Pilirina 💛💙

Недооцінений французський бренд Mauboussin

Недооцінений французський бренд Mauboussin
Недооцінений французський бренд Mauboussin

Історія створення торгової марки Mauboussin

У 1827 року маловідомий ювелір на ім'я Роше відчинив двері свого першого невеликого магазину з прикрасами ручноі роботи у центрі Парижу, який був не надто популярним. В 1869 році Роше залучає до бізнесу партнера Жана Батіста та його племінника – Ноура, який спочатку працював простим помічником продавця. Саме цей момент стає поворотним для компанії, бо саме завдяки таланту молодого чоловіка магазин швидко стає популярним. Компанія отримує назву Mauboussin Successeur de Noury. Довга назва не прижилась, тому через час в ній лишилося лише перше слово Mauboussin (Мобуссан), під яким компанія і досі працює. А вже у 1923 році Ноур Жорж Мобуссан стає власником компанії та розширює виробництво.

Продукція бренду і досі бере участь у виставках міжнародного рівня та отримує безліч різних премій. Особливо любили ювелірні вироби: Марлен Дітріх, Грета Гарбо, Сальвадор Далі, Чарлі Чаплін.

Недооцінений французський бренд Mauboussin

Парфумерію Mauboussin почав випускати лише з 2000 року, але перший аромат з назвою Historie D'Eau приніс неймовірний успіх.

Взагалі, раджу звернути увагу на цей бренд. Для французськоі якості він недооцінений цінником та аудиторією.

Флакони Mauboussin оформлені незвично - більшість із них схожі на якийсь ювелірний виріб, випущений спеціально для представника царської крові чи призму, яку обов'язково прикрашає невелика деталь чи гравіювання у вигляді корони.

Але зараз поговоримо не зовсім про парфуми, а про ароматний гель для душу Mauboussin Cristal Oud.

Це якісний гель для душу. Тут більш цікавий сам аромат, який, до речі, як на мене звучить 100% унісекс. На собі його бачу.

Вся піраміда аромату складається всього з трьох нот: Троянда, Олібанум, Дерево Агар (це і є той самий Уд).

Олібанум - латинська назва ароматичної деревної смоли, що отримується з Ладанного дерева.

М'який уд, що огортає тіло після душу приємним тонким ароматом. Я б навіть сказала, що десь на задньму фоні звучить м'ятний мотив.

А-ля монталівське поєднання троянди з удом дає враження, що аромат звучить "дорого-богато". Але він не кричить, як у П'єра Монталь. Самобутній аромат, який звучить натурально. Шляхетна димкувата деревина підсолоджена трояндою створює відчуття теплоти і затишку.

Позасезонний. Якісний. Монотонний, але звучить благородно. Підозрюю, в ароматі звучав би комплементарно.

Мене зачепив. Заглядаюся на повномірний флакон Cristal Oud.