Свідома клієнтка

Целюліт це проблема?

Целюліт це проблема?

Маркетологи постарались і ось ми вже вважаємо таку природну особливість як целюліт проблемою, хоча незначні прояви целюліту нею не є.

The Washington Post у своєму матеріалі “Міф про целюліт” (The Cellulite Myth) пише, що целюліт було “відкрито”у 1900-х роках власниками європейських спа-салонів, а в Сполучені Штати він потрапив у 1973 році, коли Ніколь Ронсар, власниця салону краси в Нью-Йорку, котрий в тому числі займався лікуванням целюліту, опублікувала книгу-бестселер на цю тему, яка стала поштовхом для модної тенденції та нових книг і публікацій на тему целюліту.

Через відмінності в гормональному фоні жінки схильні відкладати найбільше жиру в нижніх частинах тіла - на стегнах, сідницях і стегнах, а чоловіки - у верхніх частинах, на животі.

Жир жінок з целюлітом нічим не відрізняється від зразків жиру жінок, котрі не мають ознак целюліту.

У чоловіків рідко бувають прояви целюліту, тому що їх шкіра по-іншому з'єднана з м'язовим покривом, і вони, як правило, мають товстішу шкіру, тому вона не випинається назовні так легко, як у жінок.

Що можна зробити, щоб зменшити ознаки целюліту?

Скинути зайву вагу, якщо вона є.

Виконувати фізичні вправи, що укріплять м’язи нижньої частини тіла.

Обмежити споживання цукру.

Не паритись щодо наявності целюліту.

Навіть у тренованих, красивих “зірок”та моделей в певних розслаблених позах видно целюліт, наприклад, у Джей Ло. Так, деякі жінки від природи не мають ознак целюліту і ця особливість передається генетично, але якщо ми не в їх числі, то нічого страшного в тому немає.