Алла

Золота рибка, що виконує бажання чи щука, що несе небезпеку?

Золота рибка, що виконує бажання чи щука, що несе небезпеку?

Участь у Makeup Club спонукає мене більш відповідально ставитися до покупок та використання косметичних засобів. Адже іншим треба радити лише корисне!

Коли чоловік вкотре купив зубну пасту Лакалут, я вирішила ознайомитися з її складом. Яким же було моє здивування, коли у переліку складників я побачила хлоргексидин та лаурил сульфат натрію.

Мій стоматолог не радить користуватися пастами, які містять триклозан, хлоргексидин, метронідазол та флюорид, оскільки ці речовини можуть бути небезпечні для здоров'я.

Наприклад, якщо у складі є триклозан, то від пасти варто відмовитись одразу. Цей компонент спочатку був пестицидом, а тепер виробники пропонують щодня вживати його з пастою. Крім своєї прямої антибактеріальної дії, він утворює канцерогени.

Хлоргексидину та метронідазолу у складі зубних паст теж варто уникати, оскільки це – антибактеріальні речовини, які не підходять для щоденного використання.

А ось однією з найнебезпечніших складових, які можуть міститися в зубній пасті, є флюорид.

Варто також відмовитися від паст, до складу яких входять ПАР, SLS, парабени, пропіленгліколь, підсолоджувачі та барвники.

Зважаючи на те, що Лакалут актив містить хлоргексидин та SLS, я не можу порадити цю пасту для щоденного використання.

Хоча мій чоловік нею дуже задовлений, каже, його ясна набагато менше кровоточать, коли він нею користується.

Отож, вибір за вами.

Золота рибка, що виконує бажання чи щука, що несе небезпеку?