Nata_Po

Чи справді це одна з найкращих сироваток у моєму житті?

Чи справді це одна з найкращих сироваток у моєму житті?
Чи справді це одна з найкращих сироваток у моєму житті?

Раніше я ніколи не користувалась ретинолом, проте читала дуже багато про його регенерувальні властивості, антиейдж ефект, підсушування шкіри та профілактика висипань. І, я не могла встояти, щоб не придбати і собі цей чудо-актив. У мене шкіра не дуже схильна до висипань, але періодично поодинокі з'являються. \

Сироваткою я користувалась кілька місяців, тож мені є що сказати, поїхали.

Я придбала цю сироватку влітку, але там були трохи роз'їзди, тому я нею почала користуватись десь з серпня-вересня. Вводила її по трошки, спочатку раз в тиждень, потім 2-3.

І користувалась нею десь місяці 3 +-.

Взагалі я довгий час вважала свою шкіру сухою, але після підбору хорошого догляду можу сказати, що вона скоріш нормальна, іноді схильна до жирності.

Акне в мене немає, але періодично при змінах циклу можуть з'являтись прищики у Т-зоні чи на скронях. ЦЕ якісь поодинокі дрібні безпроблемні висипання. Танців з бубнами навколо них не проводжу.

Враховуючи, що мені вже трошки далеко за 20, то вирішила, що пора про антиейдж думати вже) Тому, насправді, основна моя мета була трошки оновити свій шкірний покрив на обличчі та шиї, ну і за одно я не проти трошки підсушити свої сальні залози)

До речі, за тих 3 місяці використання у мене залишилось орієнтовно половина баночки (намагалась підсвітити ліхтариком, щоб було видно))

У цього бренду формат всіх сироваток ідентичний. Це пластикові флакончики з піпеткою, зроблені під скло візуально. Все доволі мінімалістично і гарно.

Але саме у ситуації з цією сироваткою, і мене постійно все було брудне. Як видно, під кришечкою все мокре і в сироватці, це не дуже подобається.

Щодо сироватки, то вона молочного кольору, має якийсь звичайний косметичний аромат, трошки кислинкою віддає. Вона не є густою, легко наноситься та розподіляється. В цьому плані жодних проблем взагалі. Ну і баночка темна, захищає від сонечка, це +.

Поки користувалась сироваткою, то здавалось, що все класно, але лише коли припинила її використовувати, усвідомила, в чому ж таки були проблеми.

1. Аналізуючи ретроспективно, всю осінь моє обличчя просто було жирним млинцем. Я почала використовувати пудри, активно, по кілька разів на день, хоч раніше не користувалась або ніколи, або раз в 100 років. На той момент я думала, що в мене просто змінилась шкіра, її параметри і це нормально. Але ні, я припинила використання сироватки і мені всі роблять компліменти, що у мене гарний рівний тон шкіри, така матова, чим я користуюсь (спойлер - нічим :))

2. У мене якраз з кінця літа з'явилось кілька видимих судинок на носі, хоча раніше не було ніколи і мені доводилось їх замащувати консилером, хоча консилер я наношу дуже точково лише під очі, а тут доводилось ще й на ніс. І я вже почала навіть думати про лазерну корекцію, бо якесь жахіття, наче алкоголічка з червоним носом. І таки, я перестала використовувати ретинол і в мене по трошки вони зменшуються. Я їх досі бачу, але вже не потребую замащування щоденного. Тримаю кулачки, що через трошки взагалі зникнуть.

3. Пам'ятаєте, я активно шукала крем під очі, нарікала на постійну сухість і тд? Я не можу сказати, що ситуація неймовірно змінилась, але зараз я не бачу 1000 і 1 гусячої лапки, коли просто банально усміхаюсь. Мімічні зморшки є, це нормально. Але лише, коли я місяці 2,5 перестала використовувати ретинол і користуюсь пептидами, я відчула більший тургор та пружність шкіри, і тішусь, як дитина.

Насправді, я думаю, що як і відомо ретинол може витоншувати шкіру. Саме це він зробив і мені, тому я бачила судини, які нарешті стають менш помітнили, саме тому і шкіра під очима здавалась як тонкий зморшкуватий лаваш.

P.S. випереджаючи всі запитання, я знаю, що після ретинолу ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно використовувати креми з SPF. Я саме це і робила)

У мене залишилась половина банки і, якщо чесно, я просто не знаю, що з нею робити. Думала, можливо використовуватиму більш точково на чоло, скроні, підборіддя і зону декольте, але і то поки рука не тягнеться.

Тому, ретинол - це точно не моя історія, і це точно не той актив, який потрібно пробувати всім і просто так.

Натомість зараз у мене в активному використанні пептидна сироватка від цього бренду і я її щиро люблю усім серцем, і вважаю, що ймовірно, саме вона допомогла мені відновити, ущільнити та регенерувати шкіру після цих ретинолових тортур)

Не знаю, можливо, все і мало бути, як воно було, але я не готова більше до цього)

ДІвчатка, розкажіть, а яка у вас історія з ретинолом? Можливо у вас також є негативний досвід? Поділіться)