Чому лікар призначив мені лімфодренаж сухою щіткою
Сьогодні поговоримо про здоров'я
Лімфатична система людини схожа на систему магістралей, які виводять сміття з нашого організму. Лімфа - це плазмоподібна рідина, яка на 95 % складається з води + білки + лімфоцити та деякі інші речовини. Окрім дренажної функції, вона також регулює:
- імунну систему - лімфоїдні органи та лімфатичні вузли фільтрують рідину та видаляють з організму віруси, бактерії та інші токсини;
- всотування корисних речовин - лімфатичні капіляри знаходяться в центрі ворсинок, що вистилають тонкий кішківник. Там вони допомагають засвоєнню жирів та жиророзчинних вітамінів (А, Д, Е, К);
- баланс рідини - коли кров рухається по тілу, частина плазми розсіюється в тканинах. Ця багата на корисні речовини інтерстиціальна рідина живить клітини, а потім в більшості повертається в кровоток.
Коли в цій бездоганній системі щось ламається, ми починаємо частіше хворіти на ОРВІ та застуду, особливо страждають мигдалини та аденоїди. Також збої в лімфатичній системі можуть нести ризик виникненння аутоімунних захворювань.
Саме тому інтегративні лікарі приділяють увагу такому важливому моменту, як детокс, оскільки розглядають не конкретний "хворий" орган, а весь організм в цілому.
Масаж сухою щіткою - це давня аюрведична практика, яка також використовувалась греками, фінами та корінними американцями. Процедура доволі проста (все виконується на суху шкіру перед купанням): погладжуючими рухами підіймаємось від ступнів по ногах в напрямку до серця. Так само обробляємо руки, також можна масажувати спину та живіт (не забуваємо, що всі наші рухи мають йти до серця).
Щітка Joko Blend ідеально підходить для такого масажу, адже вона має довгу ручку (моя старенька була коротша, це не дуже зручно, плюс її трохи пожував псинуль))). Виконаний девайс з цільного дерева буку, а щітинки - з мексиканського кактусу. Матеріал доволі жорсткий, але тут саме такий і потрібен, якщо ми хочемо активувати кровообіг та лімфотік).
Після масажу шкіра може трошки червоніти та це швидко проходить. Далі я приймаю душ, як зазвичай (хоч в ідеалі можна ще й прийняти ванну з магнієвої сіллю, то буде подвійна користь😎).
Звісно, можна додатково приділяти увагу масажу стегон та сідниць, це матиме лише позитивний вплив, але мені хотілось розповісти саме про медичну, а не естетичну складову🙃, тому що про антицелюлітні функції твердої щітки всі і так знають)).
Бажаю вам бути здоровими та не забувати про корисні процедури, які можуть покращити наше самопочуття та додати енергії ❤️.
Коментарі (0)