Олена В

Reclaire: Жар та холод.Так все добре починалося. А потім почався побічний ефект.

Reclaire: Жар та холод.Так все добре починалося. А потім почався побічний ефект.

Літо не за горами, тому час позбуватися целюліту та покращити стан ніжок.

Гарячі обгортання не люблю. У мене від них починають виднітися маленькі судинки( хоча з венами проблем немає). Тому вирішила взяти " Жар і холод",бо відгуки хороші і писали,що вміру гріють та холодять.

Дійсно, витримати можна і наче не сильно холодять.

Запах-нормальний,навіть приємний. В складі ламінарія. Мені пахне ментолом. Економічний. Обгортання робила після масажу .Я пройшла майже місяць,по три раза на тиждень.

З плюсів: дійсно зняв набряк і покращив відтік лімфи. Бо з'явилася легкість в ногах. Хоча я не знаю,чи саме обгортання зняло набряк,чи масаж аплікатором та масажером. Целюліт трохи зменшився.

А далі побічка. У мене почала боліти нога. Спочатку я не думала,що це від обгортань. І продовжувала. Намагалася розминати м'язи ноги,присідати і т.д. Але чим більше я робила обгортання,тим сильніше боліла нога. І вже біль поширилася по всій нозі від стегна до стопи. Боліла нога навіть у спокої вночі(.Коли я припинила робити обгортання,біль поступово почав відступати.

Звернулася до лікаря. Лікар сказав,що я не одна з такими скаргами, треба бути дуже обережними з такими обгортаннями. Гарячі обгортання дійсно небезпечні для судин. Холодні-корисні для судин,але не для м'язів,якщо в анмнезі були ішіаси ,чи м'язові болі,чи якісь проблеми.

Також такі обгортання можуть зашкодити,якщо є якісь проблеми по гінекології (спектр протипоказань досить великий: міоми,кісти,поліпи, аднексити,різні інфекції тощо). Навіть якщо обгортання не робите на живіт,а лише на ноги. Дивно,що в протипоказаннях на баночці ні слова про це. Бо ж роблять ці обгортання дівчата і не завжди можуть бути впевнені на всі 100 ,що там все добре. 😭

Тепер банка валяється на поличці. Слава богу,що я не взяла чисто холодне обгортання, бо воно охолоджує значно сильніше.

Буду шукати інші способи.

Може комусь мій відгук доможе уникнути проблем із здоров'ям!