Свідома клієнтка

Шампунь "Біокон" "Сила волосся" проти лупи

Шампунь "Біокон" "Сила волосся" проти лупи

За цим посиланням я писала про те, як лікувати себорейний дерматит на шкірі голови та на обличчі https://club.makeup.com.ua/post/33637/

Для себе я в цьому питанні обрала шампунь «Біокон», який містить діючу речовину кетоконазол, як бюджетну альтернативу шампуню «Дермазол». Себорейний дерматит це хронічне захворювання, тож купувати спеціальний шампунь доведеться все життя.

Шампунь я придбала в аптеці за 67 гривень за попереднім замовленням (без нього він коштує 77 гривень). Шампунь продається в картонній коробці, на ній як і на самій пляшці зазначена дата виготовлення та кінцева дата споживання. Склад збігається зі складом на фото на MAKEUP (в текстовому описі не такий). Об’єм 150 мл. Наклейка приліплена трохи криво і кришка незвично голосно клацає. Відкривається і закривається шампунь легко, не протікає.

Шампунь прозорий, приємно і не надто сильно пахне. За інструкцією шампунь потрібно наносити на вологе волосся і витримувати 2-3 хвилини. Застосовувати 2-4 рази на тиждень залежно від жирності волосся. Після зникнення ознак лупи, використовувати 1 раз на тиждень для профілактики.

Спершу я випробувала його на обличчі, витримавши три хвилини, шампунь добре змився, шкіра була підсушена, трошки полущилась, але свербіти перестала. Лайк. Використовувати засіб частіше ніж раз на три доби немає особливого сенсу, спори грибка Malassezia проростають за 2-3 дні, а поки вони не проросли кетоконазол їх не бере і продавець шампуню «Дермазол» пише, що навіть кип’ятінням їх не позбутись, тобто спори все одно десь лишаться або з когось впадуть.

Випробувала і на волоссі згідно з інструкцією, шампунь промив волосся добре і легко змився. Волосся у вологому стані було більш заплутане ніж зазвичай, але після сушіння феном воно стало розсипчастим і гладким наче я користувалась кондиціонером. Лупи під час сушіння насипалось багато, гадаю, це через те, що кетоконазол чинить не тільки антигрибкову дію, а ще й налагоджує відлущення. Після сушіння лупи на волоссі майже немає. Мазі з кетоконазолом застосовують й для лікування грибка нігтів. Якби я підозрювала в себе грибок нігтів, то скористалась би цим шампунем і для них.

Кетоконазол не радять застосовувати під час вагітності, годування груддю та дітям до 2-х років. Якщо ж шампунь з кетоконазолом застосовується під час годування груддю, варто подбати, щоб він не потрапив на область сосків і дитя його не проковтнуло. Дослідження розходяться в думках, щодо безпеки зовнішнього застосування кетоконазолу в ці періоди.

За першими враженнями шампунь мені дуже сподобався, дієвий варіант за помірну ціну.

Шампунь "Біокон" "Сила волосся" проти лупи
Шампунь "Біокон" "Сила волосся" проти лупи