iriska_fiore

Догляд за волоссям та захист від випадіння.

Догляд за волоссям та захист від випадіння.

Раніше вважала, що випадіння волосся може бути тільки через нестачу вітамінів. Періодично приймала їх, іноді спеціально для волосся (beauty). Часто майже не бачила результату. Тому, треба підходити комплексно. Бо є зовнішні і внутрішні фактори.
Коли додала до вітамінів догляд за шкірою голови та волосся, то результат був кращим. Також важливу роль відіграє харчування, розчіски, термохахист, правильне сушіння волосся та інше.

Жувальні вітаміни можна приймати по 1-2. Смак нейтральний. Ліпше тримати в холодильнику, бо мають і злипаються один до одного, коли тепло.

Засіб перед миттям голови наноситься на вологе волосся, на корені. Має кремоподібну консистенцію з дуже маленькими часточками, котрі майже не помітні.
Після використання цього етапу помітила, що шампунь краще піниться. Шкіра голови більш очищена та свіжа. І вистачає результату між проміжком миття волосся на трохи довший період.
Дуже делікатний засіб, не піниться.
Довго обирала між різними фірмами. Читала відгуки. Є також скраби для голови. Але ті, які зацікавили - у відгуках було, що навпаки спричиняють жирність.
У мене швидко жирніють корені волосся і сухі кінчики. На жаль, перепробувала багато сухих шампуней. І ніякі не підійшли.

Спрей від випадіння волосся отримала у подарунок від MakeUp восени 2023 р.
Детальний огляд:
https://club.makeup.com.ua/post/31918/


Сподобався. У складі є розмарин та інші компоненти. Спочатку важко було звикнути, бо у складі є ментол. Який дуже бадьорив: менше, трохи більше і сильніше. По наростаючій, упродовж 30-40 хвилин.

Догляд за волоссям та захист від випадіння.
Догляд за волоссям та захист від випадіння.

Випадіння волосся у жінок не тільки фізіологічна, а й серйозна психологічна проблема, що доставляє дискомфорт у повсякденному житті.

Про гарні та здорове волосся мріє кожен, незалежно від статі і віку, тому для багатьох надмірне випадіння волосся вкрай неприємне явище. Визначити його наявність можна по зростаючому кількості волосків у ванні після миття або на щітці при розчісуванні. Тому у разі виявлення таких симптомів варто приступати до виявлення причин і переглянути свій щоденний догляд.

Можливі причини та методи боротьби з цією проблемою.

Причини випадіння волосся можна умовно розділити на внутрішні і зовнішні.

До внутрішніх відносяться:
- гормональні розлади;
- різні захворювання, наприклад, неправильна робота щитовидки, діабет, грибок, розлади функцій шлунково-кишкового тракту і обміну речовин, аутоімунні хвороби, порушення кровообігу;
- спадковість.


Зовнішніх факторів набагато більше. Серед них:
- нервове виснаження і стрес;
- неправильне харчування і брак необхідних мікроелементів в організмі, суворі дієти;
- кліматичні чинники, такі як тривале перебування на морозі або яскравому сонці;
- тривалий прийом медикаментів;
- хіміо та променева терапія при лікуванні онкологічних захворювань;
хімічний вплив (в тому числі при фарбуванні або завивці).

Деякі з причин слід розібрати докладніше.

Причини випадіння волосся у молодих дівчат в більшості випадків криються в гормональних змінах. Воно може з’являтися в пубертатному періоді (статеве дозрівання). Випадіння волосся після пологів часто спостерігається на тлі втоми, недосипання, обмежень в харчуванні і направлення всіх поживних речовин з організму матері в молоко для лактації. А ось під час вагітності в більшості випадків волоски практично не випадають, так як майбутня мама збалансовано харчується і намагається завжди перебувати в гарному настрої.
Також гормони можуть привести до втрати волосся і в зрілому віці при менопаузі. У цей період сповільнюється метаболізм, а емоційний стан стає нестабільним, через що фолікули не отримують в повному обсязі поживні речовини і слабшають.

У теплу пору року тривале перебування на сонці загрожує опіками, причому обгорає не тільки тіло, а й шкіра голови,в тому випадку, якщо на вулиці або пляжі ви перебуваєте без головного убору. Коли обгоріла шкіра починає облазити, разом з нею випадають і волоски, що знаходяться в завершальній стадії свого розвитку.
Саме тому після відпустки на морі волосся завжди випадають сильніше. Сезонне випадіння волосся також може спостерігатися взимку і восени на тлі нестачі овочів і фруктів в раціоні, постійного впливу на шевелюру низьких температур і сухості повітря, викликаної опалювальними приладами.

Тривалі переживання, порушення сну, неспокій і емоційна нестабільність призводять до серйозних змін в роботі всіх внутрішніх органів і уповільнення обміну речовин, через якого порушується і живлення волосяних цибулин. Нові волоски практично повністю перестають рости, а вже існуючі стають тоншими і починають випадати раніше покладеного часу. У такі моменти можна помітити втрату обсягу шевелюри, причому статися це може не тільки в період сильного стресу,а й через кілька місяців по тому.

