Blondie_rs

Буду жити без ретуші! Мій досвід по видаленню родинок

Буду жити без ретуші! Мій досвід по видаленню родинок

Привіт всім! Дякую, що тримали сьогодні за мене кулачки, бо багато хто з вас знає, що у мене є страх до голок. Кожен похід в клініку - це для мене стрес. Але завдяки лікарям з досвідом, у яких легка рука - скоро перестану боятись уколів (дуже на це сподіваюсь!).

Сьогодні я була на повторній процедурі по видаленню родинок лазером. Про сам процес видалення я, на жаль, не розповім. Під руки лікарю я не дивлюсь, а ще я б точно там зомліла, якщо б це бачила. Тому, краще мені не знати таких деталей 😁 Але про всі відчуття, нюанси та все-все обовʼязково напишу в даному дописі. Нижче будуть також не надто приємні фото, тому хто вразливий - я вас попередила.

Коротка передісторія мого знайомства з даною процедурою. В травні минулого року я дурачилась і випадково зачепила родинку... Трішки пішла кров, тож це мене дуже сильно налякало. Одразу подзвонила мамі. Вона звернулась до колег по роботі за допомогою. Одна жіночка підказала лікарів з досвідом, бо сама шукала, де і як позбутись дискомфорту на тілі та обличчі зокрема.

Памʼятаю, давніше читала, що видаляли хірургічним методом, і це не завжди вважалось безпечно. Багато речей було ще не до кінця вивчено, тож однозначних гарантій не надавалось. Проте тепер головне знайти толкового дерматолога-онколога, якому ви зможете довіритись.

Ще давніше у мене була ситуація з одною родинкою... Вона мене так взбісила, що порадившись із батьками, я прийняла рішення її перевʼязати ниткою. Через 7 днів виступаюча частина відпала, і я залишилась задоволена таким ненапруженим вирішенням проблеми. Але не під всі ситуації такий варіант підходив.

Повернемось до травня 2023 року. Я подзвонила в клініку, записалась на прийом. Лікар поцікавився, чи нема в мене алергії на лідокаїн. Я вперше таке чула, тож він уточнив, що можливо у стоматолога колола обезболююче. Але ні, ви не повірите, болі я не боюсь, а от від уколу та голки - просто млію 😆 Тому в стоматолога ніколи не робила укол (за виключенням видалення зубу мудрості, але це вже було після першої процедури з родинкою). Тому, мене ще направили на стресовий аналіз по виявленню алергії. Мене чуть не виносили... Я - і здавати кров з вени... Та краще так, чим би, не дай боже, мати алергію і потрапити до безвідповідального лікаря.

Приїхала на процедуру з результатом аналізу, що все гаразд. Лікар перечитав, запевнився. І приступив до огляду.

Тепер кілька слів про ретуш та поняття комфорту. Якби я тоді не зачепила родинку - я б, певне, і не наважилась на таку процедуру. Але в результаті - маю спокій на все життя! Сьогодні позбулась 2 проблем: дискомфорту в області талії, а також комплексування в області шиї. Я не знаю чому, але щоразу, коли я робила фото своїх макіяжів - я ретушувала цю родинку. А за компанію могла ще дві "затерти". Вона мені не подобалась, я не хотіла її бачити на фотографіях. І тому, в порядок денний по обробці було затирання родинки та корекція кольорів.

В буденному житті я хотіла робити масаж підборіддя, спокійно розподіляти кремчик на шию. Але руки завжди тормозили, і масаж не робився, адже був страх зачепити родинку...

