YuliHrytskoff

Натуральний бальзам для губ Mayur "Малинове праліне"

Натуральний бальзам для губ Mayur "Малинове праліне"

Шкіра наших губ надзвичайно тонка та ніжна, а ще, у ній, на відміну від інших ділянок тіла, немає сальних і потових залоз, тому вона особливо вразлива до зовнішніх та внутрішніх негативних факторів, часто їй не вистачає природнього змащування та захисту. Саме тому ми стикаємося з такою проблемою, як сухість, лущення та тріскання шкіри губ. Вирішити цю проблему покликані такі косметичні засоби як бальзами для губ, яких на косметичному ринку зараз є просто неймовірна кількість.

Обираючи новий бальзам для губ, я вирішила спробувати Натуральний бальзам для губ "Малина" від українського бренду Mayur, який позиціонується як виробник натуральної косметики. Склад у бальзаму чудовий та абсолютно безпечний, а ціна смішна. До того ж, я й раніше пробувала чимало засобів від цього виробника і більшість із них в тій чи іншій мірі мені подобались. Та, на жаль, бальзам для губ, про який йтиме мова у даному відгуку, залишив у мене неоднозначні враження. Чому – розповідаю далі по тексу.

Одразу після купівлі бальзам був запакованим у чорну картонну коробочку зі спеціальним прозорим віконцем, крізь яке було видно сам бальзам. На обороті коробочки є вся необхідна інформація про засіб від виробника.

Корпус бальзаму виготовлений із пластику чорного кольору, невід’ємними елементами корпусу є «колесико», за допомогою якого стік бальзаму викручується/закручується у корпус, а також мініатюрна кришечка.

Навколо корпусу приклеєна інформаційна етикетка, яка, до слова, не відклеюється навіть при тривалому користуванні бальзамом.

В цілому, дизайн симпатичний та милий, механізм справний, пакування практичне – тут жодних претензій.

Сам стік бальзаму прямий, рівний, циліндричної форми, зріз прямий.

Об’єм бальзаму немаленький – 5 г.

Склад бальзаму, без перебільшення, просто чудовий! Повністю натуральний і безпечний, має велику кількість корисних для шкіри компонентів – оливкову, мигдальну олійки, олію жожоба, вітамін Е та екстракт кокосу. А основу його складає бджолиний віск, який сам по собі являється хорошим зволожувачем. Звичайно, є й суто технічні компоненти, наприклад, барвник, ароматизатор.

Консистенція бальзаму – класичний твердий стік, восковий, при контакті з теплом шкіри губ майже не підтаює.

Текстура однорідна – бальзам не містить ніяких включень чи блискіток.

Запах. Віддалено нагадує малину. Синтетичний. Захвату не викликає, але й відрази також. В цілому, приємний, легенький, не заважає. Відчувається тільки під час нанесення та буквально декілька хвилин після.

Смаку не має.

Нанесення, поводження на губах, результат від використання. В нанесенні бальзам не дуже приємний… Стік досить твердий, коли проводиш ним по губам, складається враження, наче робиш це восковою свічкою… З часом бальзам «розмалювався» (особливо, коли на вулиці вже стало спекотно), наносити його стало легше і комфортніше, та ця воскова текстура бальзаму все одно дуже дискомфортно відчувається на губах, постійно є відчуття присутності чогось стороннього на губах, бальзам лежить наче замазкою.

Хоча на самих губах поводить себе чемно – не розтікається, не розмазується, в білу смужку на стику губ не скочується, недоліки губ не підкреслює, не забивається у складочки, рельєф губ не підкреслює.

Не липкий, волосся при вітряній погоді до нього не липне.

Що стосується ефективності та результату від використання, то в цьому пункті моє основне розчарування. Поки бальзам знаходиться на губах – так, вони захищені від непогоди за рахунок щільної текстури засобу; після його повного поглинання губи справді зволожені, шкіра навіть наживлена, гладенькі, м’які, тріщинки підліковуються. Але… вже за годину-дві після поглинання бальзаму губи стають ще сухішими, ніж були до його використання! Шкіра губ стягується, лущення з’являються просто на очах… Виникає необхідність наносити бальзам знову і знову! Але варто мені тільки перетерпіти і не наносити цей бальзам на губи, чи нанести якийсь інший – як сухість і лущення проходять. Тобто бальзам мені дає протилежний ефект, чого в мене раніше ніколи не бувало після використання інших бальзамів. Підозрюю, бальзам просто переживлює мою чутливу шкіру губ і, як наслідок, я отримую сухість і стянутість. Можливо, це тільки індивідуальна реакція, та вважаю за необхідне про це розповісти і попередити.

Стійкість бальзаму невелика – поглинається шкірою губ повністю до години часу після нанесення. Але це не проблема, адже стік бальзаму величенький і вистачить його дуже надовго навіть при частому поновленні.

Демакіяж. Тут взагалі ніяких проблем – бальзам з легкістю стирається навіть паперовою серветкою.

У стіку бальзам має насичений рожево-персиковий відтінок. Та на губах він виглядає абсолютно прозорим і залишає приємний природній фініш без надмірного блиску. Тому, за потреби, може підійти для використання і дітьми, і чоловіками)

Ну і на фото – як бальзам виглядає на губах.

В загальному, в мене склались неоднозначні враження про Натуральний бальзам для губ Mayur "Малинове праліне". Так, в нього ідеально-натуральний, збагачений всілякими корисностями, склад; непоганий запах і приємний фініш; він справді не те, що зволожує, а наживлює шкіру губ. Та мінуси в нього також вагомі – надто твердий восковий стік, відчувається на губах, лежить «замазкою» і заважає, а, що ще найнеприємніше - після використання з часом ще більше підсушує шкіру губ. За свою ціну – може бути, звичайно, бо це далеко не найгірший варіант з усіх можливих, та повторно я його точно не куплю…