Le Couvent des Minimes Lysandra
От же капризна цаца )
Вітаю 👋🏻
Скільки ж разів я намагалася написати відгук про цей парфум. Безліч! Та все одно давала йому час. Бо я ще не пам'ятаю ні один парфум зі своєї колекції, який би був таким вибагливим та капризним.
Вітайте, Lysandra ) Парфум, який мав бути легким, наче крила метелика, цитрусовим та свіжим. Так я собі думала до того, як отримати цей аромат.
Флакон, пакування та зовнішній вигляд
Та перш ніж ми з вами поговоримо про сам аромат, давайте розглянемо форм-фактор.
Сам парфум відноситься до білої серії (є ще чорна), тому коробка з білого щільного картону, приємного на дотик. З однієї сторони назва бренду та парфуму, логотип бренду. З іншого, інформація про парфумера, та засновника бренду, та про сам парфум.
Доречі, парфумер та засновник цієї марки, є Жан-Клод Еллена. Відомий парфумер, який створив такі аромати як: Terre d'Hermès, Un Jardin en Méditerranée, Dia Woman Amouage, Jour d'Hermes Hermès (також версію Absolu та Gardenia), Le Jardin de Monsieur Li Hermès, First Van Cleef & Arpels, та багато чого ще. Тому Лісандру я замовляла наосліп, майже без побоювань.
Та повернемося до зовнішнього вигляду. Флакон важкий, скляний. На ньому також присутній логотип бренду, та назва парфума. А збоку знаходиться зображення квітки з метеликом. Кришка важка, металева, щільно прилягає до флакону.
А тепер про аромат
В піраміді заявлені всього 2 ноти: жовтий мандарин та жасмин. Та я знайшла більш розширену піраміду, де також присутні ветивер та лабданум.
Коли я його собі замовляла, то уявляла собі цітрисувий аромат з жасмином. А коли отримала... Відразу скажу, що замовляла я його взимку, в данному випадку це має значення. Коли я його нанесла, то відчула щось незрозуміле, на кшталт чоловічого одеколону. Ні, я розуміла, що аромат унісекс, але щоб так? Він був дуже різкий, терпкий та неприємний. Дала йому відстояться тиждень, та ситуація не змінилась. І от з того часу я намагалася його розносити, роблячи багато підходів. Навесні я вже змирилася з тим, що не відчуваю тут ні мандарину, ні жасмину. Максимум на що воно було схоже, це якщо взяти гілки разом з листям, та шкірку ще зовсім зеленого мандарину, та перетерти це все у долонях, то буде такий терпкий аромат. Іноді мандарин все ж з'являвся, та не свіжий, а наче вже полежав і став м'яким. З поєднанням жасмину, який давав трохи йогуртового аспекту. Враження були не дуже. Тому терпкість вже не здавалася чимось небажаним. Краще вже вона, ніж мандарини, які от-от зіпсуються. Так було до того часу, поки на вулиці не почало теплішати.
Що хочу сказати? В теплі це зовсім інший парфум. Це залежить від температури. Якщо це десь 18-20 градусів, то терпкість буде присутня, але з гарним букетом білих квітів. Якщо температура від 20 градусів до 26-28, то терпкість зовсім зникає і парфум стає жіночим, квітковим та дуже ароматним. Все що вище за +28, рука до нього не тягнеться.
Цікаво те, що я не можу відокремити тут ні жасмин, ні мандарин. Тут немає цитрусової ноти, до якої ми звикли. В теплі він відкриває свої найгарніші грані, при цьому не розпадається на ноти. Я чую букет з білих квітів, такий медовий та запашний. Від мандарину може бути солодкавість. Проте сам парфум не пересолоджений.
Коли мені було дуже цікаво, що ж там у шлейфі, то я нанесла його на блотер, та пішла гуляти. На вулиці було десь +25 і він звучав казково. При нанесенні він може здатися щільним, та в шлейфі цього не відчувається.
Інколи я все ж і в теплі починаю чути мандарини, та це десь через кілька годин після нанесення. Та все одно, він відчувається не як цітрус, а в поєднані з жасмином, як мандариновий йогурт. Та такі моменти бувають не часто. Більшість часу я не можу відокремити окремі ноти.
Для себе я зробила висновок, що цей парфум на тепло. І знаєте, коли мені відкрилася його краса, я вже доволі добре його поносила. Рука так і тягнеться до нього. Окрім спеки, звісно.
Тепер щодо стійкості. Вона середня. Годин 5 я його відчуваю з себе, потім поновлюю. Мені цього цілком достатньо. Шлейф є, та я не можу оцінити його "хвіст". Та ті хто знаходяться від мене на невеликій відстані, добре його чують.
Підводячи підсумки. Парфум зовсім не простий, ще й капризний. До нього треба знайти підхід. Та коли ви його знайдете, о, він розкриється у всій своїй красі! На піраміду дивимося, але тримаємо в умі, що парфум більш квітковий, ніж свіжий чи цитрусовий. До знайомства рекомендує, але через маленький об'єм!
Коментарі (0)