплю ще, коли наступного разу буду робити замовлення там, де його придбала.

6. Пілінг з мигдальною кислотою 10%, The Ordinary

Оце просто викидушка, бо там ще мінімум половина. Це був мій перший досвід із пілінгами і я обрала мигдальний як більш делікатний. Але воно таке неприємне і жирне, що я не захотіла цим користуватись. Тим паче якщо склад такий слабенький. Довго стояв десь у кутку шкафчика, оце нарешті вирішила не жаліти й викинути.

7. Праймер для обличчя, Revolution Pro Hydra Matte Primer

8. ВВ-крем з гіалуроновою кислотою, Paese

Праймер жирний, але загалом для мене це не проблема. Я ненавиджу відчуття сухої маски на обличчі, яке було в мене від цього BB-крему, якщо наносити його без праймера (наче не BB-крем, а повноцінний тональний). Тим паче у холодну пору року. Але все ж таки текстура у праймера не надто приємна, наче на олійній основі. Не хочу більше брати.

У BB крема щільність покриття (як для ВВ) і колір сподобались (брала Ivory на своє бліде обличчя, додав трохи здорового відтінку), але він дійсно відчувається якимось сухим. І знову іронія в тому, що виробник заманює покупця гіалуронкою.