Ya Yana

Найкращий сонцезахисний крем: мій рейтинг SPF засобів

Найкращий сонцезахисний крем: мій рейтинг SPF засобів

Теорія, або як обрати сонцезахисний крем?

Для когось інфа буде новою, комусь просто освіжимо знання, але я не могла пропустити цей пункт. Отже, правильно читаємо інформацію на тюбиках і обираємо сонцезахист під себе.

SPF 15/30/50 – який сильніше захищає від сонця? Ця цифра — індекс сонячних променів, що будуть потрапляти на шкіру, після того, як ми нанесемо засіб.

Формула така: Всі промені = 100% (яким би хорошим не був крем, на всі 100 він не захистить). Ми ділимо їх на індекс SPF, наприклад — 30. Виходить 3,3 — саме стільки відсотків променів потрапить на вашу шкіру зі 100%.

Я порахувала все за вас)

  • SPF 15 – 6,6% – нейтралізує 93,4% променів.
  • SPF 25 – 4% – нейтралізує 96% променів.
  • SPF 30 – 3,3% – нейтралізує 96,7% променів.
  • SPF 50 – 2% – нейтралізує 98% променів.

Як бачимо, різниця між 30 та 50 не велика, тоді чому всі так женуться за тією цифрою? Це має свій сенс. Тут треба подумати про кількість крему. Якщо ми взяли крем з SPF 50 і нанесли не 2 пальці, як потрібно, а менше. То крем спрацює, як SPF 15, або навіть менше. Обираючи сонцезахист з більшою цифрою, ми перестраховуємо себе від таких промахів.

Оновлювати будь-який сонцезахисний крем потрібно кожні 2 години. Для обличчя це проблематично, особливо, якщо ми наносимо макіяж. Для себе я маю два виходи: слідкувати за часом і вчасно переміщатися в тінь, а ще доповнювати нанесення санскріну кепкою і великими окулярами. Та другий метод: ретельно миємо ручки і таки наносимо той спф в ще один шар, а як тільки приходимо додому — одразу застосовуємо своє двоетапне очищення.

Короткий словник наостанок, і я розкажу про найкращі спф! Ще трошечки.

  • UVA промені — довгі промені ультрафіолету. Проходять навіть крізь скло. Є причиною появи передчасних ознак старіння шкіри: зморщок, пігментації, в’ялості.
  • UVB промені — короткі промені ультрафіолету. Не проникають крізь хмари і не є активними у похмуру погоду. Провокують опіки, почервоніння.
  • PA++++ — ступінь захисту саме від UVA променів. Чим більше плюсиків, тим сильніше захист саме від фотостаріння шкіри.

Діє на хімічних фільтрах. Вони поглинають ультрафіолетові промені і конвертують їх в теплову енергію.

Підійде для запаленої та подразненої шкіри з висипаннями, адже містить екстракт центелли, пантенол та екстракт чайного дерева, які здатні з цим боротися.

У мене не забив пори та не спровокував появу комедонів. А також не вибілює обличчя.

Підтримує оптимальний рівень зволоження шкіри завдяки гіалуроновій кислоті.

Має густувату консистенцію, потребує деякого часу, щоб влягтися, але не відчувається, як маска на лиці. Дає легкий блиск, що створює ефект здорової шкіри.

Не в вогонь, але в воду з цим спф точно можна. Він має водостійку формулу, що також протистоїть поту, тому підійде для занять спортом.

Крем не жирний, не робить з обличчя млинчик, і для мене він ідеально комбінується з макіяжем. Тональна основа лягає на нього бездоганно, і стійкість макіяжу помітно подовжується.

Підійде для усіх типів шкіри і не обтяжить її. За консистенцією — це щось між гелем і кремом. Швидко влягається на шкірі і майже не відчувається.

Після всотування робить шкіру гладенькою на дотик.

Ідеальний для сухої шкіри, що потребує додаткового живлення і зволоження.

Він трошки важчий за попередників. І для жирної та комбінованої шкіри може не підійти. Але тим, хто страждає від стягнення та лущення, такий спф миттєво подарує комфорт.

Крем зібрав у собі одразу 4 види фільтрів.

  • Органомінеральні фільтри розсіюють ультрафіолетові промені.
  • Фізичні — відбивають їх.
  • Хімічні, як я казала вище — поглинають.
  • Біологічні виконують роль антиоксиданту та зміцнють захисний бар’єр.

Цей сонцезахисний крем має посилену дію проти зневоднення та вікових змін шкіри.

Алое та гіалуронова кислота у складі глибоко зволожує, а вітамін D служить антиоксидантом, який знизить ризики втрати тонусу та появи зморщок.

Моя суха шкіра з’їдає його в нуль. Ніякого жирного блиску не лишається, і відчуття, що щось було нанесено на шкіру — також. Ідеальний для тих, кого дратує носити влітку важкий шар SPF-засобі на обличчі.

Окрім того, тут індекс захисту всього 25. Для мене це ідеальний крем для пробіжок, походів у спортзал, коротких заїздів до річки, коли "скупнувся і повернувся додому". Його не так складно носити на собі, і відповідно — не так важко вимивати потім. А погодьтеся, робити двофазне очищення декілька разів на день, коли плани можуть змінитися в будь-який момент — не дуже крута ідея.

Для любителів важкого макіяжу, навіть в теплу пору — це скарб.

Якби я вручала премію за найлегшу консистенцію та найвдаліший фініш серед спф засобів, то цей малюк однозначно б її отримав.

Це на 100% флюїд. Він такий рідкий, що відкривати упаковання треба вкрай обережно.

Всотується він за секунди і лишає крутий матовий фініш. Ніякого жирного блиску, липкості чи чогось ще. Шкіра гладенька, і наче делікатно припудрена. Це досягається завдяки новим технологіям фільтрів NETLOCK.

Однозначно підійде на кожен день, не залежно від типу шкіри. Сухій — дасть зволоження за рахунок термальної води вулканічного походження. Жирну — матуватиме завдяки ніацинаміду.

А ще його можна наносити на чутливу шкіру навколо очей.

Єдиний мінус. Ви точно не виміряєте порцію двома пальцями, бо флюїд просто стече з них в перші секунди. Та це можна пробачити.

Такий мій топ сонцезахисних засобів для обличчя. Вони підійдуть під різні запити, і сподіваюсь, що допоможуть вам знайти для себе найкращий. Бережіть свою шкіру. ❤️