the age of aquarius

Порожні баночки #7

Порожні баночки #7

Привіт! Ось мої другі і, можливо, останні баночки цієї весни.

Цього разу для різноманітності додаю парфумовану воду. З неї і почну.

1. Парфумована вода Britney Spears Midnight Fantasy.

Як і багато дівчат з дев'яностих, в дитинстві я фанатіла від Брітні. Але вперше придбала її парфум тільки зараз. Це вода з вайбами романтичного вечора нульових, вона повертає назад в ті часи, коли життя здавалось простішим і для щастя не треба було багато. Стійкість середня/на межі із слабкою - як для парфумованої води недостатня, але для своєї вартості непогано.

З часом обов'язково спробую всі аромати Брітні - для галочки.

2. Зволожувальний праймер Lumene Natural Glow.

Більш-менш оптимальний праймер для мене. Я не шукаю ефекту "затертих пор" і взагалі єдиний праймер з тих, якими я користувалась, що надав схожий ефект - силіконове жахіття від Maybelline, яке я більше ніколи в житті не придбаю. Мені головне створити додатковий захисний шар між шкірою і тональними засобами; додати зволоження і сяяння, щоб шкіра виглядала живою навіть із тональним кремом. Lumene хоч і масмаркет, але якось припав мені до душі. В мене ще є їх CC-крем і він пречудовий.

3. BB-крем Averac SPF30 з азіатською центеллою.

Дуже НЕ чудовий BB-крем у Averac (на мою суб'єктивну думку, звісно). Густючий (текстура нижче на фото) і миттєво висихає, тому треба розмазувати його зі швидкістю світла. А це важко, тому що він в'язкий. А ще темнуватий і жовтить, гидота. На Дональда Трампа бути схожою не хочу, тому викидаю.

Порожні баночки #7

4. Сонцезахисний крем MyIDi UV-Screen Cream SPF 80+.

Навіть не уявляла, що крем із SPF 80 може бути таким легким. Відчуття наче обмазалась вершковим маслом зовсім немає; чудово поглинається, зручний в користуванні. Повний спектр захисту; в складі є фізичний фільтр Zink Oxide, що захищає як від UVA випромінювання, так і від UVB. Не всі виробники вказують ступінь захисту згідно шкали PA, а тут бачимо PA+++. Це непогана оцінка, що означає майже найкращий ступінь захисту від UVA випромінювання, що впливає саме на старіння шкіри (най-найкращий це PA++++). Це все теорія, яку я перевірила на практиці - сумлінно наносила перед виходом на вулицю і засмаги не отримала. Приємно бачити такий продукт від українського виробника.

5. Очищувальний крем-гель для чутливої шкіри La Roche-Posay Toleriane.

Знову повертаюсь до цього гелю для вмивання, що не піниться. Як я і казала, знайти схожий засіб складно, а тут мене все влаштовує. Навіть приємно здивована, що такий ніжний засіб без піни може так гарно очищати.

6. Гель для душу Weleda "Арома релакс".

Ну, я просто закохана в цей бренд натуральної косметики, мені подобається все. Зв'язок з природою далеко від природи :) Тут яскраво виражений аромат лаванди - це взагалі мій власний фетіш. Єдине що не дуже зручне пакування, туга кришка. І закінчився швидко, багато піни не чекайте.

7. Потрійна активна відновлювальна сироватка Paula's Choice Resist.

Моє перше знайомство з ретиноїдами, взяла пробник.

Маю чутливу шкіру, тому звичайно що обирала серед естерів - найнижчої ланки, найменш потужних та найменш подразнюючих інгредієнтів. Вибір зупинився на Retinyl Propionate, що вважається найбільш ефективним серед малоефективних, так би мовити. Знайти засіб із цим типом було також нелегко. Помітила, що найчастіше серед естерів зустрічається Retinyl Palmitate.

Використала пробник без зайвих пригод. Оскільки впроваджувала засіб в свою рутину поступово, вистачило на місяць як мінімум. Жодного подразнення не було (та чи має бути в даному випадку?), тому повний об'єм не взяла - перейшла на більш сильну форму ретиноїдів, власне, Retinol.