saybeautyk

Новинка La Roche Posay: MELA B3

Новинка La Roche Posay: MELA B3

Всім привіт!

Сьогодні хочу з вами поділитися враженнями від свого походу до аптеки на діагностику шкіри. І сподіваюсь, що мій допис не заблокують за «типу» рекламу, тому що я хочу підняти в ньому важливу тему пігментації.

Наразі бренд проводить акцію у багатьох містах країни, тож у всіх є змога скористатися нею. Думаю, ви вже і так бачили багато дописів від дівчат у спільноті за цю можливість, тож я не відкриваю Америку)

Але хочу зробити акцент не на зразках продуктів з лінійки Mela B3, які ви отримаєте, а саме на діагностиці, яку пропонує представник бренду.

Якщо є можливість - сходіть! Не пожалкуєте.

Мене спочатку запитали, потрібні лише зразочки засобів чи і діагностика також?

Я, звичайно, не стала відмовлятись, бо в будь-якому разі було цікаво)

Вам покажуть шкіру по суті через макро, там є такий прилад, схожий на смартфон, що оцінює стан шкіри по декількох параметрах:

- тип шкіри

- зволоження

- зморшки

- висипання

- пігментація

- стан пор

Можливо, я щось забула, але основне згадала.

Новинка La Roche Posay: MELA B3

В цілому для себе нічого нового не дізналась, окрім одного:

мене дуже розчарувала картина з пігментацією, яку я побачила зблизька.

Звичайно, я прекрасно знаю, що схильна до неї і захищаюсь від сонця, слова «засмага» для мене не існує взагалі.

Але справді не думала, що побачу таку картину, бо візуально мені здавалось, що пігментних плям на шкірі набагато менше.

З побаченого було зроблено висновок, що тепер спф - мій найкращий друг і захищатися буду круглий рік при виході на вулицю.

Раніше я завжди «халтурила», хоча по суті це не дуже правильне слово, але при УФ-індексі 0-1 могла не наносити спф, взимку також (знову ж таки, бо індекс майже завжди 0 у нас).

Правда, цієї зими я постійно наносила крем від Dr Irenа Eris з фактором захисту 20, але це не була кількість одного пальця на обличчя 🤷‍♀️

Можливо, саме ці моменти «халтури» і вплинули на мою пігментацію, а можливо, що вона завжди така була, просто я не бачила її зблизька. Хто зна🤷‍♀️

До речі, якщо ви не знали, то пігментація на обличчі залежить не тільки від сонечка, а ще й від гормонального фону, особливо у жінок. Дуже часто з цією проблемою стикаються у період вагітності або менопаузи.

Тож, дівчата, не нехтуйте спф! Краще зайвий раз його нанести, ніж не нанести і потім отримати розчарування, як я. З пігментними плямами дуже важко і дорого боротись - краще їх попереджувати.

Ну і трохи абсурду:

побачивши мої розширені пори, консультант запитала, чи користуюсь я тоніками.

Я сказала, що так, але не спиртовими, на що отримала таку відповідь: з моїми порами треба користуватись спиртовими та кислотними тоніками, а краще - два в одному, коли вони містять і те, і те. Лише так можна звузити пори, БО ПО ІНШОМУ НІЯК (с)

Дівчата, це маячня🤦‍♀️ ніколи не слухайте таких порад. І для мене дивно, що їх дає консультант відомого дерматологічного бренду (хоча у Ля рош тоніки якраз спиртові).

Звузити пори неможливо. Їх розмір закладений генетично і він ніяк не може змінюватися. Спиртові/кислотні засоби лише візуально їх стягують за рахунок підсушування шкіри, але анатомічно розмір пор лишається такий самий, як закладено природою.

Єдина доказова речовина, що здатна змінювати розмір пор - це системний ізотретиноїн під час лікування акне, але це вже зовсім інша історія. Я вже згадувала про це в одному із своїх дописів і повторюватись не буду.

Тому бережіть себе від сонечка, захищайтесь; памʼятайте, що засмага ніколи не буває безпечною.

І сходіть на діагностику, якщо ж така можливість, хоча б заради інтересу :) побачите реальну картину своїх пор та ситуацію з пігментацією.

Мій пігмент, наприклад, неозброєним оком майже непомітний, лише в деяких місцях на носі (і те не дуже яскраво виражено). А от при великому збільшенні майже по всій площі обличчя наявна пігментація 🥲про яку обовʼязково треба знати і профілактувати.