Чорна Юлія ❤

Рятівна рутина

Рятівна рутина

Привіт усім , дівчата! Поява нещодавно рубрики психологічної допомоги, надихнуло стоврити цей пост) За останні кілька років здається кожна з нас вже встигла побувати у власному пеклі, чи зараз перебуває у ньому... тому хочу поділитися тим як я витягую себе , нехай це буде корисним. Тож що, мені допомогло не з'їхатиз глузду за останні роки :

1. Б'юті рутина. Як би це дивно не звучало, але ці дії ,які до цього 100500 разів повторювалися у нормальному спокійному житті, допомагають триматися за соломинку адекватності коли світ навколо руйнується. Чи бува у мене в такі моменти "натхнення" щось робити для краси - ні ! але просто беру і роблю - кремчик на руки, масочку на ноги, масочку на обличчя, кремчик на тіло , массаж обличчя , чи само массаж рук, ніг, не дивлячись на "ефективність і коритсь складу засобу" психологічна користь у такі моменти від цього процессу більша. Мозок на рівні напрацьованих за десятки років маціонів рутинного догляду, ловить "спокій". І ці хвилини, ніби ковток свіжого повітря , коли ти тонеш, такі короткі, але інколи рятівні.

2. Спорт, в доступних умовах - кардіо/силові , без "хочу/не хочу" (зазвичай не хочу), це не питання хотіння, це дія від протилежного - при фізичнівй актвиності організм виробля дофамін, ендорфін, серотонін та окситоцин - це порятунок на рівні фізіології.

3. Закалювання - я хожу боса , по піску, по воді , по снігу . (Будь-які процедури з холодною водою призводять до підвищення рівня бета-ендорфіну та норадреналіну у крові. Цей гормон проникає через енцефалічний кров'яний бар'єр та збільшує церебральний потік крові, допомагаючи у лікуванні психічних захворювань. Через вплив великої кількості рецепторів холоду на поверхні шкіри відбувається передача електроімпульсів з периферичних нервових закінчень до центральної нервової системи, знижуючи симптоми депресії.)

4. Режим та бади. У мене стоять будильники на час коли я маю їсти (за рекоменлацією дієтолога, щоб витримувати правельні інтервали, та коли має лягати спаьт) У підтримку п'. Габу на ніч та Гінго білоба з ранку(про них у мене є окремі дописи. ).

5. Котики. Вони вміють "лікувати" )))

Обіймаю усіх міцно міцно 🤗

Пишіть у коментарі , що допомагає вам ❤

Рятівна рутина
Рятівна рутина