Свідома клієнтка

Як зменшити сальні нитки

Як зменшити сальні нитки

Сальні нитки природні, вони виконують важливу роботу, доставляючи себум на поверхню нашої шкіри. У людей з жирною шкірою сальні нитки можуть бути більш помітними ніж у людей з нормальною шкірою (я вважаю, цю термінологію давно пора змінити, тому що вона звучить так, наче тільки один тип шкіри є нормальним, а нормальні всі, хоч вони й різні).

Якщо хочеться зменшити сальні нитки, можна ввести у свій догляд наступні компоненти косметики від сальних ниток:

Саліцилова кислота

Ретиноїди

Ніацинамід

Сірка

Зелений чай

Користувачі ретиноїдів зазначають, що їх пори сильно зменшились з переходом на третиноїн або адапален, на простому ретинолі ефект зменшення пор не такий істотний.

Сальні нитки не варто видушувати, щоб не викликати запалення. Шкіру з виразними сальними нитками потрібно очищувати два рази на день та захищати сонцезахисним кремом від сонячного випромінювання, яке може руйнувати архітектуру навколо пор від чого вони стають більшими за розміром та більш помітними. Сильніше очищення не працюватиме в цьому напрямку краще ніж лагідне. Можна спробувати смужки для видалення чорних цяток, але знімати їх потрібно з обережністю, не віддирати різко, знімати поволі, притримуючи шкіру. Не варто використовувати смужки частіше разу на місяць, вони не зменшать виділення себуму (на відміну від ретинолу), але можуть дістати з пор той себум, що вже накопичився, і все ж краще обходитись без них.

Також можна спробувати глиняні маски, глина трохи вбирає в себе себум, в тому числі з самих пор.

Нижче додаю для прикладу варіанти глиняних масок з кислотами:

Цікаву сплеш-маску для використання у душі:

Та глиняну маску, яка окрім кислот ще містить сірку:

І легендарне сірчане мило, яке в даному випадку не потрібно використовувати як очищувальний засіб на все обличчя, а тільки на зону з сальними нитками:

Звісно, активні компоненти можна ввести у догляд у вигляді будь-якого засобу: тоніку, сироватки, крему. Маски можуть гарно вписатись в догляд, де, наприклад, використовується на ніч крем з ретинолом, а на день санскрін з ніацинамідом або будь-який інший догляд, що повністю влаштовує, от тільки сальні нитки турбують. 🙂

Дякую за увагу, обіймаю 🤗

Більше про звуження пор https://club.makeup.com.ua/post/30082/