Demchenko Alina

З чого все починалось: Старі пляшечки парфумів

З чого все починалось: Старі пляшечки парфумів
З чого все починалось: Старі пляшечки парфумів

Взагалі, мій настрій з вчорашнього дня максимально депресивний. Всі думки в голові перемішуються і я просто ні на чому не можу сфокусуватися. У спробах заспокоїти нерви, я почала згадувати про більш тихий і спокійний час і парфумова поличка, на якій стоять вже пусті і майже пусті флакони, привернула мою увагу. Для мене - аромати вміють зупиняти час, переносити у місце, або подію. Тому вдихаючи майже пусті флакони, я згадувала себе. Наче і таку, але зовсім іншу: з іншими смаками, думками і поглядом на майбутнє. Деяким екземплярам вже стільки років, що навіть не можу згадати в якому класі ними користувалась.

Саме з цих ароматів почався мій шлях, мої смаки на аромати. Авжеж, деякі аромати, такі як yves rocher quelques notes d'amour - мої фаворити і зараз, а про деякі я взагалі забула.

Як і у багатьох, мій парфумовий шлях почався з парфумерії яку вибирали каталогам, терли сторінки і так далі. Не сказати що мені прям давали обирати : то дарували, то по акції, але виключення були. Тож цей допис повністю присвячений ностальгічним ароматам, по типу Miss O від Oriflame і доволі актуальних, класичних ароматів від yves rocher.

З чого все починалось: Старі пляшечки парфумів

Цим брендом у підборці не пишаюсь так точно, але хочу сказати, що ці аромати найстаріші з полички, вони випускались в період з 2012 до 2015 рік. Але розповісти про них треба - вони були першими ароматами, які дали мені можливість відчути не тільки фруктики і квіточки, а щось більш серйозне, доросле ( як здавалось 14ти річній мені).

