olenamoli

Мої топ-3 помічників у догляді за волоссям.

Мої топ-3 помічників у догляді за волоссям.

Косметика відіграє важливу роль в догляді за волоссям, але наступні 3 речі суттєво вплинули на моє неслухняне та пористе від природи волосся.

1. Рушники.
Думаю, всі вже знають, що звичайні махрові рушники шкодять мокрому волоссю. Тому я користуюся рушниками з мікофібри.
В мене їх 2:
● чорно-білий, тонкий, з абсолютно гладкою поверхнею. Супер швидко вбирає вологу. Можна використовувати для всього тіла. Великий розмір, але скручується до маленької трубочки. Зручно брати з собою в поїздки.
● рушник-тюрбан з ніжної-преніжної мікрофібри. Зручно, що є ґудзик та резинка-петля. Такий рушник і гарно вбирає вологу з волосся і надійно тримається.

Мої топ-3 помічників у догляді за волоссям.
Мої топ-3 помічників у догляді за волоссям.
Мої топ-3 помічників у догляді за волоссям.

2. Шовкова резинка.
Від @Pilirina я дізналася, що неякісні резинки-пружинки псують волосся. Не можу сказати, що всі мої резинки неякісні. Наче пружинки, як пружинки, китайські ноунейми. Але користуватися шовковою резиночкою набагато приємніше і волоссячку корисніше.

3. Шовкова наволочка - особлива любов.
Я розумію, що всі ті обіцянки про мега позитивний вплив на шкіру обличчя та волосся, скоріш за все більше про маркетинг. Але як же приємно спати на такій наволочці: вона завжди прохолодна і тактильно шовк - то суцільне задоволення.


З мінусів - наволочка достатньо швидко брудниться і потребує ручного прання. Я пару місяців порукодільничила та й стала прати в машинці з рідким засобом. Все з наволочкою ОК.

Обрала наволочку від Lilysilk. Це китайський бренд, але з сертифікатами якості та гарною репутацією. Чому я це пишу, бо багато "підробок" під шовк і треба уважно обирати. Наприклад, я бачила такий склад: 100% "silk" (так, шовк в лапках!) І десь маленькими літерами йшло роз'яснення, що це сатін з додаванням поліестру. Виглядає ця тканина, як шовк, але на дотик - зовсім інша.

І ще важливе зауваження: шовк не електризується. Якщо ви купили наволочку яи резинку, а вона електризує волосся - це точно не шовк.