ksnklb

Kosia, крем з ретинолом та азелаїновою кислотою

Kosia, крем з ретинолом та азелаїновою кислотою

Не знаю, що я очікувала від цього крему, але була вражена ефектом.

Пробник 2ml, на ньому є мінімум інформації. Мені його вистачило на 3 рази, хоча можна було розділити на 4.

Консистенція білого кольору, легка та гелева. Текстура не однорідна, у цьому кремі є дууже дрібненькі грудочки, які відчуваються при нанесенні, а потім вже ні, вони не дряпають шкіру, а просто відчутні на ній.
Запах трохи нагадує трав'яні ліки, загалом можна визначити його як трав'яним.
Цей крем також на моїй шкірі одразу не поглинувся, довелось трішки почекати, щоб розприділити його до кінця. Я не можу сказати, що цей крем важкий, та можливо він так поводиться лише на комбінованому типу шкіри.
Зате spf не скочувався по ньому, що в плюс.
Вказаний склад досить безпечний, якщо шкіра нормально переносить олії, бо на початку складу є Мигдальна олія та Олія виноградної кісточки. А ще зазначено багато екстрактів, і загалом склад досить багатий. Азелаїнова кислота на 14 місці, а Ретиніл пальмітат на останньому, він є похідним Ретинола, досить хороший антиоксидант.

Фініш мені подобається, він наче вологий і при цьому приховує недоліки, наче блюрить шкіру, згладжуючи пори. Звісно, тут за кілька використань обіцяний ефект не побачити, та я помітила що він непогано сприяє загоєнню ранок та слідів від прищів буквально за одне застосування.