Свідома клієнтка

Як звузити пори та чи можливо звузити пори?

Як звузити пори та чи можливо звузити пори?

Чи можливо взагалі звузити пори, якщо їх розмір закладений генетикою? Так, ми можемо тимчасово впливати на наші пори залежно від їх типу. Розрізняють три види видимих пор:

O-подібні

U-подібні

Y-подібні

(Фото різних видів пор в першому коментарі до допису)

O-подібні властиві людям з жирним типом шкіри, на них можна вплинути, використовуючи засоби, які знижують вироблення себуму шляхом таких активів у складі як ніацинамід, кислоти (особливо саліцилова), цинк, ретиноїди та зволожувальні засоби, тому що добре зволожена шкіра виробляє менше шкірного сала.

U-подібні бувають у людей зі зневодненою шкірою та дуже сухою шкірою. У випадку таких пор косметика, що зменшує вироблення шкірного сала, може зробити їх гірше, потрібно зволожувати шкіру та відновлювати її епідермальний бар’єр, в цьому добре допомагають засоби з ніацинамідом та церамідами.

Y-подібні з’являються з віком від втрати еластичності, відповідно потрібно додати в догляд засоби, що будуть сприяти виробленню колагену та еластину, це може бути ретинол, пептиди, вітамін С, ніацинамід, екстракт центели азіатської або кислоти, особливо гліколева кислота.

Ретинол та відлущувальні кислоти можуть візуально зменшити і вигляд й O-подібних пор, тому що верхній шар шкіри з цими активами стане тоншим і пори будуть виглядати меншими, хоча по своїй будові меншими не стануть.

Пори можуть розширитись через використання важких, оклюзійних кремів на постійній основі, шкіра від них стає пухкою, такі креми по типу Nivea у синій банці краще використовувати лише за нагальної потреби. Пори можуть збільшуватись під впливом гормонального дисбалансу та через фотопошкодження шкіри. Харчування з високою кількістю цукру та простих вуглеводів, паління, звичка вмиватись гарячою водою або приймати гарячий душ також призводять до того, що пори лишаються розширеними, не дивлячись на якісний догляд.

Отже, універсальними засобами, щоб тримати пори маленькими є засоби лагідного очищення, які не пересушують шкіру та не провокують надмірне виділення шкірного сала, креми з SPF фактором, засоби з ніацинамідом та засоби з ретинолом. В багатьох корейський сонцезахисних кремах вже є ніацинамід.

Про найлагідніше двоетапне очищення, яке допомагає тримати пори чистими й маленькими писала раніше: https://club.makeup.com.ua/post/21719/

Додатковими засобами для боротьби з сальними нитками можуть стати засоби з сіркою.

В мене немає особливих засобів власне для звуження пор, на фото засоби з мого доглядового арсеналу, які позитивно на них впливають, гель "Кисневе вмивання" для жирної та проблемної шкіри Biotrade та молочко для демакіяжу 2в1 AA Age Technology.

Попередні дописи про згадані вище активні компоненти:

Ніацинамід https://club.makeup.com.ua/post/21870/

Ретинол та вітамін С https://club.makeup.com.ua/post/21906/

Центела азіатська https://club.makeup.com.ua/post/24663/