Alyona Fedyk

Літо не за горами: поговоримо про бронзер. Що це таке та як правильно його наносити?

Літо не за горами: поговоримо про бронзер. Що це таке та як правильно його наносити?

Що таке бронзер?

Раніше я не дуже вникала в функціональність цього засобу, і вважала, що бронзер і скульптор виконують схожі місії. Проте насправді це не просто темні пігменти для обличчя, а абсолютно різні засоби.

Бронзер – це продукт для створення sun-kissed makeup, тобто за його допомогою можна надати шкірі красивого засмаглого відтінку і сяйва, наносячи на виступаючі області обличчя, які засмагають найшвидше.

Натомість скульптор призначений для затемнення “впалих” зон, по типу природних тіней, аби зробити обличчя більш худим та виразним. Глибина не може бути сяючою, тому тут лише матовість.

Тож, що потрібно нам перед приходом тепла?:) Думаю, бронзер. Це крутий елемент для макіяжу, бо дозволяє придати блідому обличчю трішки засмаглого вигляду, але з максимально природним ефектом. Головне – не переборщити.

Бронзери зачасту більш пігментовані, ніж скульптори, і мають абсолютно інший підтон. Якщо у скульптора він сірувато-коричневий, то бронзер завжди має теплий відтінок – мідний, бронзовий, крем-брюле, мигдаль… Проте це зовсім не означає, що бронзер завжди темний. Можна знайти доволі світлі відтінки, які дуже круто “затонують” бліду шкіру, не створюючи той жахливий перехід:) Часто бронзери не просто створюють ефект засмаги, а й надають шкірі красивого сатинового сяйва. Обожнюю цей ефект на сонечку!

Підсумовую: якщо потрібно надати обличчю засмаглого вигляду – забудьте про темнішу тоналку, адже такий крок точно не піде на користь. Краще поверх звичного відтінку тону нанесіть трішки бронзеру, і образ одразу зміниться.

Куди наносити бронзер?

Почнемо з того, чим краще наносити бронзер, адже інструмент – це основа. Я дуже люблю для цієї б’юті-справи саме великі пухнасті пензлики. Це можуть бути спеціальні пензлі для бронзеру або об’ємні – для пудри. Оскільки пігментація доволі насичена, варто працювати з бронзером дуже ніжно, наче це котик:) – починаючи від контакту пензлика з рефілом, закінчуючи самим нанесенням на шкіру. Дуже м’якими рухами, погладжуючи шкіру, наносимо брозер на:

  • скулу, протягуючи до чола;
  • верхню частину чола, роблячи дуже м’який перехід;
  • ніс: кінчик та переносиця, особливо, якщо є горбинка, як у мене;
  • косі лінії підборіддя.

Тепер, знаючи що таке бронзер та для чого він власне потрібен, можна пройтись і по самим засобам, які, на мою думку, мають дуже круту якість. З цими бронзерами я можу дуже легко впоратись з макіяжем, не маючи ніяких профнавичок. До того ж ще одна перевага бронзеру – це моливість його нанесення на чисту шкіру, без тону. Такий собі natural makeup. Навіть якщо є веснянки чи пігментація, бронзер дуже легко затонує та перетворить недоліки у звичайні особливості шкіри.

Перейдемо до головного. Який він – найкращий бронзер? ТОП-3 моїх фаворитів:

- матовий бронзер Artdeco: можна використовувати як пудру або у створенні sun-kissed makeup;

- сяйливий бронзер Dior Diorskin: залишає на шкірі делікатне мерехтіння;

- бронзатор Physicians Formula: для найсвітліших – дуже красиво лягає та створює дійсно природний ефект засмаги.

Тож, можу з впевненістю сказати, що бронзер – це незамінна річ у косметичці, особливо, коли вже відчувається аромат весни.

Якщо поки що сонечко ще не “поцілувало” вашу шкіру, тоді варто натякнути йому, що вже пора:) Трішки бронзеру на обличчя – і макіяж матиме зовсім інший вигляд.