  • Fortunata Faberlic - став ароматом, який зафукало моє оточення, але мене він привів у світ темних, солодких ароматів і по іншому продемонстрував звучання фруктів. Одразу з флакону чутно прикрасу цього аромату - суміш вишні, червоного солодкого яблука і мигдальну гірчинку. Кислота мандарину робить цю суміш на початку більш свіжою, легкою, але ірис, різко бере верх над всіма нотами. Аромат яскравий, пудровий , солодкий і темний. Це про вечерю при свічках, про вечірю сукню і червону помаду. Можливо завдяки цьому, в мене і з'явилась любов до таких нот як корінь ірису, вишні, міксу гарденії з трояндою і авжеж базою де обов'язково є тонка і пачулі.
  • Charmante Faberlic. Аромат що з перших секунд видає доволі яскравий мікс, де першу секунду домінує смородина, а потім різко вступає солодка груша і парі з апельсином. Це був одним з моїх фаворитів, на рівні з Fortunata. Після фруктового старту, йде доволі монотоний квітковий аромат, який тримається так до самого кінця. Це запашна троянда, як на мене червоного кольору і кущ жасміну. Деревина, яка трошки пробивається - кедр в базі. І як ви розумієте , я досі притримуюсь жасміново-трояндового тандему.
  • Incognito Faberlic. Якщо брати до уваги мій нинішній смак, не думаю що він прижився. І хоча виробник малює дуже багату, гарну піраміду , аромат максимально плоский. Це просто жимолость. Так, в старті пробивається айва і яблуко, але в цілому це солодкий, терпкий та пудровий аромат, де солокість доводить до нудоти. Ця нота, яка так дратує мене в Gucci Bloom та J'adore Parfum d'Eau Dior. При тому вона мені траплялась і в інших ароматах, гарно змішуючись з нотами, але тут ... це суцільна білоквітна нудота.
  • Pont d'Or Faberlic - максимально дивний аромат,в плані сприйнятя. Один з тих що на межі чогось прекрасного , знайомого , але в той же час ... Цей аромат відноситься до молочних ароматів. Так, подібні аромати мені до душі, але вони завжди на межі. Мінус цього - дивний вибір старторвих цитрусових ароматів ( ну хто туди засунув памело) і мускатний горіх, до якого треба звикнути. Прикрасою цього аромату являється абрикос, праліне і молоко. Ця суміш немов молочний коктейль посеред теплого травня, коли навкруги вітає аромат жасміну і піонів, гріє сонечко і час завмирає.
  • Miss O Oriflame - типовий аромат дівчинки підлітка. Якщо переміститись назад у часі , десь у 2010, на типову шкільну дискотеку - ви почуєте цей аромат. Я можу з точністю сказати, що це другий флакон цього аромату, який певна річ - обирала для мене моя мама. Цей аромат щось по типу спреїв від VS, солодко, багато всього і складно відчути піраміду. Та й пахне майже як Bombshell. Суміш фруктів, наче плаває у прохолодній воді з льодом. Він не має явного старту чи якось міняється з часом. Ні, він монотоний і складно якось відділити одну ноту від іншої. Список фруктів у ароматі повинна була почати душити, але завдяки лілії і доволі серйозній базі (для такого коктейля) - робить його навіть свіжим. На диво, цей аромат актуальний і зараз, хоча йому 17 років на секундочку)) Якщо подивитися на аромати які виходили в той проміжок часу у більш знаменитих брендів , можу сказати що Miss O міг позмагатися з ними ( бо наприклад аромати від Брітні для мене то аж занадто, а в цьому є стриманість як у Lacoste). Парадокс цього аромату, що я його можу уявити як на собі 12 річній, так і на собі зараз. Аромат, який навією найспокійніші спогади, веселі та безтурботні. Цікаво, чи випускають його і зараз ? Бо якщо моя пам'ять мене не підводить, він на диво стійкий. Насправді, в моїй міні колекції є місце для подібного аромату і в мене були спроби носити щось подібне, але не витримала "насиченості".
  • Summer White Sunset Avon - аромат який мене здивував коли я полізла в його ноти. Одразу після розпилення, я відчуваю дерев'яні і трав'янисті ноти. Свіжі, не важкі. Наче знаходишься біля річки, під час заходу сонця. Аромат здається водним, легким . Я в ньому відчуваю легкість, цитрусову солодкість і свіжість, наче мандарину. Якась пудровість і легкість викликають в мене посмішку. Мені здається, що в цьому ароматі заховались ароматні квіти, їх ніжний пилок оговтує мене . Я начу доторкаюсь до піона ... Якого там і близько нема😂 Оголошую список нот в цьому аромат : лотос, береза і рожевий перець. Цей аромат просто обманщік, тому що я довгий час думала що там сидять піони і мандарини. Навіть зараз, знаючи що там нема ні того ні іншого - я їх відчуваю. В цьому ароматі дійсно є щось дуже споріднене з Incanto Shine, але аромат від Avon все ж таки більш водний ( ну хоч в цьому плані лотос відчувається) . Цей аромат - аромат мого літа перед випускним класом , як ми прокрадались з літнього лагерю, посидіти вночі на морі. Це аромат безтурботності і уяви про легке та веселе доросле життя.

Аромати від Yves Rocher, були для мене новим рівнем. Парфуми відрізнялись своєю стійкістю, якістю і не типовим звучанням як мені тоді здавалось. Тай зараз - я можу сказати з впевненністю, що їх якість, стійкість і розкриття аромату на вищому рівні. Це був для мене важливий крок, крок у світ де я сама обирала ким бути, і певна річ як пахнути. А все почалось з цих двох ароматів ( ну і ще моєю улюбленної троянди, яку регулярно купляла, у продовж 10 років).

Класичний So Elixir, потрапив до мене, спрешу, як мініатюра. Золотистий флакон одразу видавав його східний настрій. Але чомусь родичі не думали що це аромат для 16річної дівчини ( ну ви зрозуміли , стереотипи що дівчата повинні пахнути квіточками і метеликами). Авжеж, після солодких, квіткових ароматів, моя зацікавленість теплим пряним ароматом стала для всіх новиною і відкриттям.( Та ще й в сім'ї окрім мене - всі любителі білоквітів). Пряна, рідка рідина, заповнюла простір навколо себе, оговтувала і переносила у інший світ. Я відчувала себе серед пустелі , де мене очікували заховані скарби, що чекали коли я знайду їх під піском. Гарячий, немов розтоплене золото, він відводив мене подалі від звичних мені ароматів і відкрив очі на те, яка я насправді.

