Alyona Fedyk

Найкращі олівці для губ: мій топ-5

Найкращі олівці для губ: мій топ-5

По-перше, хочу одразу сказати, чому олівець для губ займає особливе місце в моїй косметичці. Який би класний мейкап я не зробила, без чіткого контуру губ я виглядатиму не яскраво. Це зовсім не означає, що я обираю насичені відтінки, зовсім ні. Я люблю нюд, але саме він додає обличчю виразності. Контур губ завжди вигідно підкреслить вашу красу.

Цей допис я присвячую його величності Нюду, адже при усій його багатогранності, він залишається найзатребуванішим у косметичках дівчат. Рожевий нюд, блідий нюд з лавандовим відливом, ідеальний беж, коричневий нюд, пильна троянда, персик – варіантів просто мільйон. Для себе я обрала красиві та дуже практичні відтінки, які можна використовувати сольно чи як підложку під помаду або блиск… Сподіваюсь, і комусь із вас вони підійдуть, адже мої нюдові олівці для губ – це про універсальність.

Та перш, ніж перейти до мого ТОП олівців для губ, я хотіла б ще поговорити про важливе – техніку. Звісно, я знаю, що кожна з вас тут, у MC, знає немало про макіяж, але я поділюсь з вами своєю улюбленою технікою.

Як зробити макіяж губ олівцем, аби вони були візуально більш об’ємними, але це не виглядало як невдалий спосіб вийти за контур?:) Часто саме бокові зони верхньої губи видають ось це бажання зробити губки більшими, адже в такому разі ми отримуємо ефект “вусів”. Тож, давайте спробуємо трішки скорегувати техніку і надати губам об’єму по центру, що додасть образу ляльковості.

  • Робимо стандартну підготовку до нанесення олівчика: за бажанням і потребою скрабуємо губи, тонуємо їх спонжем із залишками тонального крему чи консилера.
  • Я додаю трішки хайлайтера на галочку над губою перед нанесенням олівця, але хтось, можливо, робить цей штрих після.
  • Малюємо по центру верхньої губи галочку, виходячи за контур (ФОТО 1). Тут важливо: олівець має бути ідеально заточеним, інакше це вийде якась пляма.
  • Від галочки проводимо лінії від центру верхньої губи до куточків, де середина цієї лінії – це вже з’єднання з вашим природнім контуром, а ближче до куточка заходимо нижче природного контуру або залишаємось на ньому (ФОТО 2).
  • Нижню губу малюємо теж від центру, закусивши її та провівши рівну лінію нижче природного контуру (ФОТО 3). Від неї тягнемо лінії до куточків, поступово з’єднуючись із природним контуром (ФОТО 4).
  • Далі за бажанням: замальовуємо центр повністю, в техніці омбре чи додаємо вертикальну лінію по центру нижньої губи для ефекту Джолі, після чого наносимо помаду в тон або блиск. Я люблю всі варіанти під настрій.

Ну що, перейдемо до головного?

ТОП-5 НАЙКРАЩИХ ОЛІВЦІВ ДЛЯ ГУБ

Відтінок: 700 - Bare

На превеликий жаль, цей олівець продається лише у наборі з матовою помадою. Але я все ж таки спробую переконати вас, бо це комбо дійсно варте цих грошей. Проте, якщо оцінювати олівець і помаду окремо, то перший – це дуже крута знахідка! Красивенний нюдовий відтінок з легким персиковим відливом. Якщо у вас, як і в мене, теплий кольоротип, то цей олівець – ідеальний нюд.

Плюси:

  • надзвичайно приємна текстура, щось середнє між кремовою та гелевою;
  • дуже м’яко наноситься і швидко схоплюється;
  • стійкість – 10 з 10, враховуючи те, що текстура не суха;
  • легко заточується, бо має пластикову основу.

Мінус – продається у наборі з помадою.

Відтінок: 857 - Nude Beige

Думаю, представляти відтінок не потрібно, бо назва каже сама за себе. Я обожнюю цей красивий бежевий нюд, який на будь-якій дівчинці дивиться бездоганно. Так, це саме той універсальний відтінок, з яким можна створювати денні чи вечірні макіяжі, комбінувати його з прозорими чи відтінковими блисками. Одним словом – це база!

Плюси:

  • стійкість 10 з 10;
  • ідеальний нюдовий відтінок, який, здається підходить усім;
  • дуже легко створює чіткі контури за рахунок твердої текстури;
  • вистачить на дуже довгий період.

Мінус – трохи сушить шкіру, якщо наносити на всю поверхню гую, і доволі твердуватий, тому якщо лежатиме довго без діла може пошкодити губки, тому перед нанесенням обов’язково заточіть, щоб стежень був свіжим.

Відтінок: 405

Один із найвдаліших варіантів у відтінку запиленої троянди. Це красивий холодний пігмент, який додає трішки романтичного вайбу. Якщо чесно, то макіяж з цим олівцем завжди збирає компліменти, оскільки такий вдалий рожевий відтінок створює ефект свіжості. Виглядати з ним втомленою просто не вийде. Рекомендую як теплому, так і холодному кольоротипу. До речі, на головній фото саме цей відтінок.

Плюси:

  • дуже м'яка тануча текстура: ну подобається мені така м’якість, наче помада:)
  • ідеальний варіант для повного макіяжу губ олівцем, бо легко тушується;
  • залишає красивий фініш з жирненьким блиском;
  • суперськи стійкий.

Мінус – швидко закінчується, бо м’який і завжди потребує повторної заточки.

Відтінок: 504 - Rosy Biscuit

Що і хто б мені не казав, я безмежно поважаю бренд Kiko, і вважаю його першовідкривачем для мене у сфері декоративної косметики. З нього почалась моя любов до б’юті. Роками я підтримую розвиток цього бренду, регулярно поповнюючи косметичку засобами із базової колекції Smart:) Олівець для губ – один із таких. Цей рожевий відтінок з легким натяком на теракотовий, але для мене він доволі простий і повсякденний.

Плюси:

  • найкраща текстура з усіх: оптимально м’яка, але не така гелева, як, наприклад, Кайлі чи Ламель;
  • вистачає надовго;
  • дуже комфортний на губах.

Мінус – не суперстійкий, дерев'яний корпус може ламатися при заточуванні.

Відтінок: 04 - Rose Petal

Найсвіжіша знахідка для мене. Я довго обирала між 04 та 21, бо вони схожі, але саме 21 мені здавався більш бежевим, а 04 – розовішим. Проте зупинилась на 04, бо він виглядає значно красивіше на губах. Це ніжний нюдовий відтінок з ледь видимим холодним рожевим підтоном, який дивиться на губах максимально природно. Я дуже люблю комбінувати його з блиском, створюючи ним лише контур.

Плюси:

  • дуже вдала текстура – щось середнє між NYX та Kiko Milano, гарно наноситься;
  • фініш матовий, як і у NYX;
  • ідеально справляється з суперчітким нанесенням;
  • гарна ціна.

Мінус – не дуже стійкий, але, якщо чесно, то я не дуже через це засмучуюсь, бо в будь-якому випадку, після їжі поновити олівчик потрібно буде, а каву він витримує:)

І, звісно, свотчі на руці.

Я не впорядковувала олівці за рейтингом від кращого до гіршого чи навпаки. Це просто моя улюблена 5-ка і кожен з цих олівців має переваги над іншими. Я дійсно рекомендую ці засоби, бо вони якісні та більшість з них бюджетні. Буду рада вашим коментарям:) Обіймаю всіх!