Євгенія 👩

Трохи баклажановий вайб)

Трохи баклажановий вайб)
Трохи баклажановий вайб)
Трохи баклажановий вайб)

Всім привіт✌️

В одному з своїх дописів розповідала, що маю мету скоротити кількість фарбувань волосся. Вирішила, що тонувальная маска може стати ідеальним помічником у досягненні цієї мети). Обрала "Горбину" через позитивні відгуки, колір - 053 "Чорний", розповідаю що з цього вийшло👇

В мене 2 варіанти упаковки: 30 мл (1 пакетик саше) та 60 мл (2 пакетики саше). 3-ох пакетиків вистачило на мою довжину та густоту волосся.

Пакування стандартне, сама маска у герметичному пакеті, який доволі складно відкривати без ножиць, тому раджу відкривати всі пакетики перед нанесенням.

Крім цього, у кожній упаковці є рукавички, звичайно, що вони незручні та зовсім не за розміром. Для фарбування використовую медичні латексні перчатки, вони набагато зручніші, з ними точно не забруднишся.

Також на пакуванні є інформація щодо нанесення та зображений відтінок.

Мені чомусь думалося, що якщо це тонувальна МАСКА, то вона на 100% буде безпечнішою для волосся, ніж звичайна фарба, думка була хибною).

Ця маска містить штучні барбвники, а також компонент, який є похідним від аміаку, він не такий агресивний, але ж і корисним його не назвеш).

З позитивного, що може давати хоч якийсь догляд – це олія солодкого мигдалю та екстракт горобини:

Коротше, склад не кращий, ніж у звичайної фарби)

  • Консистенція маски щільна, густа та кремова. Вона добре тримає форму, але при цьому чудово розподіляється. На дотик не жирна та не олійна.
  • Аромат приємний, доволі насичений. Пахне шоколадними цукерками та кавою, запах тримається на волоссі кілька годин, але не викликає жодного дискомфорту.
  • Колір текстури чорний з фіолетовим підтоном)

Мій натуральний колір волосся – каштан. Вже більше 10 років я фарбую волосся у чорний, холодний відтінок.

Тому, вибір відтіноку тонуючої маски був очевидним - класичний чорний (053).

На сайті він виглядав дійсно чорним, без синього чи фіолетового підтону. А от на коробочці було видно, що колір чорний, але має баклажановий підтон. Проте, я подумала, що то просто картон вигорів 🤣.

За фактом відтінок на коробочці на 100% співпадає з отриманим результатом - 🍆.

Ще у процесі розподілення маски я побачила цей фіолетовий колір і він мене збентежив, сфоткала подружці, а вона каже: "та всі чорні фарби з таким підтоном, не будеш фіолетовою 100%", а хто я така щоб не вірити подружці🤣.

Вже після нанесення зрозуміла, що буду фіолетовою, але вже назад не повернеш🤣

  • Маску необхідно наносити на вимите, вологе волосся, як звичайну маску для волосся.
  • Маска гарно розподіляється як по довжині, так і по корінню. У процесі нанесення немає ніяких неприємних відчуттів.
  • Після розподілу маски, додатково прочесала волосся гребінцем. До речі, зробити це дуже просто, волосся залишається м'яким.
  • Закрутила гульку та залишила маску на волоссі на 30 хвилин.

Приємне:

  • Маска не має неприємного аромату, як у фарби.
  • Маска дуже легко видаляється зі шкіри, звичайною водою, пігмент не в'їдається в шкіру

Неприємне:

  • Маска дуже сильно фарбує акрилові та керамічні поверхні, коли намагаєшся її змити, то окислюється і стає яскраво-синьою. Мене врятувала меламінова губка, інші засоби не допомогли.

Маска погано змивається, мені знадобилося 30 хвилин, щоб змити її до напівпрозорої води, на більше не вистачило терпіння. Навіть на 4 миття, вода все одно була світло-рожевою.

Фіолетовий колір води мене жахнув, але ще більше жахнув мій баклажановий проділ на голові, який не вимився навіть зі скрабом та масажною щіткою).

Після маски я не використовувала ніякого догляду, окрім олійки для кінчиків. Дарма, бо волосся було у жахливому стані, на фото нижче можно це побачити.

Стан волосся:

  • Маска висушила волосся. Кінчики, то взагалі жах.
  • Після неї волосся стало більш пухнастим та стирчало у різні сторони.
  • На дотик волосся стало дуже жорстким, а коріння виглядало брудним.

Висновок: після маски або разом із нею потрібно використовувати якийсь потужний, зволожуючий догляд. Якщо чесно, то за 10 років фарбування, моє волосся вперше було в такому жахливому стані. Навіть фарба "горобина" не так сильно сушила довжину.

Ефект тонування:

Маску купувала для того, щоб затонувати відросле коріння (4 місяці після фарбування).

  • Маска непогано затонувала коріння та вирівняла колір. При денному світлі все було більш-менш нормально, окрім малинового проділу). А от на сонці - яскраво-вираженний баклажановий підтон. Сподіваюся, що мені вдалося це відобразити на фото).
  • Щодо довжини, то також фіолетовий підтон, але не такий виражений, як на корінні.

Стійкість: тонуючий ефект та баклажановий підтон зник на 4 миття волосся, причому я використовувала скраб та масажну щітку, щоб прискорити цей процес.

Мені маска не підійшла - не за ефектом, не за відтінком). Крім того, я не дуже зрозуміла її сенсу для чорного волосся, адже простіше вже скористатися класичною фарбою, що я і зробила).

Для чорного волосся точно не раджу, особливо "053" відтінок - це 100% потрачений час та баклажановий вайб).

Дякую за увагу💕