Часто за випадіння волосся помилково приймають їх ламкість. Визначити її можна досить просто — у відвалилися волосків відсутній білий корінь (цибулина). Ламкість найчастіше викликана зовнішніми факторами, тому легко усунена.

Найпоширенішими серед них є:
- неправильний вибір доглядової косметики;
- невідповідний типу волосся склад води (надмірно жорстка, або навпаки, занадто м’яка);
- часті фарбування і / або завивки з використанням агресивних хімічних складів;
- укладання гарячими приладами (фен, праску, щипці) і неправильний вибір температури.
При наявності дійсного випадіння ламкість ще більше погіршує вже існуючу проблему.

Існує безліч простих і доступних методів, як зупинити випадіння волосся і не допустити його прояв в майбутньому.

У їх числі:

регулярний масаж голови,який допоможе посилити кровообіг і активізувати зростання нових волосків;
корекція раціону харчування;
правильний домашній догляд;
захист локонів від негативного впливу зовнішніх факторів.

За здоров’я і привабливий зовнішній вигляд пасом відповідає безліч вітамінів і мікроелементів, включивши які в свій повсякденний раціон можна значно поліпшити стан зачіски. Необхідні речовини і продукти, в яких вони містяться вказані в таблиці:

Вітамін А:
Всі молочні продукти, свіжа зелень, фрукти і овочі жовтого, оранжевого і червоного кольорів, яйця

Вітаміни групи В:
Картопля, каші, особливо гречана і кукурудзяна, соя і будь-які боби, горіхи, дріжджі,

Вітамін С:
Цитрусові, горобина, волоські горіхи, шипшина

Вітамін Е:
Рослинні масла, горіхи і насіння, зелень, брокколі, цільнозернових борошно


Кремній
Злаки, кабачки і цукіні, кокос


Йод:
Огірки, морська капуста, часник, редис і редька

Цинк:
Апельсини, баклажани, виноград і ізюм

Залізо:
Яблука, гарбуз, аґрус і інжир, журавлина, виноград, шпинат

Кальцій:
Хрін, гарбуз, кефір, сир, йогурт і інші кисломолочні продукти

Магній:
Сухофрукти, квасоля і боби, буряк

При відсутності необхідних речовин в раціоні пасма втрачають життєву силу, стають ламкими і випадають. В цьому випадку заповнити дефіцит вітамінів і мікроелементів можна шляхом прийому харчових добавок.

Крім корисних страв існують і такі продукти, які потенційно шкідливі для волосся.


Ними є:

- солодощі промислового виробництва з підвищеним вмістом цукру (газовані води, торти і тістечка, цукерки);
- жирні, копчені і надмірно солоні страви;
- напівфабрикати і соуси заводського виробництва з хімічним складом;
- алкоголь.

Правильний догляд допоможе ніколи не зіткнутися з такою проблемою, як втрата волосся. Що робити в домашніх умовах, щоб зміцнити пасма? В першу чергу правильно мити і сушити голову.

Частота митися визначається типом волосся і шкіри. Сухі пасма досить очищати 1-2 рази в тиждень, а ось жирний тип волосся доводиться мити щодня. У будь-якому випадку важливо правильно підібрати шампунь, а також враховувати такі фактори:

жорсткість водопровідної води — занадто жорстка і хлорована вода здатна пересушувати локони і викликати їх ламкість, тому для миття краще використовувати бутильовану воду або спеціальні пом’якшувальні речовини. Занадто м’яка вода може погано вимивати залишки шампуню, і в цьому випадку варто обполіскувати локони відварами трав.

температура води — фахівці рекомендують використовувати для миття воду кімнатної температури або навіть прохолодну, так як гаряча вода пошкоджує структуру волосся і викликає сухість.

Що стосується сушіння, то найкраще сушити локони природним шляхом, однак цей спосіб не завжди можливий, до того ж не дозволяє робити укладку. При необхідності висушити пасма феном варто вибирати невелику температуру повітря і тримати прилад досить далеко від локонів. При використанні для укладання плойки або прасування постарайтеся максимально скоротити час впливу і використовуйте Догляду продукти з термозахистом.
Чималу роль в домашньому догляді грає гребінець. Для довгого волосся потрібна досить широка щітка з гладкими зубами, яка допоможе розплутати локони і не буде видирати волоски. Для якісного прочісування короткої зачіски буде досить гребінця з натуральних матеріалів.

Щоб зачіска завжди була блискучою і об’ємної, важливо не тільки правильно доглядати за волоссям, але і захищати їх від негативного зовнішнього впливу.

У холодну пору року необхідно носити шапку, яка вбереже шкіру від різких перепадів температур, а волосся від надмірного пересихання. У літній період для цих же цілей варто використовувати капелюх або панаму, а також косметику для волосся із захистом від ультрафіолету.

Одна з поширених проблем — випадіння волосся відфарби. Тому важливо вибирати барвники, в складі яких відсутня аміак і інші агресивні компоненти.