Ne.Xseniya

Як доглядати за проблемною шкірою обличчя?

Як доглядати за проблемною шкірою обличчя?

Привіт! Я довгий час намагалась подружитись зі своєю примхливою шкірою. Тестувала на собі багато різних засобів, які або не давали ніякого результату взагалі, або робили мій стан шкіри ще гіршим.

Якийсь період часу я вмивала обличчя лише водою, бо вважала що вона точно не зможе нашкодити. А вода повністю пересушила шкіру. І вже після цієї ситуації я почала свій довгий та нелегкий шлях по підбору засобів.

Як доглядати за проблемною шкірою обличчя?

Сьогодні хочу поділитись моєю щоденною роботою над покращенням проблемної шкіри.

Я намагаюсь підтримувати здоровий зовнішній вигляд завдяки засобам, про які хочу сьогодні розповісти. Іноді це виходить, а іноді – ні.

В моїй рутині щоденного догляду за проблемною шкірою є 5 етапів:

Це найголовніший етап в усьому процесі догляду. І мій найулюбленіший. Під час очищення прибираються залишки косметики та зовнішній пил. Я ніколи не пропускаю очищення, оскільки після нього я відчуваю, що моя шкіра дійсно чиста, з неї зійшла вся “важкість” косметики.

Для цього процесу використовуємо гель від бренду La Roche-Posay. Вони мають лінійку засобів Effaclar, яка ідеально підходить для жирної шкіри.

Рівномірно розподіляємо засіб по руках та плавними рухами переносимо на попередньо змочену водою шкіру. Він має досить легку, гелеву текстуру, яка легко піниться та переноситься.

Гель має легкий, ненав'язливий запах, який не відчувається при нанесенні.

При щоденному використанні мені вистачає гелю на два місяці.

Іноді для очищення я використовую ось так двосторонню щітку: з одного боку м'яка, ворсиста поверхня, а з іншого більш жорстка, підходить для додаткового скрабування.

Дуже часто цей етап пропускають через начебто його неефективність. Насправді ж тонік зволожує шкіру та змиває залишки косметики, з якими не впорався гель.

Тонік від La Roche-Posay закінчився, тому користуюсь засобом від бренду Eucerin Dermato CLEAN. Він має легку, ніжну текстуру. Засіб має запах, схожий на свіжість квітів, але при нанесенні тоніка на спонж він взагалі не відчувається.

Використовувати засіб дуже просто, достатньо перенести тонік на ватний диск та м'яко витерти шкіру. Іноді витираю залишки туші на очах, коли під рукою немає міцелярної води (роблю це не часто, але в екстрених випадках тонік вже не раз мене рятував).

І ще, я впевнена що кожна з вас хоча б раз у житті розводила тоніком улюблену туш, яка раптово закінчилась. Чи я одна така?

Вибір крему для обличчя в мене залежить від сезону. Влітку я обираю легкі, зволожуючі текстури, які трохи підсушують мою жирну шкіру. Взимку ж я надаю перевагу щільнішим текстурам, які живлять та запобігають утворенню сухості (особливо страждає ніс, який постійно лущиться та червоніє).

Мій особистий фаворит для проблемної шкіри влітку – Effaclar Duo + M. Цей крем має невагому текстуру, з легкістю наноситься та не скочується.

Раніше я тестувала декілька кремів, які одразу скочувались, і це ще той дискомфорт потім нанести якусь тональну основу на таку шкіру.

Крем має трохи неприродній запах, але він приглушений та не приносить дискомфорту при користуванні.

Наносимо на шкіру невелику кількість засобу та масажними рухами розподіляємо по поверхні. Крем також підійде для локального застосування.

Шкіра найперша “зустрічає” УФ промені, і усі ми знаємо які результати цієї зустрічі ми отримаємо (перевірено на власному досвіді, сонце мене відверто недолюблює).

Для того, щоб запобігти шкоді від сонця, за 20 хвилин до виходу з дому наносимо крем із захистом SPF не менше 30 (у деяких випадках можна використовувати захист 50). Мені вистачає SPF 30, оскільки я не так багато часу проводжу на вулиці.

