Blondie_rs

Mamash Niacinamide Therapy - мій перший безсульфатний шампунь

Mamash Niacinamide Therapy - мій перший безсульфатний шампунь

Всім привіт! Я знову повертаюсь зі стану пропажі та, сподіваюсь, більше так не пропадатиму на невизначений термін. Що ж, я вже давно готую допис про цей шампунь українського бренду Mamash, та дотягнула до того, що мені приснився сон. Знаю, що ви любите ліричні відступи, тож розповідаю: "дивлюсь я на себе в дзеркало і не можу впізнати. Якась така смішна, наче в дитинстві... І починаю розуміти, що для чогось я собі обрізала волосся та зробила чубчик. Стою, мешкаюсь, ні то сміюсь, ні то плачу. Тільки і думаю, для чого мені той чуб... я ж так довго відрощувала його, щоб зробити довжину волосся в один рівень. Потім постояла ще так пару секунд і прийшла чудова думка про те, що тепер треба буде як слід втирати шампунь з ніацинамідом від Mamash, щоб волосся пошвидше відросло." Я зранку ще пару хвилин сміялась з цього та зрозуміла, що все - час настав і слід вже написати цей відгук!

Я вже давно стежу за блогеркою Саша Бо, і власне від неї колись вперше дізналась про Mamash. Взагалі, для мене стало відкриттям, що даний бренд родом зі Львова. Ще з 2022 року мама мені кидала різноманітні статті щодо волонтерської діяльності власників, а разом із тим - публікації з журналів про люксову продукцію.

Mamash - це про нішевий догляд за обличчям, тілом та волоссям. Назва походить з івриту. Між іншим, я ще докупила кремчик для тіла, бо просто не втрималась від аромату. Нещодавно бренд відкрив свої перші фізичні корнери в Львові, де можна все-все понюхати та пощупати!

Даний шампунь представлений у двох обʼємах - 300 та 500 мл. У мене менший формат, бо брала на затест. З безсульфатними засобами я мало знайома, тому це вже було щось новеньким та цікавим для мене.

Дана серія з ніацинамідом призначена для росту волосся, густини та зволоження шкіри голови. Пакування мінімалістичне, але дуже стильне. Мені подобається ця баночка з темно-коричневого пластику та контрастна наліпка з золотистим тисненням.

Піноутворювачі - Coco Glucoside, Decyl Glucoside;

Niacinamide - запобігає неконтрольованій втраті волосся, стимулює мікроциркуляцію крові та кисню, покращує ріст, пружність та якість волосся;

Комплекс олій - Olea Europaea Fruit Oil (Olive Oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil (Macadamia Oil), Prunus Armeniaca Kernel Oil (Apricot Oil), Argania Spinosa Kernel Oil (Argan Oil) - освіжають, заспокоюють, розгладжують та зволожують.

Squalane - укріплює кератинові лусочки, живить волосяні фолікули та відновлює.

Дозатор має функцію Open-Stop, що також зручно і завжди цінується споживачами. При натиску дозується невелика кількість шампуню. Дозатор може трішки "стріляти", тож слід акуратно не з усього розгону. На моє обʼємне, середньої довжини волосся я й не рахувала, скільки натисків роблю. Ну, доволі багато, враховуючи що безсульфатні засоби не піняться так легко. Тим не менше, розхід в нього стандартний. Бо я й сульфатні шампуні на себе виливаю за 2-3 місяці (середній обʼєм від 250 до 400 мл). Мию голову раз на 2-3 дні.

Засоби Мамаш використовують нішеві аромати, щоб додати ще більше магії своїм продуктам. Заявлений аромат виробником - Fig & Orange Blossom. Звичайно, якщо додати йому ще загадковості та бульбашковості шампунної консистенції, то цвіт апельсинового дерева відчутний більш чітко, чим інжир. Та й добре, бо я інжир не дуже люблю. Аромат відчутний протягом банної процедури, але практично не залишається на волоссі після сушки. Ну максимум ще легкий шлейф до години часу. Можливо, й перебивається моїм термозахистом.

Щодо текстури - вона доволі рідка, менш густа чим я привикла. Піна утворюється тільки після швидкого тертя, але одного разу я дуже добре його вспінила, аж сама не очікувала.

Я не вірила в ріст волосся від шампуню. Його задача - якісно очищувати та не пересушувати/не жирнити шкіру голови. Ви вже знаєте трішки історію мого волосся. В 17 років я почала його "вбивати" окисниками, тонуючими засобами... Та й так, що воно в мене в один прекрасний момент обламалось по кругу приблизно навпіл (добре, що тільки на поверхні, а не по всій густині). У мене пішло 3 роки на відновлення (тобто, щоб відросло і я обрізала ту страшну солому). Звичайно, після такого "стресу" волосся втратило свій природній стимул рости. Проте, вже за останніх півроку, коли ситуація зі станом волосся пішла на покращення, я обходилась одним шампунем з недорогим засобом для помʼякшення. Почав повертатись природній обʼєм, блиск та густина. Але антенок не було досі, що б означало його додатковий ріст та розпушення.

В даному абзаці прикріпляю два фото - те, як виглядає волосся після сушки, і приближено - очищена шкіра голови+корені.

Приблизно через місяць від початку користування даним шампунем я почала зауважувати, що все більше смиксиків починає роздуватись при вітрі, більше починає вилазити, коли я роблю хвостик. Почала спостерігати і зауважила, що стимуляція росту справді працює!

Волосся від шампуню не пушиться, а навпаки розгладжується. Тому, це тільки один момент, на який я звернула увагу після переходу зі звичайних на цей безсульфатний. Але коли я бачу антенки, я забуваю за привичну мені пухнастість та обʼєм, бо здоровʼя волосся зараз важливіше за стайлінг 😁 Ну і плюс, слід розуміти що стимуляція росту, мікроциркуляція крові теж може давати трішки зворотній ефект щодо прискорення жирності. Але я це не зауважила, тож графік миття голови не змінився, просто вже на другий день воно практично без обʼєму. Але знову ж таки - з антенками!

Мені вже не терпиться спробувати інші засоби для волосся від Mamash, бо я хочу насичувати волосся вітамінками та підкреслювати його натуральну красу!

Бажаю всім здорового волосся та багато антенок! 🥰