your_doc_mary

Страшилка на ніч частина 1

Страшилка на ніч частина 1

Довоєнне фото ще,де я щаслива та як завжди на роботі.

Страшилка на ніч про зуби.

Я все відкладала вам показати щітки нового покоління,але думаю,що варто почати з бази.

Погнали

Основні проблеми,які повʼязані з недостатньою гігієною,або її відсутністю ——> ураження ясен та ураження зуба

Під ураженням ясен маю на увазі:

наліт->камінь—>запалення ясен (гінгівіт),і далі стадія пародонтиту,коли камінь руйнує звʼязку за яку зуб тримається в кістці. Відразу скажу,що пародонтит не лікується,але симптоми купірувати можна й потрібно до кінця життя курсом кожні 4міс. Якщо ні,зуби потроху будуть покидати вас.

Карієс :

Або ураження тканин зуба (емаль-дентин-пульпа (нерв) ) відбувається за ряду причин,але першочергова - це коли в порожнині рота зʼявляються благо приємні умови для розмноження бактерій. Припустимо ми зʼїли смаколик 😋 і пішли на роботу,і його залишки пішли з нами. Потім ми прийшли додому втомлені,і махаємо рукою на ту чистку зубів,мовляв за ніч нічого не станеться. Але ноу,ще й як. Не скажу,що у 100% людей,але в 99%.

Після прийому їжі на поверхні зуба залишається наліт від їжі,який переростає у зубну бляшку на якій тусуються бактерії і тільки раді будуть,якщо ви махнули рукою знову,і знову їх не прибрали. І тоді через деякий час вони починають місію «гризти зуб». Початкова стадія карієсу майже не помітна. Це стадія білої маленької плями,яку без світла важко розгледіти. А між зубами то й не можливо. Відчуття можуть не змінюватися,або бути настільки непомітними,що ми махаємо рукою,бо само пройде. А бактерії тільки раді,і йдуть далі по тканині проїдаючи емаль і переходячи в наступну тканину зуба - в дентин. Отут вже може боліти на солодке,холодне,та може відчуватися шершавість,або дірочка. Можна терпіти,тому,вони крокують далі - до самого їм цікавого - до пульпової камери,де знаходиться нерв. Там вже неможливо не помітити біль чи дірку,але є варіанти,коли перетерпиш,і біль мине. Але це омана,бо ці монстри пішли далі по каналам і хочуть добратися до кістки,щоб … боже мені самій вже страшно ха-ха

Далі просто пишу вам слова : кіста,флюс,нарив,нориця,остеомієліт і досить на цьому.

На швидкоплинність процесів впливає багато факторів : їжа,яку споживаємо,імунітет,загально соматичні хвороби,і генетика,яку я не виключаю повністю. Але це тільки допоміжні фактори. Першопричина проблем з яснами та зубами одна - недостатня гігієна зубів вдома.

Це починається з дитячого віку,коли з прорвзуванням перших зубів,батьки не знають нюансів по догляду. А далі,коли дитина підростає,то у неї формуються такі ж звички,які мають батьки. Якщо батьки чистять зуби,то дитина ловить це й повторює. Якщо гігієна вдома страждає,то дитині немає на кого рівнятися.

Зазначу,що процеси в зубах у дітей розвиваються блискавично швидко. Ви побачили карієс,і вже за тиждень воно буде дуже глибоко,бо анатомія зуба трохи інша.

Наступною частиною розкажу про види догляду

П.с. Дорогі модератори,я не майстер манікюру,як ви думали,і я не приймаю пацієнтів більше,тому ніякі послуги не рекламую,тому,не баньте будь ласка пост,бо хочу поділитися з дівчатами догоядовими засобами.