Загалом, не залежно від сезону, шкірі необхідний захист від УФ–променів.

SPF, яким користуюсь вже не перший рік, Biotrade Acne Out створений спеціально для жирної шкіри, схильної до висипів. Мені він настільки сподобався, що тепер усі мої друзі замовляють його разом зі мною, я буквально змусила усіх захищати свою шкіру.

Він має середню текстуру, не дуже щільну та не створює ефект плівки на обличчі.

Крем має дуже приємний запах, мені трохи схожий на свіжі парфуми. Проте, коли наносиш його на обличчя, запах не заважає.

Після його нанесення шкіра стає рівнішою та має приємне сяяння. Єдиний момент – він має висохнути, епідерміс має його поглинути.

Епідерміс постійно оновлюється, тому важливо прибирати залишки ороговілих клітин шкіри, щоб він виглядав здоровим і доглянутим. В моєму випадку – щоб тональна основа лягала ідеально і я не змивала її декілька разів поспіль.

Ці додаткові засоби допомогли мені покращити колір обличчя (шкіра схильна не лише до недоліків, а ще й до почервонінь, як же мені пощастило) та прибрати почервоніння або сліди від висипів.
Для хорошого ефекту буде достатньо декількох видів масок, підібраних по типу шкіри, скраб та пілінг.

Маски я використовую декілька разів на тиждень, скраб приблизно два рази на тиждень, а пілінг залежно від стану шкіри. Для жирної шкіри знайшла ефективну маску від Roche-Posay.

Вона має щільну, глиняну основу. Запах досить легкий та приємний.

Маска застигає досить швидко, тому мені вистачає 10 хвилин. До речі, для зручного нанесення засобів придбала ось такий аплікатор і ні разу не пошкодувала, він дійсно виявився зручним.

Після користування маскою шкіра стала світлішою, також вона підсушила свіжі висипання. Іноді я використовую цю маску саме перед нанесенням косметики, вона прибирає почервоніння та підсушує висипи.

Однієї упаковки мені вистачає десь на 3 місяці. Якби мені сказали обрати одну, найкращу маску, для жирної шкіри, я б не роздумуючи обрала б її.

Також користуюсь скрабом Exolant від бренду ByPhasse.

Він має ніжну текстуру, яка не шкрябає під час нанесення, з маленькими скрабуючими частинками. Використовую його два рази на тиждень, цього вистачає щоб очистити шкіру та запобігти сухості.

Скраб з легкістю змивається з обличчя та залишає на шкірі приємне відчуття.

Для пілінгу використовуємо пілінг–пади від бренду Elizavecca.

Вони виготовлені на основі червоного вина, тому мають таке яскраве забарвлення та приємний аромат.

Користуватись ними дуже просто – пад має дві сторони, одна – жорсткіша, інша – м’якіша.

Спочатку очищуємо обличчя, потім скрабуємо його жорсткішою стороною. А далі м'якішою стороною витираємо обличчя.
Залишаємо засіб на шкірі приблизно на 5 хвилин. Оскільки це кислотний пілінг, його не можна використовувати часто, та якщо є свіжі висипання бажано відкласти процедуру.

Чим мені подобаються ці пади – це формат та ефективність. Одразу після пілінгу я бачу, що тон обличчя став рівніший та сліди від висипів не такі яскраві як були до.

Отже, ці 5 простих кроків, які допомогли мені порозумітись з моєю шкірою:

1 – очищення;

2 – тонізування;

3 – крем;

4 – SPF;

5 – маски, скраби, пілінги.

І найголовніше – це величезна любов до себе та свого тіла.

Якщо важко визначитись з доглядом, або засоби не підходять та викликають лише негативний ефект – нічого страшного, це все етапи, які проходить кожна людина на шляху до своєї ідеальної шкіри. Проте якщо ти відчуваєш, що потрібна допомога, не бійся звернутись до професіонала.

Розкажіть про ваші ефективні засоби догляду за шкірою.