guildenstern

Tsukerka - парфуми від українського бренду Sane

Tsukerka - парфуми від українського бренду Sane

Tsukerka. Смачненька, оригінальна назва - здається, останні роки записувати латиницею українські слова для брендів стало простим способом додати конфеті до загального враження. Мінімалістичний дизайн - як і у всіх продуктів Sane. І неочікуване розчарування.

Склалося так, що при купівлі продукту з позначкою "Стать: для жінок" очікування не складаються в картинку стійкого чоловічого одеколону, але саме таке враження залишає по собі "Зоряна ніч", де нема ані зірок, ані ночі, а є перетриманий у чоловічому гелі для гоління русал з вишневими очима. Згідно з описом, тут мають бути: імбир, женьшень; ваніль, какао, кориця; карамель, мирра. Насправді ж середніх нот тут немає в принципі, проте є - очевидно - мирра і, можливо, трошки імбиру. Жіночим це назвати доволі важко, і ситуацію не рятує ледь відчутна солодкавість.

З "Пристрастю" ситуація схожа, але його можуть вподобати прихильниці важких парфумів. Для мене ж він є запахом йоду з гвоздикою, і хоча це, здавалось би, незвична нішева комбінація, він насправді доволі попсовий у тому сенсі, що в натовпі на ескалаторі в переході на Хрещатик його можна вловити тричі за тиждень. За нотами десь тут мають бути жасмин і шафран; амбервуд, смола ялини та кедр. Кедр тут точно є, проте жасмину немає і близько. За нотами очікуєш зимової теплоти, що повільно розкривається; натомість маємо задушливі бинти і "Апізатрон", якби його робили з гвоздики.

І, врешті, останній пробник під назвою "Глінтвейн біля каміну". Назва викликає в голові образ алкоголю, гвоздики й дров? Не вгадали. У нотах тут кардамон, мімоза і боби тонка, і він єдиний з трьох мені насправді подобається попри настільки невідповідну назву. Тут справді є неймовірно гарна, у чомусь рідна мімоза, трошки кардамону, загальна ванільність. Так, це справді жіночий аромат, холодно-весняний, вінтажний. Але носитиму я його взимку, бо люблю еклектику)