Anna_feerie

Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія

Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія
Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія
Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія

Бренд Lattafa цікавив мене давно: спочатку я побачила схвальні відгуки на деякі аромати, потім від різних людей чула, що це доволі якісні та стійкі парфумерні композиції за бюджетною ціною.

Але коли я серфила сайтом, то все ж не могла визначитись, адже купувати всліпу завжди ризиковано, а тут ще й арабіка)). Мабуть, не тільки в мене є (помилочка, було🙃) упередження, що східні аромати = важкі, пряні, насичені ладаном, табаком та густою дамаською трояндою, і все це мені не по зубах (точніше, не по носу)).

Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія
Lattafa Mayar: нетипова арабська парфумерія

Та трапилось ось що: на Мейкапі я побачила його - Lattafa Mayar, який порівнюють з Lancome Tresor Midnight Rose🥀. Чарівні слова прозвучали, адже я зносила 3 флакони нічного Трезорчика і люблю його ніжною любов'ю і понині 😍.

Крім композиції від Ланком, Mayar також називають аналогом Angel Nova от Mugler та Armani My Way. Ангел Нова давно був у мене в бажанках завдяки опису чарівної Олени (https://club.makeup.com.ua/post/4622/), а от Армані я точно мала б тестувати, бо це доволі популярний аромат, проте взагалі не можу згадати власні враження).

Тож, я ризикнула). Придбала 30 мл, хоч зазвичай арабські парфуми представлені у форматі 100 мл, проте Латтафа робить і менші флакони на деякі🤩. Оформлення доволі лаконічне, рожева коробочка та скляний флакон з золотою кришкою. На пакуванні міститься голограма бренду - це захист від підробок та гарантія якості👌.

Як ми знаємо, всі парфуми потребують відстоювання після транспортування, аби вони набули необхідної температури та збалансованості. Проте, якщо європейські аромати можна залишити на кілька днів, то з арабськими трохи складніше: цінителі рекомендують "настоювати" їх від кількох тижнів до кількох місяців, лише тоді парфуми розкриються так, як це було задумано.

Я ж не могла чекати так довго, тому за кілька днів почала тестування, та маю сказати, що з кожним тижнем композиція стає більш цікавою та насиченою🥰.

Одразу наведу піраміду, а потім вже розповім про мої відчуття цього аромату:

Початкові ноти: малина, лічі, лист фіалки

Ноти серця: жасмін, біла троянда, півонія

База: ваніль, мускус

І ось тут вже починаються цікавинки, адже Mayar це насамперед аромат не про малину, а про чорну смородину! Він одразу відкривається на мені терпкою, стиглою та соковитою ягодою, розтертою разом з листям, і ця суміш така дзвінка та щекоче ніс, немов бульбашки шампанського!

Обожнюю ноту чорної смородини (та й взагалі ягідні аромати - мій улюблений напрям), тому мене це дуже потішило)). З кожною хвилиною смородина стає цікавішою - солодкі ягідки малини та лічі пом'якшують їх звучання, роблячи композицію більш округлою та глибокою (і так, схожість з Tresor midnight rose таки є!).

Далі до ягідного тріо доєднуються квіти: жасмін, він не намагається завоювати всю увагу, лише трошки відтіняє солістів; піон, що додає солодкості, та троянда - легка та водночас глибока.

Ближче до бази з'являється ваніль (знову ж таки, дуже акуратно звучить, ніякого натяку на гурманіку). Мускусу я як такого не відчуваю (але в мене ніколи з ним проблем не було, адже ця нота присутня майже в усіх моїх улюблених флаконах).

Смородина залишається зі мною до кінця, її шершавинка не дає аромату стати занадто солодким чи пласким. Але зважте, в мене холодна шкіра, тож ноти випаровуються трохи повільніше, ніж на гарячій, зате розкриття не настільки яскраве, як могло б бути).

Стійкість в Lattafa Mayar десь 4 години, далі я все ще відчуваю його кілька годин, але ближче до тіла. Хоч висновки в цьому питанні робити зарано - почекаємо до літа, бо пам'ятаємо про відстоювання)). Далі він, як дороге вино, має ставати лиш кращим).

Мої враження дуже й дуже позитивні, адже покупка наосліп виявилась чудовою! 😍 Парфум мій на 100 %, він соковитий, терпкий та дзвінкий водночас, максимально відсилає до природної тематики, літньої прохолоди та вечірнього саду, де я збираю повну корзину стиглих ягід, розтираю в руках зелені листочки та насолоджуюсь ніжним ароматом квітів🥀.

А ще, це абсолютно європейське звучання, тож мої побоювання щодо ладану, прянощів та уду виявились марними)). Хоч, звісно, і класичних представників арабіки мені цікаво протестувати, але починати буду лише з пробничків чи відливантів, бо вже мала один казус).

Маяр тепер супроводжує мене дуже часто, як особистий антидепресант)). З нетерпінням чекаю літа, тому що арабські парфуми в спеку мають звучати ще краще!

Якщо любите нічного Трезора та аромати в цьому напрямку - обов'язково зверніть увагу на Lattafa Mayar, впевнена, ви не будете розчаровані 😍.