Alyona Fedyk

З якими проблемами я стикнулась та як звикала до нового образу...

З якими проблемами я стикнулась та як звикала до нового образу...

2 березня я наростила волосся у студії, яку дуже ретельно вибирала цілий рік. Так, я підійшла до цього серйозно, оскільки розуміла, що миритись з видимістю капсул я не зможу, як і, власне, з тим, що волосся може бути не ідеально рівним після миття. Таке буває часто, коли якість волосся не відповідає заявленій: перед нарощуванням волосся вирівнюється прасочками, а вже вдома, коли ти самостійно миєш голову, стикаєшся з проблемою, про яку тебе не попереджали. Таку халепу я хотіла оминути,що власне і зробила. А ще дуже прагнула зберегти свій колір.

З якими проблемами я стикнулась та як звикала до нового образу...

Тож, основні вимоги:

- невидимі та дуже легкі запатентовані власницею студії піксельні капсули (мають розмір 1-1,5 мм (!!!), вони менші, ніж крупинка рису);

- ідеально підібраний колір (моє особисте волосся нефарбоване, донорське – фарбоване і дуже круто підібрано по відтінку);

- комфорт (оскільки капсули дуже маленькі, їх просто не відчуваєш);

- густота та довжина волосся (60 см) без будь-яких видимих переходів.

Це все я на 100% отримала, однак по третьому пункту були деякі проблеми з самого початку. Перший та другий день після нарощення було важко носити донорське волосся в прямому значенні цього слова. Оскільки до нарощення волосся оброблене, то і його вага відчувається значно більшою. Плюс тобі одразу фіксують додаткових 100 грамів, і звісно це відчуватиметься.

1. Майстер одразу попередила, що волосся після першого миття втратить ⅔ відчутної ваги, оскільки змиються всі доглядові продукти, якими оброблені пасма.

2. Звикаєш до всього нового. Вже через тиждень волосся перестало боліти ( це те відчуття, яке нам всім знайоме після зняття резинки, коли ти увесь день була з тугим хвостом).

Мій догляд: від А до Я

Звісно, нарощене волосся потребує більш ретельного і особливого догляду. До цього я була готова. Найпростіше з “гайду” від студії був саме підбір косметики, найважче – поетапні кроки.

Що входить в мій hair-бокс?

  1. Шампунь. Це обов’язково має бути безсульфатний засіб. Я комбіную 2 продукти і за цей час зрозуміла, що це найоптимальніший варіант. Якістю волосся я задоволена. В мой колекції – BRAÉ Soul Color Shampoo та Pharmaceris H-Stimupurin Specialist Hair Growth.
  2. Кондиціонер Dr.Sorbie Moisture. Він дуже якісно зволожує, а це надзвичайно потрібно донорському волоссю, яке не має інших джерел отримання поживних речовин.
  3. Маска Dr.Sorbie Repair для дуже пошкодженого волосся. Інтенсивно живить та надає блиск.
  4. Термозахист Kerastase L'incroyable. На моєму натуральному волоссі він був ефективний, а от чи діє він так само якісно на донорському – покаже консультація у майстра за кілька тижнів.
  5. Олії для волосся. Потрібні дуже. Я залишила в своєму догляді вже знайомі мені продукти – це Kerastase Premiere та флюїд Inebrya Sheсare Glazed. Вони роблять волосся блискучим без жирності та навіть трішки прибирають статику.
  6. Щітки. Лише Tangle Teezer для щоденного розчісування та Janeke для розподілення кондиціонеру та маски по волоссю. Також дозволено використовувати брашинг, за потреби витягуючи волосся по довжині при сушці.
  7. Фен. Моя любов від Coifin – гарно та швидко сушить без пошкодження.

Миття голови. Ні в якому разі не можна нахиляти голову і перекидати волосся наперед при митті. Всі ми, напевно, звикли так робити, але мені довелось перевчитись. Мию голову лише стоячи. Наносити шампунь потрібно двічі і лише погладжувальними рухами, притримуючи волосся однією рукою: перший раз змиваю себум і забруднення, другий – наношу на шкіру голови та залишаю піну на 5-10 хв.

Кондиціонування. Перед нанесеням засобу дуже важливо ретельно вижати волосся. Наносити, відступаючи від коренів на 10-12 см, аби кондиціонер не потрапляв на капсули, але працював і на природному волоссі. Тобто маю захопити і свої пасма. Прочісую щіткою Janeke, поступово рухаючись від низу до верху, залишаю на 10 хв.

Живлення. Маску наношу по тій же схемі. Використовую її 1-2 рази на тиждень – після шампуню і перед кондиціонером. Залишаю засіб діяти впродовж 15-20 хв, або просто, або під шапочку, прогріваючи феном.

Сушка. Вологе волосся розчісувати не можна. І моє, і донорське, дуже-дуже пряме, тому проблем із сушкою немає. Просто наношу термозахист, вмикаю фен і сушу зверху донизу в напрямку росту, але попередньо без брашингів, просто прочісую пальцями. Коли на 90% волосся сухе, тоді можна нанести олійку або флюїд і витягнути його брашингом або Tangle Teezer. Після нанесення олійку завжди треба прогрівати, незалежно від того, нарощене у вас волосся чи своє.

Розчісування. Не можна боятись розчісувати нарощене волосся:) Звісно, перший час страшно, що капсули відпадуть, але насправді це анріал. За весь час носки я не втратила жодної капсули. Розчісую сміливо, нічого ніде не болить та не тягне, не сплутується та не заважає.

Із приємностей:

  • Нарощене волосся можна накручувати. Величезний плюс в тому, що завитки тримаються 2 дні – до наступного миття, і вони надзвичайно пружні. Я не могла й 10 хвилин походити з локонами до нарощення, а тут – просто казка:)
  • Є неймовірна густота, а отже я нарешті можу зробити високий хвіст з дуже красивим зрізом. Капсул не видно навіть при такій зачісці.
  • Волосся дуже гладеньке і приємне на дотик. Воно не плутається і виглядає дуже природно.
  • Моє волосся під нарощеним стало жирнитись менше, а отже інтервал між миттям голови збільшився з 1 дня до 3-х.
  • Є шанси, що я зможу відростити своє волосся під нарощеним, адже більшість дівчат, які нарощують саме ці піксельні капсули, через якийсь час знімають донорське та залишаються зі своїм волоссям, яке до того часу дуже відростає.

Наразі я бачу лише переваги, хоч і догляд вимагає більше вільного часу, ніж я його маю. Але воно того варте.