Alyona Fedyk

Що краще: олівець чи підводка для очей?

Що краще: олівець чи підводка для очей?

Олівець чи підводка для очей? Обидва цих засоби мають бути в косметичці, якщо ви полюбляєте робити акцент на очі. В повсякденному житті я рідко малюю стрілки, але ось тут і постає питання: що вибрати – олівець чи маркер?

Олівцем можна створювати не лише стрілки, а й ефект тіні вздовж лінії росту вій. Така техніка дуже поширена для денного мейкапу, коли не хочеться перевантажувати образ, але й є бажання надати виразності очам. За рахунок м’якої текстури стрілка, що нанесена олівцем, легко розтушовується. Таким чином можна зробити максимально природний ефект тіні, візуально надавши віям густоти і об’єму. Виглядатиме це ніжно і делікатно, особливо, якщо стрілочка буде дуже тоненькою.

Ось тут я покроково розповідала, як зробити димчасту стрілочку: https://club.makeup.com.ua/post/2396/ . Як на мене, цей варіант більше вечірній і святковий, але якщо замінити олівець і тіні для розтушовки на коричневі, і зробити лінію тоншою, то вийде чудовий денний мейкап.

Макіяж олівцем – це мій фаворит. Я завжди роблю його, коли є настрій надати образу більше яскравості, бо як би там не було, експрес-макіяж без тіней і з одним шаром туші іноді хочеться замінити:) Але для чіткої стрілки у класичному стилі все ж варто вибрати підводку, а не олівець!

Щодо маркеру або рідкої підводки, то тут я надам перевагу саме маркеру. Якщо ви не часто працюєте зі стрілками, то рідка підводка може бути викликом, і не завжди він буде вдалим. Маркер має більш щільний пензлик, але це зовсім не означає, що стрілки у його виконанні будуть товстішими. Ні! Маркером можна дуже швидко і акуратно нанести тоненьку лінію, або зробити широкий варіант у стилі Софі Лорен, або навіть промалювати графічну стрілку… Загалом, маркер дозволяє більш впевнено вести лінію, оскільки фетровий кінчик не має ворсинок, які можуть вибиватися і псувати тонкі стрілки + немає тієї надмірної гнучкості. Але якщо ви все ж пройшли тривалу практику, то рідкі підводки для вас – маст-хев. Подейкують, що вони стійкіші:) Але і ця теорія все ж в минулому, бо сьогодні є маркери, які нічим не поступаються по стійкості.

Мінус підводки лише в тому, що вона швидко “фіксується” і не створена для розтушовки. Хоча, звісно, є варіант додати ефекту димчастості за допомогою тіней, наносячи їх під стрілочку, тобто перед тим, як її намалювати. Звичайно, такого ефекту плавного переходу ви не доб’єтесь, як з олівцем, та й права на помилку у вас вже не буде, але результат буде естетично привабливим.

Звичайно, я зробила його у тій техніці, яка найбільш поширена та підходить для щоденного образу. Аби зробити макіяж універсальним і доступним для кожної, я обрала класичний чорний олівець і коричневі тіні для розтушовки. Така варіація теж можлива, бо поєднання чорного і коричневого – завжди актуальне в макіяжі.

Все робила за туторіалом, що додала вище, але на цей раз зробила лінію тоншою. Розтушувала її коричневим пігментом і додала трішки сяйва в центр повіки. Нанесла улюблену туш від Max Factor. До речі, її рекомендую від щирого серця! Це – любов.

Я обожнюю цю підводку від Maybelline (у мене відтінок 800): стійка, зручна, швидко схоплюється та не розмазується, як більшість лайнерів. Лише з нею я навчилась малювати тонкі стрілки! За рахунок фетрового аплікатора з дуже тоненьким кінчиком лінія виходить чіткою, а те, що сам пензлик не гнучкий, впевненості у процесі значно більше:) Рука не тремтить, можна розташувати її в положенні, яке найбільш зручне, і не боятись, що промахнешся. Не знаю, як це працює, але цей лайнер дійсно чудовий.

На повіку я нанесла улюблений монопігмент від Діор у відтінку Infinity - 751, рухому повіку затемнила бронзером (можна взяти карамельні або тауп-тіні), у внутрішній куточок – трішки блиску. Стрілку провела від середини ока до зовнішнього куточка, витягуючи її за межі лінії росту вій. У внутрішній куточок ока додала акцентне звуження тим же лайнером. Макіяж завершила тушшю у два шари. Варіант вийшов доволі вечірнім.

А ось тонка “денна” стрілочка тим же засобом. Ну хіба вона не красива?) Як підложку використала звичайні матові рум'яна від Кіко.

Тож, олівець чи підводка для очей? Давайте проведемо міні-голосування:) Я все ж надаю перевагу олівцю (+1 голос вже є). Макіяж олівцем виглядає простіше, але в той же час дуже ефектно. А що краще для тебе? Пиши в коментарях.