Попова Наталія

Помилки при догляді за обличчям

Помилки при догляді за обличчям

Отже, топ найчастіших помилок при догляді за шкірою обличчя:

▪️Не змивати косметику перед сном

Вночі відбувається активне оновлення і регенерація шкіри, тому якщо ви не змиєте макіяж він буде заважати цьому процесу та тим самим забивати пори, як наслідок нові висипи та лущення.

▪️ Не змивати водою міцелярну воду зі шкіри та використовувати її замість тоніку

Міцелярну воду краще все-таки змивати. Тому що якщо цього не робити, то поверхнево-активні речовини, які залишаються на шкірі, можуть її подразнювати, як результат - чутливість шкіри, зневодненість, лущення.

▪️ Неправильне визначення типу шкіри та підбір неправильних засобів

Часто самостійно людина хибно визначає свій стан шкіри, наприклад зневоднену шкіру може сприйняти за суху, а для жирної та чутливої шкіри помилково підібрати агресивні засоби, які погіршать стан шкіри. Тому краще все ж таки підбирати домашній догляд разом з дерматологом/косметологом аби не нашкодити своїй шкірі.

▪️Не використовувати SPF-засоби

Всі ми знаємо, як негативно впливає сонце на нашу шкіру - поява пігментації, нових висипів, передчасне старіння шкіри, опіки та навіть рак шкіри, тому використання спф-засобу являється обов‘язковим в ранковій рутині.

▪️Очищення шкіри до скрипу

Здавалося б, ніби що поганого в тому, якщо ми до скрипу очистили шкіру, це мало б означати що вона чиста і все, але ні, на жаль коли ви очищаєте шкіру за допомогою агресивних засобів до скрипус окрім бруду та надмірного шкірного сала ви знімаєте захисну мантію шкіри, яка захищає її від зовнішніх подразників. Тому таке агресивне очищення може з часом призвести до чутливості шкіри та її зневоднення.

▪️Зловживання кислотами та скрабами

Постійне використання агресивних засобів може призвести до пошкодження захисного бар‘єру шкіри, висушити її, зробити чутливою.

▪️Протирання шкіри обличчя спиртовими розчинами (хлоргексидином, бовтанками тощо)

Цього категорично не можна робити, якщо не хочете отримати реактивну, чутливу та зневоднену шкіру.

А також постійне протирання шкіри спиртовими розчинами може навпаки посилити роботу сальної залози і вона у відповідь почне ще більше виділяти шкірного сала, як результат - забиті пори, запалення та нові висипи

Діліться в коментарях, які ви знаєте помилки в догляді за шкірою обличчя.

Попова Наталія
76
Підписники
0