Свідома клієнтка

Вітамін К в косметиці: як знайти бюджетний крем з вітаміном К?

Вітамін К в косметиці: як знайти бюджетний крем з вітаміном К?

Вітамін К це жиророзчинний вітамін, вітаміном К називають групу сполук: вітамін К1 та вітамін К2 є природними формами вітаміну К. Вітамін К1 синтезується рослинами, вітамін К2 синтезується людьми та тваринами, вітамін К2 не застосовується в косметиці. Окрім природних форм, є й синтетичні форми вітаміну К. Дефіцит вітаміну К в організмі людини зустрічається рідко.

Вітамін К в косметиці застосовується для лікування куперозу, в тому числі того, що виник на фоні розацеа, також вітамін К може зменшувати темні кола під очима.

Вітамін К1 (фітонадіон, phytonadione) – рослинна форма вітаміну К, що зміцнює стінки судин і капілярів (відновлює ендотелій), може чинити протизапальну й освітлювальну дію при достатній концентрації. Перешкоджає появі судинних сіточок на обличчі та зменшує почервоніння.

Вітамін К3 (менадіон, menadione) – синтетична форма вітаміну К, впливає на процес згортання крові та усуває застійні явища зі шкіри, покращуючи мікроциркуляцію в судинах і капілярах.

Креми з вітаміном К існують на ринку, їх мало і переважно вони належать до дорожчого цінового сегмента, наприклад, USOLAB Bio Intensive K Cream та антиоксидантний крем для шкіри з судинними патологіями та схильністю до запалень PALAB K1 Cream. Як знайти бюджетний крем з вітаміном К в такому випадку? Оскільки вітамін К1 міститься в рослинах та ягодах ми можемо придбати крем з рослинними екстрактами, що особливо багаті на вітамін К. Рекордсменом за вмістом вітаміну К є петрушка (1640 мкг/100 гр), його багато в зелених салатах та капусті броколі, чимало в моркві. Є вітамін К і в ягодах та плодах, які окрім нього будуть містити й інші корисні вітаміни та сполуки: ківі, авокадо, ожина, лохина, гранат, виноград, огірок, томат.

Креми з петрушкою: легкий крем від українського бренду Florium та жирний крем польського виробника Farmona Green Menu. Серум та крем знайшлися у Floslek.

Екстракт броколі можна знайти й в сонцезахисному засобі Skin1004 Madagascar Centella Hyalu-cica Water-fit Sun Serum, хороший вибір сонцезахисного крему для шкіри з куперозом. Цей засіб хоч і називається сироваткою за текстурою як легкий крем.

Непогану лінійку суперфуд кремів випустив бренд Farmstay, в лінійці два живильних креми для сухої шкіри та два легші за текстурою.

Легкий моркв'яний крем від Ottie Vegan Beta-Carrot Shield Cream (в моркві 13,2 мкг/100 гр)

Заспокійливий крем для обличчя з центелою Fortheskin Real Cica Panthenol Cream в якому є й екстракт авокадо і багато інших:

На моїй полиці також знайшовся крем з вітаміном К, це крем Medi Peel Solaxantin, в журавлині всього 5 мкг вітаміну К на 100 грамів продукту, зате екстракт журавлини на першому місці у складі крему зі 100 компонентів. Мені подобається цей крем, зменшує прояви куперозу і вирівнює тон.

Відгук на крем https://club.makeup.com.ua/post/22637/

Це не єдині варіанти кремів з екстрактами, багатами вітаміном К1. Якісні екстракти можуть принести чимало користі і в них буде не тільки цей вітамін.

Дякую, що прочитали ❤️

Гарного дня 🌹

P.S. Петрушка мене зачепила своїм високим вмістом вітаміну К, я шукала-шукала і знайшла екстракт петрушки в сонцезахисному кремі Frudia What's Wrong? Help Cicaderm Sun Cream SPF 50+/PA++++, який поки не представлений на MAKEUP