olena_glossy

Чому гель алое підходить не всім?

Чому гель алое підходить не всім?

Про переваги гелів з алое та численні варіанти використання чули майже всі. Але чи знаєте ви про можливі ризики та негативні ефекти? Якщо цікаво, тисни «Дізнатися більше».

Якщо ви ще не користувались популярним гелем алое, то напевно бачили його на полицях магазинів. Баночки у формі листа алое, кругленькі, туби – варіантів безліч. Один із найпопулярніших – Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel. Він зібрав чимало позитивних відгуків, але є і ті, кому продукт не підійшов. Чому так?

Попри те, що гель алое вважається безпечним та універсальним засобом, його використання може мати потенційні негативні наслідки, про які слід знати:

  • Алергічні реакції: ніхто не застрахований. Гель алое може викликати почервоніння, свербіж та інші неприємні реакції. Завжди тестуйте усі засоби на зап'ясті перед використанням.
  • Подразнення шкіри: занадто концентрований гель алое (99%) може бути «агресивним» для чутливої шкіри, викликаючи сухість, лущення або почервоніння.
  • Сухість шкіри: хоча гель алое має зволожувати шкіру, деякі люди, зокрема, з сухою шкірою можуть відчувати, що він навпаки висушує її. У такому випадку його варто «закривати» кремом.
  • Неправильне використання: гель алое вера краще наносити на чисту та вологу шкіру. Якщо наносити його на суху шкіру, можливі відчуття стягнення або дискомфорту.

Цей засіб мені підходить і через його багатофункціональність завжди оновлюю запаси перед літнім сезоном.

Баночка у вигляді листка алое зручна і симпатична, є два об'єми – 55 мл та 250 мл. Кришечка фліп-топ здається надійною, але під час поїздок я перестраховуюсь і заклеюю її скотчем.

Один із недоліків – всередині є гумовий дозатор і через нього зазвичай виходить надто багато продукту.

Консистенція гелева, прозора з приємним свіжим ароматом.

Розподіляється по вологій шкірі легко, але гелю потрібна дати хвилинку для поглинання, щоб не було відчуття липкості.

У моєму випадку, для тіла використовую засіб як самостійний продукт (без крему), але якщо є потреба намазати шкіру обличчя, обов'язково зверху після повного поглинання закриваю його крем.

Загалом, цей гель мені подобається і неодноразово рятував під час відпусток. Але пам’ятайте про застереження, які описала вище.