Наглядний приклад, або гра - знайди відмінності. Шкіру я не ретушую, бо там нема що робити. Зате, я чепилась родинок 🙈

Фото зробила сьогодні. Тут вже нічого не видно - де воно і що воно було. Більше того - я на днях вже встигла прищ там придавити 🥲

Тож, знову про травень 2023. Приїхала я в клініку. Лікар почав оглядати травмовану родинку. Одразу спитав, чи я памʼятаю коли її заділа, де це було, як це було... Бо бачить сліди крові, та що це сталось до тижня часу. Я на нього подивилась, як на екстрасенса 😆 Вона була виступаючої круглої форми, маленького діаметру, і на місці, де постійно була шлейка від ліфчика. Я прям все одно її колись би й зачепила. Це було лиш питання часу. Дерматолог-онколог ще раз детально оглянув через міні-мікроскоп з підсвіткою (може воно й не так називається), запитався, чи будем здавати на гістологію. Одразу наголосив, що він не бачить тут проблеми, тим паче якщо я памʼятаю, що родинка не сама по собі почала кровоточити. А також, що це сталось дома і не те, що я зауважила це через день тощо. Вибір залишався за мною, тож я вирішила не робити цю додаткову опцію.

Я вмостилась на ложе, схоже як в кабінеті стоматолога. Мені зробили місцеву анестезію лідокаїном, і лікар мене заспокоїв, що це було саме неприємне. А далі ви вже нічого не почуєте. Його слова: "Укол для того, щоб не боліло", враз мене заспокоїли та я перестала хвилюватись. Коли пішов у хід лазер - я почула запах легкого димка. Психологічно стало старшно, але я себе влучно заспокоїла. Закрила очі та уявила, що я на шашликах 😁

Процедура тривала до 5 хвилин. Я ще не встигла завершити свої уявні фантазії, як лікар приклеїв мені пластир і сказав: "Все!". Також втішив, що можна приймати душ хоч сьогодні, але слід бути обережним з кірочкою - вона сама відпаде до 3 тижнів часу. Після цього рекомендується змащувати зранку та ввечері спеціальним засобом з полісилоксанів для загоєнняя шкіри. В інакшому випадку може залишитись рубець та розтягнутись сам процес загоєння. Після того, як обезболююче перестало діяти, я почала відчувати наче легке пощипування, схоже як після опіку.

Спочатку я махнула рукою на рекомендований засіб. Але я не врахувала той факт, що попереду було літо... Кірочка відпала через 15 днів, і залишилась ще одна, значно менша по розмірам. Місце почало легко чухатись, адже все загоювалось. Сама ранка виглядала трішки глибшою, за рахунок чого утворилось "два поверхи". Майже через два місяці після процедури я зрозуміла, що засіб для загоєння все ж мені потрібен! Ділянка виглядала почервонілою, а коли пішла спека, я взагалі боялась набряків та завжди ховала її в тінь.

Шкіра одразу прийшла до тями, знявся набряк та пропала сухість. Знову відпала якась частина шкірки. Я почала мастити раз через раз, і ще через місяць-два усе повністю затянулось. Тут головне було інтенсивно змащувати після того, як відпала перша кірочка.

Зручний у використанні завдяки своєму формату з роликом. Без аромату, не липкий. Прискорює процес загоєння, знімає подразнення та протидіє утворенню рубців, розсмоктуючи їх.

Зараз покажу вам, як виглядає ділянка одразу після процедури. Я вже прийняла душ та відклеїла пластирі, щоб дати шкірі подихати. Корочка починає темніти та підсушуватись після контакту з повітрям. Тому, не рекомендую довго ходити з пластирем. Якщо йдете на процедуру, сплануйте так, щоб після неї ви прийшли додому та відклеїли пластирі, а не ходили з ним до вечора.

Також сьогодні отримала такий пробничок сонцезахисного гелю в подарунок від лікаря. Бо я була чемна і витерпіла два уколи! Дерматолог відколікав мене розмовами, я теж підтримувала діалог, тому процедура пролетіла дуже швидко. Приблизно 15 хвилин, включаючи огляд родинок, видалення, спілкування та спокійний видих після всього.

Ось так виглядає моя шкіра після зняття пластиря. Що сказати - підсмажена курочка 😁 Через дві години ділянки ще значно темніють, тому що шкірка підсихає і затвердіває.

Тепер слід пильнувати, щоб не здерти корочку раніше часу. Я закупилась пластирями, і не заклеюватиму ділянки плотно. Лишатиму місце з зазором, щоб шкіра дихала, але не зачіплялась за одяг. І нарешті - ура! Нічого більше не заважатиме! Сподіваюсь, вам було корисно ❣️