Поєднання ладана і троянди в цьому ароматі - стали початком моїх нинішніх ароматів. Я люблю в цьому ароматі розкриття жасміну з пачулі, який наче посилював загадковість, не виривався вперед, а тонка - дає солодку і дурманящу деревину. І хоча доволі активний ладан і викликає в мене головний біль , цим ароматом я просто обливалась і відчувала себе справжньою.

So Elixir Purple Eau de Parfum - став моїм першим парфумовим я. Цей аромат, все так само мав східні мотиви, але якщо класична версія малювала в голові теплі помаранчові тона, то фіолетова - це про ніч. Цей аромат про містику, про тіні, що слідом йдуть за тобою, це про те як може заворожувати пітьма. Деревина в ароматі відчувається на багато активніше, більш темно. Ладан стає лиш образом, димкою що вітає у повітрі. У ароматі більше відчувається пачулі, більш колко і пряно, в ньому з'являється більш трав'янисте звучання і на початку - відчувається бергамот, який у класичній версії не зовсім помітен. Тубероза надає аромату солодкості, але максимально стриманої. І хоча всередині жила особистість, яка хотіла вирватись, я була більш прохолодна і темна, як фіолетова версія елексиру. Доречі цей аромат, аромат мого випускного, моменту коли я покінчила з тим часом . А ще це аромат мого першого побачення, першого поцілунку і він лежить в таємній скринці в мініатюрі, як спогад.

Ці два аромат - початок того, як я зараз звучу, як я себе відчуваю. Взагалі вони показали що я можу бути різною, можу відчувати себе різною, приміряючи запахи як нову особистість. Мабуть тому зараз в мене доволі різні аромати на поличці.

Два доволі гарних аромати, які чомусь не прижились у мене. Таке нажаль трапляється: аромат гарний, приємно звучить, не дратує, сидить на мене гарно, але не описує мене. І таких аромата на поличці два: Moment de Bonheur L'Eau Yves Rocher та The Vert Yves Rocher.

Почнемо з Moment de Bonheur L'Eau. З перших секунд після розпилення, ми чуємо найсоковитішу і найреалістичнішу ноту яблука яку я тільки чула. Це той момент, коли ми беремо його в руки і починаємо його кусати. Цей аромат одразу б'є у ніс, і ця соковитість заставляє забути про все навкруги і малює в голові саме цю секунду, коли губи торкаються плода. Після доволі яскравого і реалістичного старту, аромат стає більш м'яким, спокійним і солодким. Яблуко стає чимось на стільки далеким, що подібні метаморфози здаються навіть дивними. І хоча в нотах серця стоїть лише одна нота, але по відчуттям, наче аромат стає зовсім іншим. На зміну прохолодному і соковитому яблуку, приходить троянда. Це цілий кущ ароматних рожевих квітів, трошки притрушених водою. Листя туге, соковите, трава навкруги пахне так яскраво і живо. Але ми вже не біля крон яблуні, яка рятує від спеки, ми вже у саду, поміж яскравих фарб. В ароматі проявляється легка пудровість і фужерність, а деревни поступова стає більш активною роблячи троянду - більш солодкою. Я вдихаю аромат і він заспокоює, але я так і не розумію - чому я перестала його носити і віддала мамі. Це на стільки прекрасний аромат, що інколи мені здається, що саме через це я і не можу його носити - я не така. Це аромат для світлої, доброї і спокійної дівчині, це аромат сонця і усмішки.

The Vert Yves Rocher - аромат який прийдеться довподоби фанатам фужерних ароматів. Це був перший унісекс аромат який я протестила на собі. Гіркий аромат зеленого чаю, змішався з терпкою цедрою цитрусу і наче застяг в темні деревині. Не знаю хто всі ті люди які порівнюють його з Green Tea Elizabeth Arden, але тут і близько нема нічого, окрім деяких спільних нот. Аромат від Yves Rocher, має більш холодне звучання, яке на межі з чоловічим ароматом. Свіжий, солоний аромат, наче холодить. Ця гіркота, робить його доволі незвичним, а єдине звучання всіх нот у цьому випадку - відрізняє його від всіх ароматів де основною нотою є чай. Я не тестутвала його вже декілька років, і ось нанесла знов - не можу зрозуміти своїх відчутів. Подібні ноти і відштовхують і гіпнотизують одночасно. Цей аромат здається типовим ароматом поганого хлопчика, який розкривається у ніжні ноти в правильних руках .