Anna_feerie

Як парфуми та косметика рятують нашу психіку

Як парфуми та косметика рятують нашу психіку
Як парфуми та косметика рятують нашу психіку
Як парфуми та косметика рятують нашу психіку

Останні дні зими видались для мене дуже важкими в емоційному плані, тому я нічого не писала та навіть не підтримувала ваші чудові дописи коментарями та вподобайками (перепрошую і обіцяю виправитись). Я вирішила дати собі час, щоб вигрести з того стану без надриву, акуратно та поступово.

Можливо, мій досвід стане комусь у пригоді, тому хочу розповісти про те, що рятує мою психіку останні тижні:

Як парфуми та косметика рятують нашу психіку

1. Прогулянки. Багаааато прогулянок. Тут все просто – мій Тім дуже активний хлопець, тож мушу підтримувати його темп)).

2. Життя в моменті. З цим взагалі завжди складно, але я почала зупинятись і відкладати всі справи, коли, наприклад, до мене прибігає псинуля і приносить іграшку. Головне не думати про погані новини, не перераховувати план на день, адже саме зараз нічого цього нема – зате є пухнасте собаче пузко, яке треба терміново почухати 😍.

3. Вдячність. Є класні практики, коли кожного вечора ми записуємо речі, за які вдячні. Чесно, я поки роблю це подумки, коли лягаю спати, але вже бачу ефект, приємні моменти, які ми згадуємо, додають сил та доводять, що все не так вже й погано 🙏.

4. Косметика. Це може звучати дивно, але я люблю фарбуватись, навіть коли мене бачать лише собачки та птахи в полі. Коли мені погано морально, це відбивається на зовнішності, але справедливе й зворотнє – якщо я трохи покращую свій вигляд, то і почуваюся веселіше.

5. Парфуми. Особливо ті, що пов’язані з приємними спогадами та додають настрою.

(Вітаміни та добавки в мене на постійній основі, про це писала окремий допис, тож можете зазирнути, якщо не бачили: https://club.makeup.com.ua/post/23861/ )

Тож, нарешті переходжу до опису парфуму Black Label від Abdul Wodud Perfumes (а не Al Rehab, як часто пишуть). Цю олійну крихітку я придбала у парфумерному відділі разом з чудовим Tooty Musk Al Rehab і досі не можу сказати, хто з них подобається мені більше.

Для мене Black Label це телепорт в щасливу відпустку, коли після жаркого дня ти приймаєш душ, волосся ще трохи вологе та пахне чистотою і свіжістю. Ти виходиш на терасу, навколо чарівний літній вечір, квіти починають пахнути сильніше, відпочивши від палючого сонечка, а перед тобою смачний ароматний смузі з ожини, яблук та дрібки ванілі.

І ти почуваєшся максимально щасливо, легко, ніби скинула 10-15… ні, не років і навіть не кілограм)). А кілометрів життєвого досвіду, досвіду втрат, болю та переживань. Тобі просто добре, ти почуваєшся собою, радієш цьому коктейлю, шуму моря неподалік та усвідомленню, що завтра буде ще один чудовий день, а за ним ще, і ще.

Так, це саме мої особисті якорі та відчуття, але ось такі приємні емоції подарувала доволі проста, але така доречна парфумована композиція.

Трошки про піраміду, заявлену виробником:

💜Верхні ноти: піон, гарденія, жасмін, троянда, тубероза.

💜 Нота серця: ожина.

💜Базові ноти: мускус та білий кедр.

Мені важко виокремити звучання окремих квітів, для мене вони є, але десь там, на квітучій клумбі, вони пом’якшують аромат, роблячи його більш округлим та солодшим, але не солюють. В принципі, Black Label на мені майже не змінюється, хіба що спочатку звучить трохи різкіше, а потім стає акварельнішим.

Але от саме в цей час він виявився моїм рятівником, тому захотілось розповісти про нього 🥰. Бережіть себе, знаходьте час для піклування не тільки про близьких, але й про себе, обіймаю. 🤗