Догляд за проблемною та жирною шкірою обличчя
Мені 40 років, тому цей опис – це квінтесенція мого багаторічного досвіду, постійних тестувань та пошуків кращого для себе та своєї шкіри
Відразу скажу, що тільки зовнішній догляд, креми та очищення не вирішить всі проблеми шкіри. Як не важко зізнаватися, але все, що я з’їдаю, через день-два можна побачити на обличчі. Тому догляд комплексний.
В підборі очищення та догляду я пройшла багато брендів. Найкраще для мене підійшли:
- У бюджетному сегменті - Vichy Normaderm. Гель для вмивання, скраб та маска-скраб. Ці скрабіки то була моя любов, усю косметику та тональники змивали.
- Середній сегмент, яким я і зараз користуюсь – це La Roche, Academie та Christina
La Roche
La Roche-Posay - серія Effaclar - очищення Гель-мікропілінгом (по факту то звичайний гель, а я очікувала якіхось скрабуючих часточок) та сироватка Serum. Остання підійшла та дуже сподобалася. Доречі, моїй доньці вже 20 років, і в неї та сама проблема зі шкірою, тільки додаються ще гормони. Так от – цими продуктами від La Roche ми користуємося разом. Перед сном очищення, потім сироватка – зранку менш жирна шкіра, менше почервонінь та запалень (що дуже мене тішить). Думаю, що десь у квітні сироватку краще буде замінити на щось не таке агресивне, що можна без шкоди для шкіри використовувати з урахуванням сонячних променів. А потім, десь жовтень-лютий знов поновити її (на зимовий період).
Christina
Christina – перший раз купила за рекомендацією косметолога. Зараз потрохи розширюю лінійку того, чим користуюсь. У мене з обов’язкового це очищення. Гель з АНА кислотами дуже круто підс ушує шкіру. Мильний пілінг "Роз де Мер" використовую 1-2 рази на тиждень. Особисто мені подобається, але там скрабові частинки, тож може комусь не підійти. Але мені це милко у кайф, так гарно очищує та прибирає подразнення. Також користуюсь зранку після очищення зволожувальнии крем з колагеном – він легкий та недорогий, майже без запаху, бистро поглинається шкірою (наношу на вологе обличчя), гарно матує.
Academie
Academie у мене в основному кремчики та зволоження з серії Normalisante. Нижче лишу посилання на них. Це все рекомендація косметолога, та я ними повністю задоволена. Користуюсь вже близько трьох років та поновлюю, коли закінчуються. Від Академі використовую ще крем для очей та SPF на літо. Хочу докупити ще Фіто-пілінг з морськими водоростями. За відгуками має бути гарним.