olenamoli

18 років досліджень - Mela B3 Serum від La Roche-Posay

18 років досліджень - Mela B3 Serum від La Roche-Posay

Як тільки в нас з'явилася ця сироватка, одразу вирішила її спробувати. Видалася нагода купити набор міні-версій сироваток від бренда (тут показувала https://club.makeup.com.ua/looks/34792/). І зіркою набору, звісно, стала Mela B3 Serum. Заради неї я цей набір і купувала.

Сироватка оформлена в пречудовий скляний фіолетовий флакончик. В повній версії він ще гарніший.

Сама сироватка рожево-бежевого відтінку, консистенція середньої густоти, за текстурою силіконіста.

18 років дос�ліджень - Mela B3 Serum від La Roche-Posay

Mela B3 має конкретну направленість на боротьбу з пігментними плямами (навіть стійкими) та запобіганню їх появі.
При чому називають і конкретні терміни, коли вже можна побачити зміни:
1 тиждень - тон шкіри на вид більш рівний;
2 тижня - видимість, колір, розмір пігментних плям помітно зменшується;
4 тижні - стійка пігментація помітно зменшується;
8 тижнів - -85% пігментації + запобігання повторній появі.

Над пігментацією будуть працювати 2 головних активи:
●молекула Мелазилу, над розробкою якої працювали 18 років

●10% ніацинамід (або Вітамін В3)
у концентрації 10%.
З цих складових сироватка і отримала свою назву.

Повний склад:
Aqua / Water / Eau, Dimethicone, Niacinamide, Glycerin, Propylene glycol, Polysilicone-11, Silica, Bis-peg/ppg-16/16 peg/ppg-16/16 Dimethicone, Cystoseira tamariscifolia extract, 2-mercaptonicotinoyl glycine, Peg-20 methyl glucose sesquistearate, Sodium hyaluronate, Sodium hydroxide, Sodium thiosulfate, Carnosine, Poloxamer 338, Ammonium polyacryloyldimethyl taurate, Dipotassium glycyrrhizate, Caprylic/capric triglyceride, Capryloyl salicylic acid, Caprylyl glycol, Citric acid, Trisodium ethylenediamine disuccinate, Xanthan gum, Pentylene glycol, Octyldodecanol, Retinyl palmitate, Tocopherol, Pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, Phenoxyethanol, Ci 17200 / Red 33, Parfum / Fragrance (f.i.l. n70037312/1).

В цьому складі мене насторожили 2 силікони на початку списка і, як потім виявилося, недаремно.

LRP дає чітку інструкцію з використання сироватки: 2-3 каплі вранці та ввечері. Після нанесення сироватку треба закривати засобом, відповідно до пори року:
осінь-зима - крем Mela B-3
весна-літо - крем Anthelios з SPF 50

Ввечері сироватку я нічим не закривала, а от зранку, робила, як рекомендовано. Крем Anthelios був у мене в наборі. Але так було лише кілька днів.

Мої враження:
Шкіра вікова 35+ з розширеними порами, неглибокими зморшками, легка пігментація з'являється навесні в області вилиць та скул. На лобі є кілька маленьких пігментих плямок, думаю, що пов'язані с нюансами роботи моїх печінки та жовчного.

1 тиждень: пн, вт, ср - все добре, але комбінація сироватки та санскріну Anthelios відчувається важкувато. Виділення шкірного сала, як в старі (не)добрі підліткові часи.
І вже в четвер прокидаюся з трьома прищиками.
Замінюю Anthelios на корейський Beauty of Joseon. Вже легше. Але в сб нова порція висипів.
Результати за тиждень: більш рівний тон шкіри, але підвищилася жирність та зявилися висипи. Мені здалося, що сироватка підфарбовує шкіру в легкий персиковий беж. За рахунок цього пігментація менш помітна.

На початок 2 тижня я розумію, що моїй шкірі ця сироватка і вдень, і ввечері не підходить. Моя шкіра погано репгує на надлишок силіконів в догляді. Скорочую до 1 раза ввечері.
Результат 2 тижнів: більш рівний тон, як і на 1 тижні (тут без змін). Тепер я впевнена, що сироватка трохи тонує шкіру. Висипів нових не було, але рельєф шкіри значно погіршився. А це для мене біда-біда, бо я завжди борюся за рівність шкіри та візуальне зменшення пор.

На цьому я вирішила зупинити знайомство з сироваткою, тому що нехай ті невеличкі пігментації будуть, але разом з чистою, рівною шкірою та охайними порами. Бо я не готова вирішувати одну проблему за рахунок створення інших.
А от для боротьби з пігментацією в подальшому оберу транексамову кислоту. Позитивний досвід вже був.

Ось такі враження. Не зовсім позитивні, але це особливості моєї шкіри та її реакції на дану сироватку. Бачила, що ця сироватка прийшла дівчаткам на тестування. Буде цікаво почитати їх відгуки.