Олена Романюк

Dr.FORHAIR Фітотерапевтична маска-кондиціонер для волосся

Dr.FORHAIR Фітотерапевтична маска-кондиціонер для волосся

Привіт 🌸 Я вже неодноразово згадувала, що полюбляю тестувати різноманітні маски для волосся саме у форматі пробників, саше. Я користуюся масками в догляді за волоссям раз на тиждень, тож не бачу потреби купувати велику баночку, щоб не набридла 😉

До мене потрапила, у якості подарунку, фітотерапевтична маска-кондиціонер Dr.FORHAIR Phyto Therapy Treatment (10мл, пробник). Це корейський бренд, позитивні відгуки на який, останнім часом зустрічаються часто.

Що ж обіцяє виробник?

  • відсутність силіконів, сульфатів, парабенів, синтетичних запашників
  • підходить для сухого, ламкого, кучерявого, схильного до заплутування волосся та чутливої шкіри голови
  • формула, що містить 98 % натуральних компонентів, з них більше, ніж 10 рослинних олій (моринга, арганія, лайм, аніс, олива, жожоба, авокадо, евкаліпт, апельсин)
  • можна наносити й на скальп (волосисту частину голови), тим самим живлячи, укріплюючи волосяну цибулину.

Аромат - цитрусово-трав'янистий, приємний, не гучний. Відчутний лише при нанесенні, на волоссі, після миття, не відчувається.

Текстура - рідкуватий крем, насиченого, білого кольору, з пакетика діставати зручно, крізь пальці не тікає. Легко наноситься на волосся.

Тактильні відчуття - при нанесенні на вологе волосся дуже відчуваються масла. Зважаючи на склад, то не дивно, бо їх надзвичайно багато там, окрім перерахованих рослинних, на перших позиціях маємо каприловий тригліцерид (суміш кокосової олії з гліцерином), безпосередньо гліцерин, бегентримонію метосульфат (віск рослинного походження для кращого кондиціювання). Усе це й дає мені ці дивні відчуття, які дуже відчутні при нанесенні на вологе волосся.

Я використовувала маску Dr.FORHAIR двома способами (моє волосся - тонке, натуральний колір, не фарбоване, нормальний тип, сильних пошкоджень не має, довжина трохи нижче плеч):

  • Звичний порядок миття волосся: Шампунь (OGX з кокосовим молоком), намилюю 2 рази, потім наносила на довжину маску Dr.FORHAIR, коренів я уникала (за першою спробою). Чекала 5 хвилин, потім змивала. У процесі змивання мене здивувало відчуття воску чи олії на волоссі. Я хотіла перемити його, але залишила висихати, як зазвичай. У першу добу після миття волосся було м'яким, пухнастим. А вже потім стало виглядати дуже брудним та неохайним, кінчики виглядали пересушеними. Одразу скажу, що нанесла я дуже небагато маски. Зазвичай, таких пакетиків (10мл) мені вистачає разів на 5.
  • Метод зворотнього миття: зволоживши волосся, ретельніше довжину, спочатку я нанесла маску Dr.FORHAIR, почекала 5 хвилин, і нанесла шампунь OGX (лише на волосисту частину голови), намилила та злила водою, щоб вже шампунем змити маску. Так результат мені сподобався більше. Вологе волосся відчутно зволожене, щільне, гладеньке. Висушила, як завжди, без фену. Той же ефект неймовірно м'якого, в той же час, розсипчастого волосся, дуже чіткі, структуровані передні пасма (маю залишки філірування та колишнього чубчика). Через два дні волосся виглядало майже так само, без суттєвих спецефектів, як з іншим способом миття.

Отже, у підсумку, чи придбала б я ще пробник чи мініатюру маски Dr.FORHAIR? Ні, попри певний ефект. Ця маска за своєю дією (скоріше, ефектом) нагадала мені бальзам Garnier Superfood з папая (суб'єктивно, з власного досвіду), занадто живильна, занадто і занадто. Я вважаю, що моє волосся (його тип, структура) не є цільовою авдиторією цієї маски. Мені потрібні трохи інший склад, хоча я дуже люблю різноманітні олії в догляді за волоссям, та його стан після використання масок та бальзамів.

P.S. на корені чи шкіру голову, я маску так і не наносила, із зрозумілих причин, я не уявляю, як то потім вимити 🤔

Дякую, що прочитали 🌸 Гарного волосся та вдалих засобів 🩷