Ya Yana

Полігель: що це таке та як ним користуватися

Полігель: що це таке та як ним користуватися

Нагадаю, що я маю дипломку nail-майстра і колись сумлінно пройшла увесь курс та жодного разу не працювала у цій сфері. Усе обійшлося родичами та друзями і я зрозуміла, що "не моє". Та й, не буду брехати, здоров'я не сказало "дякую".

Та я досі роблю собі покриття вдома і маю знання, які нема куди діти😅 а блог — чудове місце, щоб ними поділитися.

Сьогодні поговоримо про полігель. Коли він з'явився на ринку, стався просто якийсь прорив і майстри змогли значно пришвидшити свою роботу. Зараз, наявність його в арсеналі майстра вже не так дивує, та кількість питань довкола матеріалу не стала меншою.

Потрібно розуміти, що полігель — це гібридний матеріал, який зібрав у собі властивості акрилу та гелю. Його дуже просто наносити, а точніше — викладати, завдяки густій консистенції, але фіксується він та опилюється досить просто.

Далі відповім на найрозповсюдженіші запитання)

Так, звісно. Викладати полігель на чисті нігті чи сам лише дегідратор не бажано. Тонкий шар бази точно потрібен. Існують спеціальні, які так і називаються — бази під полігель, вони рідкіші за інші. Але, можна використати і звичайні основи чи каучукової, якщо саме такої немає.

Для цього існує спеціальний пензлик, який зробить роботу максимально швидкою та зручною. З одного боку — це плаский пензель із ворсом (штучним чи натуральним), а з іншого — шпатель. Свій такий я згубила і зараз користуюся звичайним пласким пензлем. Та відмічу тут той, яким вдалося попрацювати і він був досить зручним.

Щоб нанести полігель на нігті, потрібно забрати шпателем невеличку кульку полігелю, перенести її на нігті. А потім вже пензликом акуратно розподілити, формуючи правильну архітектуру нігтів.

Та є важливий момент. Якщо просто занурити пензлик у полігель, він просто прилипне. Тому, його, як і при роботі з гелем, необхідно змочувати під час роботи у спеціальній рідині. Якщо її немає, то беремо спирт або знежирювач. Інколи рідина може бути 3 в одному: знежирювач, зняття липкого шару та робота з полігелем.

Найзручніший метод роботи з полігелем — нарощення на верхні форми. Якщо ви глянете як це робиться на відео в ТікТок, то подумаєте, що це максимально легко. І так воно і є — швидко та легко.

Спочатку може виникнути проблема із розрахунком кількості матеріалу та силою натиску, але згодом все буде робитися в автоматичному режимі.

Після використання форм, опилювати можна як пилочкою (180/180 грит), так і фрезою. Полігель, якщо ви створили достатній шар, витримає все.

Якщо ви збираєтеся покрити базу гель-лаком, то варто пам’ятати, що під час обпилювання ми не перетворюємо нігтики на гладенькі, а лишаємо трохи шорсткими. Інакше — сколів не уникнути.

Я обираю полігель від Siller у відтінку 02. Він дуже круто нагадує колір натуральних нігтьових пластин, але трошки з рожевинкою. Дуже простий у роботі, мінімально пече у лампі, але тільки у тих випадках, коли нігті дуже тонкі або надто перепиляні.

Ось такий короткий екскурс. Якщо виникли ще запитання, то радо відповім у коментарях) А також діліться своїм досвідом роботи із полігелем та розповідайте про ваших фаворитів.