Ya Yana

Як правильно наносити сонцезахисний крем на обличчя: покрокова інструкція

Як правильно наносити сонцезахисний крем на обличчя: покрокова інструкція

Зібрала невеличкий гайд про те, як наносити та як правильно користуватися spf-засобами. Нагадування ніколи не буде зайвим, і якщо чесно, то чим довше я користуюся санскрінами, тим більше міфів та питань навколо них, тому розберемося разом.

Так, історія про два пальці — це не міф. Один палець умовно ділимо на три частини, по фалангам, і наносимо на обличчя по трьох умовних зонах:

  • чоло;
  • ніс;
  • підборіддя.

Те, що лишається на другому пальці, візуально ділимо на 2 і наносимо одну частину на вуха, іншу — на шию.

Де ж місце санскрина в ранковій рутині? Після усіх твоїх етапів догляду та перед декоративною косметикою. Але, перш ніж використовувтаи декоративку, зачекай приблизно 15 хвилин.

Особисто я пропускаю етап живлення кремом. Очищення — тонік — сироватка за бажанням — спф — тональна основа. Але, якщо наносити крем, то спф наносимо після нього.

Ще є правило, яке діє для усіх санскринів, і для обличчя, і для тіла. Нанести їх важливо за 20 хвилин до виходу з дому, бо фільтри мають почати працювати. Коли ти наносиш продукт на пляжі з нуля, а не просто оновлюєш, то за той час, що фільтри активуються, цілком вже можна «згоріти».

Я перевернула догори дригом весь гугл і тікток, щоб знайти для себе найкращий варіант. Зробити це в умовах міста дійсно досить проблематично. І зазвичай, я просто обирала сонцезахист на хімічних фільтрах нового покоління, а їх можна не оновлювати приблизно 6 годин. І довше цих 6-ти годин не була на активному сонці. Але ж трапляються різні ситуації і краще знати, як правильно оновити захист, не провокуючи подразнення.

Обрала для себе ці два способи:

  • протерти обличчя міцелярними серветками, а потім чистими руками нанести сонцезахист
  • використовувати спреї з SPF

Також можна:

  • використовувати кушони з SPF
  • оновлювати захист стіками.

Але для мене вони не видаються комфортними. Розкажіть свій досвід в коментарях, можливо я зміню думку)