A.

Серія Eucerin DermoPure (крем, гель для вмивання, SPF 30) та олія AtopiControl

Серія Eucerin DermoPure (крем, гель для вмивання, SPF 30) та олія AtopiControl
Серія Eucerin DermoPure (крем, гель для вмивання, SPF 30) та олія AtopiControl

Eucerin DermoPure або DermoPurifyer - серія для проблемної шкіри, що працює із гіперкератозом, себореєю та запаленням.

Я почала знайомство із:

  • крему для проблемної шкіри Oil Contol Adjunctive Soothing Cream;
  • гелю для вмивання Oil Contol Cleansing Gel;
  • сонцезахисного флюїду Oil Control Protective Fluid SPF30.

Також мала можливість протестувати:

  • очищувальну олію Eucerin AtopiControl Cleansing Oil із серії для атопічної шкіри.
  • Зволожує та заспокоює гарно, полегшує побічні ефекти від лікування акне, як-от сухість.
  • Трошки заважкий на ранок, тому мені більше підійшов для вечірньої рутини.
  • У складі відповідно до INCIdecoder дуже цікавий інгредієнт для зв’язку з клітинами шкіри: 4-Т-бутилциклогексанол (транс-ізомер). Він надає заспокійливий ефект разом із пантенолом, гліцерином, скваланом та керамідом NP.

9/10, гарний крем, але може бути заважкий для жирної шкіри.

  • Ефективно очищає шкіру, не сушить.
  • В складі на другому місці після води Sodium Cocoamphoacetate, тим часом Sodium Laureth Sulfate аж на 4 місці, тому вмивання досить м'яке.
  • Містить саліцилову кислоту.
  • Тут є якийсь комплекс бренду Sebum Regulating Technology, тому повний склад, наскільки я розумію, не розкривається, але я можу помилятись.

9/10, бал знімаю тільки через те, що люблю базове вмивання - без саліцилової кислоти, яку я використовую окремо щодня.

Традиційно, більшість сонцезахисних флюїдів завдячують своїй легенькій текстурі спирту, який тут на 2 місці після води. І якраз сонцезахисні засоби - єдиний продукт, де я толерую спирт. Як кажуть дерматологи, він одразу випаровується при контакті із шкірою.

Нові хімічні фільтри:

  • Tinosorb S (Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління широкого спектру дії та дуже фотостабільний.
  • Uvinul T 150 (Ethylhexyl Triazone) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління, який забезпечує найвищу фотостабільність поглинання з усіх доступних сьогодні фільтрів UVB.
  • Uvinul A Plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління для високого захисту від UVA з високою фотостабільністю. Захищає від сонця у всьому діапазоні UVA (320-400 нм) з максимальним захистом при 354 нм.

Старі хімічні фільтри:

  • Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) - доступний у всьому світі хімічний сонцезахисний засіб старого покоління, який забезпечує захист від UVA. Не фотостабільний, тому його потрібно поєднувати з іншими інгредієнтами.
  • Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid) - цікавий фільтр, дуже рідко його зустрічаю. Віднесла його до старих (не впевнена, що це правильно), адже бачу, що він затверджений FDA - а FDA встигла затвердити тільки старі фільтри:)

Ось що пише про нього база інформації Paula's Choice: дуже легкий; забезпечує надійний захист в діапазоні UVB (280-320 нм) з максимальним захистом при 306 нм. Фотостабільний і може використовуватися для захисту інших менш стійких УФ-фільтрів (наприклад, відомого блокатора UVA, Avobenzone) у формулі. Він схвалений у всьому світі і може використовуватися до 4% у США та до 8% у ЄС.

За назвою він мені трошки нагадує Mexoryl SX (Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid) - ексклюзивний сонцезахисний фільтр L'Oreal, але Mexoryl SX - це все-таки сучасний хімічний фільтр. Я не хімік, тому детальніше не досліджувала.

Скажу тільки одне, флюїд від Eucerin візуально та за відчуттями дуже нагадує La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+ (тут детальний допис про нього: https://club.makeup.com.ua/post/17021/). Деякі фільтри в них спільні (Avobenzone, Tinosorb S, Uvinul T 150).

7/10, я б особисто не брала, бо для мене SPF 30 мало, але носиться він гарно - як La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+. Зважайте на наявність старих хімічних фільтрів в обох сонцезахисних засобах.

Використовувала флюїд на тильну сторону долонь, бо в мене там завжди починається алергія на сонце і все було супер!

  • Містить 50 % омега олій, завдяки чому засіб делікатно очищає, знімає свербіння, усуває неприємне відчуття сухості та стягнутості.
  • Відсутні барвники, підходить для маленьких дітей.

Склад: BHT, Glycine Soja Oil, Laureth-4, Laureth-9, Mipa-Laureth Sulfate, Poloxamer 101, Propyl Gallate, Propylene Glycol, Ricinus Communis Seed Oil, Water\Aqua Eau

  • Ідея мені сподобалась, але запах не дуже:) Він справді такий натуральний - як от запах соняшникової олії, але тут мені чути моєву олію та рицинову олію. Через запах олійок я не відчувала особливого задоволення від використання:) Але для атопічної шкіри олія справді суперова.

8/10, але я б особисто не повторила, бо такий натуральний запах олійок мені не подобається. Я ще спробувала використати як перший етап очищення обличчя - досить непогано, але трохи не те саме, що гідрофільна олія. Тому в моїй рутині місця засіб не знайшов.