Ya Yana

Я думала, що мене важко здивувати…

Я думала, що мене важко здивувати…
Я думала, що мене важко здивувати…

Бувають періоди, коли я ходжу до стоматолога частіше, ніж на посиденьки з подругами. Знаєте, хтось відкладає грошенята і летить на Балі, а я відкладаю і купую собі місячний тур до дантиста. Така вже генетика, нічого не вдієш.

Мені здалось, що моє чищення зубів (за участі звичайної щітки, іригатора, ополіскувача та зубної нитки) недостатнє, і я вирішила спробувати електричну зубну щітку. Так до рук потрапила Oral-B iO Series 3.

Останній раз я користувалась таким девайсом в дитинстві. Вона була така мила, з Вінні Пухом із Діснея. І я добряче здивувалась тому, як же вони прокачалися і набули усіляких корисних функцій, окрім наявності самого моторчика.

Моя щітка має 3 режими:

  • повсякденне чищення (періодично маю кровоточивість ясен, але цей режим не травмує їх, підійшов ідеально);
  • для чутливих зубів та ясен (користуюся рідко, перший режим подобається більше);
  • відбілювання (відчувається, як делікатне полірування).

Щоб перемкнути режим, потрібно натиснути круглу кнопку, що знаходиться під кнопкою активації. Вона має діод, який замиготить жовтим кольором через 3 місяці користування. Це буде сигнал про те, що насадку потрібно замінити на нову.

Щітка світиться різними кольорами і не просто так. Саме таким чином вона з нами комунікує. Панель, що світиться, знаходиться одразу під насадкою і йде по колу всього корпусу.

  • Зелене світло говорить, що ви чистите зуби з ідеальною силою натиску на них. Сильніше чи легше непотрібно.
  • Біло-блакитний колір — сила натиску недостатня.
  • Червоний — ви тиснете на зуби занадто сильно.

Якщо ви чистили зуби рівно 2 хвилини (як рекомендують стоматологи) або більше, то вимкнувши щітку, ви побачите, як індикатор плавно продемонструє вам різноманітні кольори один за одним (синій, зелений, рожевий, жовтий...). Так він хвалить вас за правильне чищення. У іншому випадку ви побачите просто вимкнену щітку.

Перший раз чистити дуже дивно, бо я просто не звикла до цих вібрацій. Та ось це відчуття атракціонів зникає після першого використання.

Техніка чищення дуже відрізняється від звичайних щіток, адже непотрібно докладати надмірних зусиль. Достатньо просто плавно вести щітку по поверхні зубів з різних сторін. Найкраще — умовно розділити ротову порожнину на 4 сектори і по кожному з них пройтися з 3-х сторін: внутрішньої, зовнішньої та зверху. На це дійсно йде приблизно 2 хвилини.

На скільки щітка шумна? Вона не надто тиха, але впевнена, що ви нікого не розбудите її дзижчанням, якщо встаєте раніше за інших членів родини.

Щітка має зарядну станцію специфічної форми, варто уважно дивитися, щоб поставити її правильно, але це тільки перший раз. Далі цей рух став для мене автоматичним.

Зарядна станція підключається до розетки, має класичну для цього вилку. Ви можете зберігати її в ванній кімнаті, якщо є де, і зручно під'єднати. Проте щітка здатна стояти самостійно і без станції.

Заряджається батарея до повної протягом 16-ти годин. Цього заряду вистачить на 2 тижні регулярного чищення зубів вранці та ввечері.

В наборі:

  • щітка;
  • насадка; (підходять усі насадки з позначкою iO на упакованні)
  • зарядна станція;
  • інструкція.

Маю на меті замовити футляр від Oral-B, вони виглядають зручними. Поки вожу щітку з собою у косметичці від MakeUp 😘.

На пакованні написано, що зуби стануть чистішими вже за 1 тиждень користування, але я відчула величезну різницю з першого разу. Зуби начебто наполірованими. Немов після професійної чистки у стоматолога.

Свіжість і відчуття чистоти зберігається досить довго і це надзвичайно приємно. Перше враження від чищення — «вау, а що, так можна було?».

А ще, здається, зуби стали білішими, хоча я не користувалась пастами для відбілення.

Я нагуглила, що Oral-B iO має покращені моделі з Bluetooth, що підключаються до додатка в смартфоні, і дозволяють краще відточити техніку чищення та слідкувати за здоров’ям порожнини рота.

Є моделі з більшою кількістю різноманітних режимів та дисплеєм, на якому чітко видно, який саме режим ти обрав. Ой, і з магнітними зарядними станціями. На місці Apple та Tesla, я б уже почала нервувати, бо скоро з тих щіток і таксі зранку можна буде замовити.

Погодьтеся, покупка електрощітки, це не те, що спадає на думку першим, коли говоримо про любов та турботу до себе. Та це дійсно основа. Я була рада спростити собі рутину, не погіршуючи при цьому її ефективності. Виходить, що в моїх руках уже не щітка, а цілий помічник. Підказує, направляє, нагадує про важливе.