Золота рибка, що виконує бажання чи щука, що несе небезпеку?
Чистимо зуби безпечно!
Участь у Makeup Club спонукає мене більш відповідально ставитися до покупок та використання косметичних засобів. Адже іншим треба радити лише корисне!
Коли чоловік вкотре купив зубну пасту Лакалут, я вирішила ознайомитися з її складом. Яким же було моє здивування, коли у переліку складників я побачила хлоргексидин та лаурил сульфат натрію.
Мій стоматолог не радить користуватися пастами, які містять триклозан, хлоргексидин, метронідазол та флюорид, оскільки ці речовини можуть бути небезпечні для здоров'я.
Наприклад, якщо у складі є триклозан, то від пасти варто відмовитись одразу. Цей компонент спочатку був пестицидом, а тепер виробники пропонують щодня вживати його з пастою. Крім своєї прямої антибактеріальної дії, він утворює канцерогени.
Хлоргексидину та метронідазолу у складі зубних паст теж варто уникати, оскільки це – антибактеріальні речовини, які не підходять для щоденного використання.
А ось однією з найнебезпечніших складових, які можуть міститися в зубній пасті, є флюорид.
Варто також відмовитися від паст, до складу яких входять ПАР, SLS, парабени, пропіленгліколь, підсолоджувачі та барвники.
Зважаючи на те, що Лакалут актив містить хлоргексидин та SLS, я не можу порадити цю пасту для щоденного використання.
Хоча мій чоловік нею дуже задовлений, каже, його ясна набагато менше кровоточать, коли він нею користується.
Отож, вибір за вами.
Коментарі (0)